Ege'de Son Söz

Bakanlık veto etti... Arıların zaferi!

Spil Dağı sırtlarında yoğun olarak arıcılık faaliyeti yapılan ormanlık alanda açılmak istenen taş ocakları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan veto yedi.
Bakanlık veto etti... Arıların zaferi!
Haberler / Tarım
18 Ekim 2023 Çarşamba 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın ÇED sürecini başlattığı Kemalpaşa’da iki taş ocağı ile yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Bakanlık tarafından yapılan duyura göre Dağıstan isimli maden şirketinin Beşpınar ve Sütçüler mahallelerinde açmak istediği iki taş ocağı ile ilgili Bakanlık kararını açıkladı. Bakanlık, her iki projenin de ÇED sürecini sonlandırdığını duyurdu. 

ARILARIN SÜRGÜNÜ... YANGIN KAÇTILAR, TAŞ OCAĞINA YAKALANDILAR!

Bakanlığın sitesinde yer alan duyurular şu şekilde:

- İlimiz, Kemalpaşa İlçesi, Sütçüler Mahalleleri Mevkiinde Dağıstan Maden Agrega İnş. Tic. ve Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “88162 Ruhsat Numaralı (Er:334321) Kalker Ocağı ve Kırma- Eleme Tesisi” projesine  ilişkin devam eden ÇED süreci  29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 5.Maddesi 2. Fıkrasının a. bendi hükmü gereğince iptal/iade edilerek sonlandırılmıştır. 18.10.2023

- İlimiz, Kemalpaşa İlçesi, Beşpınar Mahalleleri Mevkiinde Dağıstan Maden Agrega İnş. Tic. ve Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan “88669 Ruhsat Numaralı (Er:3343535) Kalker Ocağı ve Kırma- Eleme Tesisi” projesine  ilişkin devam eden ÇED süreci  29.07.2022 tarih ve 31907 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÇED Yönetmeliğinin 5.Maddesi 2. Fıkrasının a. bendi hükmü gereğince iptal/iade edilerek sonlandırılmıştır. 



HALKIN KANTARINDAN GEÇEMEMİŞTİ
Hem Beşpınar hem de Sütçüler mahalle muhtarlarının, mahalle sınırlarında yer göstermemesi ve toplantıyı istememesi nedeniyle kilometrelerce uzaklıkta yapılmak istenen toplantı yine köylülerin ve Kemalpaşalıların tepkilerine sahne olmuştu.  Toplantıya bölge halkından kimse katılmazken Kemalpaşalılar alkışlarla ‘taş ocağı istemiyoruz’ sloganlarını atmıştı.

HALK ŞİRKETİ KOVDU!

Patlatmalı hammadde çıkarılması planlanan bölgede yoğun olarak arıcılık faaliyeti de yapılıyor. Ayrıca bölgede zeytin ve kiraz bahçeleri ve tarım araziler de yer alıyor. 

ÜÇÜNCÜ VETO
Geçtiğimiz günlertde Kemalpaşa'da açılmak istenen kalker ocağına karşı Damlacık köyü sakinleri başta olmak üzere Kemalpaşa’daki tüm siyasi partilerin de büyük tepkisini toplamıştı. Halkın katılım toplantısı yaptırılmamış ve proje bakanlıkça iptal edilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz