Ege'de Son Söz

Üç ürün daha listeye girdi... Urla Enginarı, Şampiyonlar Ligi'nde!

Urla’da yöreye özgü sakız enginarında üreticinin yoğun hasat mesaisi sona erdi. Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sibel Uyar sezonun verimli geçtiğini belirterek yeni ürünleri pazara sürdüklerini kaydetti. Uyar, “yurt dışındaki projelerde Avrupa’da 3 ürün kabul gördü. Glutensiz ve vegan olarak ürettiğimiz enginar dolgulu mantı, fındık unundan kurabiye ve enginar köftesi ilgi gördü” dedi.
Üç ürün daha listeye girdi... Urla Enginarı, Şampiyonlar Ligi'nde!
Haberler / Tarım
8 Haziran 2023 Perşembe 09:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Urla’ya ait olan ve ülkede sadece bu bölgede yetişen sakız enginarı lezzetiyle adından söz ettiriyor.

Enginar üretiminde ilk sırada yer alan İzmir'de, üretimin merkez noktası olan Urla ilçesinde Mart ayı itibari ile başlayan hasat dönemi sona erdi.  

İLK DEFA ZİNCİR MARKETTE SATIŞA ÇIKARDIK
Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sibel Uyar, Egedesonsöz’e sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sezonu verimli geçirdiklerini belirten Başkan Uyar, “Bu sene ilk defa zincir marketlere satışa çıktık. Ürünlerimiz büyük bir zincir marketin raflarında yer aldı. Bu bizim için oldukça kıymetli. Bu yılın bize artısı bu oldu. İlk defa bu kadar yüklü miktarda enginar çıkardık” dedi.

ENGİNARDAN ARTA KALANLAR UN OLUYOR
Uyar, kooperatifte başlatılan sıfır atık projesini hayata başarıyla geçirdiklerini ve yeni ürünleri Avrupa vitrinine çıkardıklarını söyleyerek “Enginarın hiçbir kısmı dışarıya çıkmıyor. Atıl olmuyor. Ununu yapıp kurutuyoruz. Bu yıl bu anlamda da verimli oldu. Öte yandan yurt dışındaki projelerde Avrupa’da 3 ürün kabul gördü. Glutensiz ve vegan olarak ürettiğimiz enginar dolgulu mantı, fındık unundan kurabiye ve enginar köftesi ilgi gördü. Şimdi sırada Gürcistan var. Gürcistan’da ‘Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Feminist Ekonomi’ çalışmalarında örnek olarak kooperatifimizi dünyaya anlatacağız. Bu yıl enginarın verimi açısından da gerçekleştirdiğimiz projeler açısından da güzel bir yıl oldu” şeklinde konuştu.

12 DEPREMZEDEYE İSTİHDAM
Başkan Uyar kooperatifte, 6 Şubat’ta 11 ilde meydana gelen depremlerin ardından Urla’ya göç eden depremzedelerin istihdam edildiğini kaydederek, “ Bu sene 12 depremzedemizi de kooperatifimizde istihdam ettik. Aralarında ilk defa enginar görmüş üyemiz de var” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz