Ege'de Son Söz

Büyükşehir ekipleri yıktı: Tek Vücut Anıtı yok oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Soğukkuyu’da Cevdet Bilsay Caddesi üzerinde bulunan “Tek Vücut Anıtı’nı” yıktı. Anıtı yıllar önce kendi imkanlarıyla yaptıran İşadamı Armağan Çağlayan, “Belediye ekipleri bir gecede anıtı yerle bir ettiler. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bize izah etmelerini istiyorum” dedi.
Büyükşehir ekipleri yıktı: Tek Vücut Anıtı yok oldu
Haberler / Yerel Yönetimler
31 Mayıs 2024 Cuma 15:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Karşıyaka ilçesi Soğukkuyu Mahallesi sınırlarında bulunan Cevdet Bilsay Caddesi üzerindeki “Tek Vücut Anıtı” yıkıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri bir günde anıtı yerle bir etti.

BÜYÜKŞEHİR'DEN AÇIKLAMA!

Anıtı, 2020 yılında çelik ve beton kullanarak kendi imkanlarıyla inşa ettiren İşadamı Armağan Çağlayan duruma tepki gösterdi. Çağlayan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile tanıştıklarını fakat anıtla ilgili konuşmadıklarını söyledi.  Çağlayan, “Ne olduğunu bilmediğim bir şekilde oranın yıkımına başladılar. Ekipler betonu dağıtıp demirleri, çelikleri ortadan kaldırdılar. Benim ailem Karşıyaka Soğukkuyu’ludur. Biz burayı yıllardır mekan, yurt biliriz. İzmir’in tarihinde burası Türkler’in yaşadığı yerdir. Birçok yerleşim yeri yabancıların mekanıyken sadece burada Türkler yaşardı. Biz atalarımızdan bunları gördük. Yaptırdığım ve özel olarak mimarisini çizdirdiğim, o dönem bana 1,5 milyon TL’ye mal olan bu anıt neden ortadan kaldırılmıştır. Bir izahının yapılması gerekir” dedi.

Belediye ekipleri tarafından yıkılan  “Tek Vücut Anıtı” olarak adlandırılan anıtta şu ifadeler yer alıyordu:

“Kurtululuşundan önce mahalle adlarının hemen hepsi rumca olan İzmir (Smyrna) şehrinde yalnız Türkler’in yaşadığı ve yalnız Türkçe’nin konuşulduğu, Türkçe adlı Soğukkuyu tüm göçleri içinde özümseyerek batıya dönmüş tek vücut”

Tasarlayan ve yaptıranın, İzmir’e armağan edenin Armağan Çağlayan olarak vurgulandığı anıtta Türkler’in yaşadığı  Anadolu, Kafkasya, Kırım, Bulgaristan, Suriye, Mısır-Filistin, Bosna-Makedonya, Yunanistan gibi ülkelerin isimleri yazıyordu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

VfV
31 Mayıs 2024 Cuma 17:08
İsteyenin istediği yere istediği şeyi yapamayacağının bilinmesi lazım amca. Yarın bir gün mazallah biri de Yunan bereket tanrısı Priapos heykeli diker iskelenin önüne olur mu öyle şey?

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz