Ege'de Son Söz

Üç ilçenin sınırları değişebilir: Bayraklı toprak istiyor!

İzmir’in yüzölçümü bakımından en küçük ilçelerinden biri olan Bayraklı’nın Belediye Başkanı İrfan Önal’dan ilginç bir çıkış geldi. İlçenin oldukça dar bir alana sıkıştığını söyleyen Başkan Önal; Karşıyaka, Bornova ve Konak’tan toprak almak için girişim başlattı.
Üç ilçenin sınırları değişebilir: Bayraklı toprak istiyor!
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Mayıs 2024 Perşembe 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in en eski yerleşim yeri olmasına rağmen 2009 yılında ilçe statüsüne kavuşan Bayraklı, aynı zamanda kentin en küçük yüzölçümüne sahip ikinci ilçesi konumunda yer alıyor. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde ilçenin 4'üncü belediye başkanı seçilen CHP'li İrfan Önal, 24 mahalleden oluşan 300 bin nüfuslu Bayraklı'nın yüzölçümü 30 kilometrekarelik bir alan içine sıkıştığını söyleyerek ilçenin sınırlarını genişletmek için örnek bir girişim başlattı.

"VALİ ELBAN'LA GÖRÜŞECEĞİM"
Komşu ilçeler Karşıyaka, Bornova ve Konak'tan yeşil alan yokluğu nedeniyle toprak isteyeceklerini anlatan Önal, İzmir Valisi Süleyman Elban'dan da yardım isteyeceğini kaydetti. Önal, "Cuma günü valimizden konunun İçişleri Bakanlığı'na iletilmesini isteyeceğim. Bayraklı ile hemen hemen aynı nüfusa sahip olan Karşıyaka 220, Bornova 110 kilometrekare. Bu rakamlar bile ilçemin ne kadar sıkıştığını gösterecektir" dedi. Karşıyaka, Bornova ve Konak Belediye Başkanları ile konuyu görüşeceğini dile getiren Önal, "Bunun için ben ve ekibim Bayraklı halkına daha iyi hizmet edebilmek için çaba sarf edeceğiz" diye konuştu.

"KİMSENİN GÖNLÜ KIRILMASIN"
Söz konusu sıkışıklığa en iyi örneğin Bayraklı Adliyesi'nin olduğu alan olduğunu belirten İrfan Önal, "Herkes Bayraklı'da biliyor ama adliye binası tamamen Konak ilçesi içinde kalıyor. Adliye içindeki karakol da öyle... Ama çöpünü Bayraklı Belediyesi topluyor. Bayraklı gökdelenler bölgesi diye biliniyor. Ancak büyük bir bölümü Konak ilçesi içinde kalıyor. Ben ne vatandaşın ne de diğer bir belediye başkanı arkadaşımızın gönlü kırılmadan ilçem için toprak istiyorum. 24 Mahalle olan sayımızı artırmak ve ilçemin özellikle yeşil alan başta olmak üzere toprak eklenerek büyümesini istiyorum" dedi. (Yeni Asır)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Wedo1960
11 Mayıs 2024 Cumartesi 15:51
Özkanlar, Mansuroğlu eskiden Bornova''ya bağlıydı. Bornova merkeze 3 km uzaklıktayız. Bütün işlerimizi Bornova''da hallediyoruz. Kalktılar bizi Bayraklı''ya bağladılar. Bayraklı''ya hem uzağız, hem de çok ters kalıyor. Akıllı liyakatli bir yönetim bizi tekrar Bornova''ya bağlar. Biz Mansuroğlu ve Özkanlar semti sakinleri olarak tekrar eski ilçemiz Bornova''ya bağlanmak istiyoruz. Yetkililer bizi duysun, vatandaşa kulak versin.
Nuray
11 Mayıs 2024 Cumartesi 00:23
Dağlar sizin olsun Bayraklının ardı. Hazıra konmadan ne yapabileceğimizi gösterin. Çöpleri ilgili belediye toplasın siz neden topluyorsunuz?
Meral
10 Mayıs 2024 Cuma 23:46
Özkanlar ve Manavkuyu Bornova''ya bağlıydı Şimdi Bayraklıya bağlı biz Bayraklı olmak istemiyoruz sen ilk önce tam Bayraklı erenler caymahalle daha yukarı mahalleleri toparla toprak istemeyi bırak insanlar daracık sokaklarda medeniyetten uzakta yaşıyorlar
ST
9 Mayıs 2024 Perşembe 20:09
Bayraklıyı Karşıyaka'dan ayıran doğal sınır Naldökendir, zaten olmayacak şekilde Yeni Girne'nin doğu kısmını da bağlamışlardı, daha ne istiyorsunuz?
İzmir
9 Mayıs 2024 Perşembe 16:31
Konak yeşil alan deryası ya toprak istiyorlarmış :) şakamısınız ya Kültürparkı verelim mi iyimi ? Alsancağı da size dahil edelim bu şekilde zaten Konak ve Bornova'dan ayrılarak ilçe oldunuz. yetmedi İzmir'de çıban gibi türeyen gökdelenlerin yükselişinde baş rolsünüz sizin yüzünüzden yayıldılar emsal oldunuz ... İzmir',in Ne silüeti kaldı ne trafiği sayenizde!!!! birde yeşil alan derdine düşmüşler pes doğrusu
ismet
9 Mayıs 2024 Perşembe 15:44
özkanlar manavkuyu hattı sizden kaçıp Bornova sancağına geri dönmek istiyor
baran
9 Mayıs 2024 Perşembe 15:19
Daha çok hemşeri getirmek için mi istiyorsun? Seni kurnaz seni. Zaten bir gün hayra solusanız şaşardım. Bak bir gün keser döner hesap döner; niyetler de sahibine döner, aklını alıverirler. Kendini çok kurnaz zan edip gençliğine de o kadar güvenme.
Burak
9 Mayıs 2024 Perşembe 15:13
Ne ayaksın sen birader. Kurulmuş mahaller semtler var ortada Bayraklı ya da başka bir ilçeye neden dahil olsun? Bu akıllar kendi aklına benzemiyor. Önce mevcut olana bir güzel hizmet yap ta başımıza derbeyi kesilme. Kesin bir müddet sonra arkasından bir çapanoğlu çıkar. Hizmet etmekten başka her nane var bunlarda.
9 Mayıs 2024 Perşembe 14:16
Utku Gümrükçü doğru iş yaptı. 1990 yılında Atakent dahil tüm bölge Çiğli olarak geçiyordu. Ne zaman Emlak konut ev yapıp Mavişehir olunca alakasız şekilde karşıyaka oluverdi. Mavişehirin karşıyaka ile ne alakası var? Çiğli belediyesi 1 km ötede, karşıyaka belediyesi 10 km ötede. Mavişehir bölgesi komple Çiğli'ye bağlanmalıdır.
Çiğlili
9 Mayıs 2024 Perşembe 13:56
II. utku gümrükçü vakası. sonra balkanlara doğru da genişleyin.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz