Ege'de Son Söz

Büyükşehir'den 'anıt' açıklaması: Akıllı kavşak projesi var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka’da bulunan “Tek Vücut Anıtı”nın kaldırılmasıyla ilgili tartışmalara açıklık getirdi. Belediye yetkilileri cadde üzerinde akıllı kavşak projesinin başlayacağını bildirdi. Belediye ayrıca, anıtın tescili yapılara uygun olmadığını ve çok sayıda vatandaş şikayetinin bulunduğunu ifade etti.
Büyükşehir'den 'anıt' açıklaması: Akıllı kavşak projesi var!
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Mayıs 2024 Cuma 17:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka Soğukkuyu Mahallesi’nde yer alan Cevdet Bilsay Caddesi’ndeki anıtın bulunduğu yere yönelik çalışmaları sürüyor. Belediye ekipleri beton alanı kırıp demirleri sökerken anıtı yaptıran İşadamı Armağan Çağlayan ise duruma tepki göstermişti. Çağlayan kendisinin bilgilendirilmediğini ifade ederken anıtın bölgenin dokusuna uygun inşa edildiğini söylemişti.

BÜYÜKŞEHİR YIKTI: TEK VÜCUT ANITI YOK OLDU!

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri anıtın bulunduğu alana yönelik çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Yetkililer, söz konusu beton alan ve üzerindeki beton direklerin tescilli yapılara uygun olmadığını vurguladı. Soğukkuyu Camisi ve Fevzipaşa Ortaokulu gibi tarihi, tescilli yapıların bulunduğu alanın mimarisine uymayan anıt ile ilgili çok sayıda vatandaş şikayetinin de yer aldığını anlatan belediye yetkilileri kısa sürede düzenleme çalışmalarının başlayacağını dile getirdi. Bölgede akıllı kavşak ve trafik ışıklandırma sistemine yönelik çalışmaların projelendirildiği vurgulanırken söz konusu anıtın yıkılmadığının, ortadan kaldırılmadığının altı çizildi.  Belediye yetkilileri, işadamı Çağlayan’ın açıklamalarına konu olan anıtın Soğukkuyu’da uygun bir yere taşınacağını da ifade etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

izmir
1 Haziran 2024 Cumartesi 09:30
akıllı kavşak diye yıllar önce IZUM saçmalığı başlatıldı. yüzbinler heba oldu. hiçbiri çalışmıyor.duraklar da göstergeler,ışıklar daki sensorler... kavşak için batçık dan başkası iş görmez.yine birilerini zengin etmeyin
PolTar
1 Haziran 2024 Cumartesi 08:11
Akıllı kavşak değil kavşakları battı ciktiya dondurun , yarım viyaduklu atlatma kavşaklar yapın yine eski hataları yapıp durmayın trafik lambaları ile oynamanız sorunu çözmez akım yogunlugu olmayan bir güzergah yok
ksk
1 Haziran 2024 Cumartesi 06:58
ismi geçen kavşakta trafik sıkışıklığı gerçekten var olan bir durumdu,inşallah çare olur.Bir de sayın Cemil Tugayın Karşıyaka yalı mahallesi 6418 sokak ile 6442 ve 6402 sokak köşelerine akıllı olmasa bile araçların geçiş üstünlüğünün hangisinde olduğunun belirleneceği ve kavgaların önüne geçilebileceği bir trafik ışık sistemi getirmesi için gerekli incelemenin de yapılacağı inancındayım.Kolaylıklar dilerim.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz