Ege'de Son Söz

‘Görkem Duman’ şartı: Buca’da dikkat çeken bağış!

Buca ilçesi sınırlarında yaşayan hayırseverler Zafer Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 parsel olmak üzere toplam büyüklüğü 66 bin 422,16 metrekare olan tarım arazisini Buca Belediyesi’ne şartlı bağışlama kararı aldı. Meclis gündemine gelecek maddede Görkem Duman’ın belediye başkanlığı yaptığı süreyi kapsayacak olan bağış sürecinde yetiştirilecek ürünlerin ihtiyaç sahipleri için kullanılması şartı yer aldı.
‘Görkem Duman’ şartı: Buca’da dikkat çeken bağış!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Haziran 2024 Cumartesi 08:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis gündemi belli oldu. Bir çok gündem maddesinin yer aldığı meclis gündeminde en dikkat çekici madde ise şartlı bağış oldu.

Buca Belediye Başkanlığı görevine Görkem Duman’ın seçilmesinin ardından sosyal yardımlara ağırlık veren Buca Belediyesi’nde gıda desteği birçok şekilde vatandaşlara sağlanırken ilçe sınırları içerisinde yaşayan hayırsever vatandaşlardan örnek bir destek geldi.

Zafer Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 parsel olmak üzere toplam büyüklüğü 66 bin 422,16 metrekare olan tarım arazisini Buca Belediyesi’ne şartlı bağışlama kararı aldı. Görkem Duman’ın belediye başkanlığı yaptığı süreyi kapsayacak olan bağış sürecinde yetiştirilecek ürünlerin ihtiyaç sahipleri için kullanılması şartı da yer aldı.

İlgili gündem maddesinde şu ifadelere yer verildi:

“F** K**, D*** K** ve K*** K*** adlarına kayıtlı bulunan Buca İlçesi, Kaynaklar mevkii, Zafer Mahallesi’nde yerleşik ve tapunun 52002 ada, 4 ve 5 parsel sayısında kayıtlı tarla vasfındaki taşınmazların kullanım hakkını; Buca Belediye Başkanı Sayın Görkem DUMAN’ın görev yaptığı süre boyunca, tarla olarak kullanılmak ve yetiştirilecek ürünlerin ihtiyaç sahipleri lehine kullanılmak üzere, üzerine hiçbir tesis ve bina yapmamak, üçüncü şahıslara devredilmemek, kullandırılmamak ve kiralanmamak şartı ile kullanılmasına ve süre sonunda tarla vasfında ve temiz olarak tarafımıza teslim edilmek ve taşınmazlar için yapılacak masraf ve harcamaların maliklerden talep edilmemesi koşuluyla bedelsiz olarak Buca Belediyesine verilmesi istenmiş olup; 5393 sayılı Belediye Kanunu 18. Maddesinin g bendinde yer alan bahsi geçen şartlı bağışın kabul edilmesi istemine dair önerge.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Ali yurdakul.
5 Haziran 2024 Çarşamba 11:36
Sulu ise kendi kendini amorti eder. Ben 53 dekar hazine arazisini uzun yıllardan beri kullanıyorum. Otlatma domuzların verdiği zarar, her sene zarar ediyorum. 2022 yılında İzmir Büyük Srehir Belediyesi tohum karakilcik atat tohumu ektim. Belediye benden satin aldı. 4800 lira kara geçtim. Halen kemeteyim. Bir bumunu hasat ettim bir bölümünü bekliyorum. Gine zarardayim.
Cemalettin Özcan
2 Haziran 2024 Pazar 12:25
Vatandaş demekki sn.Görkem Duman a çok güveniyor. Bağış yapacak olan çiftçilerimizin alkışlıyorum.
1 Haziran 2024 Cumartesi 11:34
Emanet ehline teslim edilmiş görünmüyor. Bunlar hangi verdikleri sözünü tutmuş ta sana verdikleri sözü tutsun.
İzmi'li
1 Haziran 2024 Cumartesi 09:45
Herkes kendi işini yapmalı.Belediye orada 10 TL'lik bir sevze yada meyveyi 100 TL'ye üretir.Üretimide sorun olur-depolaması ve dağıtımıda sorun olur.Belediye üreticiye ve tüketiciye faydalı olmak ve aracıyı kaldırmak istiyorsa haftanın yada ayın belli günlerinde belli yerlerde kamyonlarla Ödemişten patates-karpuz,Gümüldür'den-Seferihisar'dan portakal-mandalin,Menemen'den Ispanak-pırasa-Lahana,Bayındır'dan çiçek...getirterek üreticiyle tüketiciyi buluşturur.Bu şartlı verilen araziyide sırf çocuklara tarımı-doğayı sevdirmek ve birşeyler öğretebilmek amacıyla arazi yapısını bozmamak kaydıyla, değişik türlerde meyve ve sebze yetiştiştirmek için ailelerin ve belediye yetkililerinin nezaretinde çocukların hizmetine sunulabilir.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz