Ege'de Son Söz

Tekstil devinden kapasite artışı!

Türkiye’nin köklü tekstil kuruluşlarından Akın Holding, Bergama’daki rüzgâr enerji santralinin ikinci kapasite artışı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ‘ÇED süreci’ başlattı. Türbinler ormanlık alana dikilecek.
Tekstil devinden kapasite artışı!
Haberler / Enerji
3 Kasım 2022 Perşembe 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - İzmir’deki enerji yatırımlarının merkezi haline gelen Bergama’da yeni projenin daha kapasite artışı ‘çevresel etki değerlendirme’ süreci başlatıldı. İzmir’in Bakırçay ve Yarımada bölgelerinde hızla artan rüzgar elektrik santrali (RES) yatırımları nedeniyle rüzgar türbini üreticilerinin üretim üssü kurduğu Bergama’da bir RES projesi genişleyecek.

Türkiye’nin köklü tekstil kuruluşu Akın Holding’e ait Örlemiş RES Elektrik Üretim Şirketi, Bergama’daki projesinin kapasite artışı için ikinci kez Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvururken bakanlık proje için ‘ÇED süreci’ başlattığını duyurdu.

GES İÇİN ÇED KARARI ALINMIŞTI
7 türbinle işlemeye başlayan Örlemiş RES için 2 yeni türbin daha dikerek türbin sayısını 9’a elektrik üretim kapasitesini ise 9,12 MWm/34,12 MWe’ye çıkarılması planlanıyor.  Şirket yakın zamanda tarım alanına ve meraya güneş enerji santrali dikmek için ‘ÇED olumlu’ kararı almıştı.

28 MİLYONLUK BÜTÇE
Proje alanı, İzmir Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planına göre, “Orman Alanı” ve “Ağaçlandırılacak Alan” kullanımında kalıyor. Ekonomik ömrü 49 yıl olacak olan proje için şirket 27 milyon 800 bin TL bütçe ayırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz