Ege'de Son Söz

ŞPO'dan Büyükşehir'e hassasiyet çağrısı: O planları iptal edin!

TMMOB'a bağlı İzmir Şehir Plancıları Odası'ndan yapılan açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin zeytinlikler konusundaki dava girişimine dikkat çekilerek; İzmir'de Büyükşehir tarafından planlanması ve ŞPO'nun açtığı dava süreçleri işleyen projeler hakkında çağrıda bulunuldu.
ŞPO'dan Büyükşehir'e hassasiyet çağrısı: O planları iptal edin!
Haberler / Tarım
2 Mart 2022 Çarşamba 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı İzmir Şehir Plancıları Odası (ŞPO), İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılacağı duyurulan 'zeytinlik' davası üzerinden açıklamalarda bulundu.

1 Mart (dün) Resmi Gazete'de yayımlanan "Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile, ülkenin elektrik "ihtiyacının" karşılanması gerekçe gösterilerek, zeytinlik alanlarında madencilik faaliyeti yapılabilmesinin önü açılmak istenmesi tartışmalara neden olmuştu.

Bunun üzerine sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, karara dava açacaklarını belirtmişti. Aralarında Şehir Plancıları Odası Genel Merkezinin de yer aldığı kurum ve kuruluşlar da bu düzenlemenin yaratacağı yıkımı engellemek için dava açacaklarını kamuoyu ile paylaşmışlardı. 

ŞPO İzmir Şubesi'nden yapılan açıklamada Soyer'in dava açacağını duyurmasını önemli bir gelişme olduğu vurgulanarak, "Önemli gördüğümüz bu açıklamanın, tarım arazileri ve zeytinliklerin korunması için ihtiyaç duyulan bütünlüklü bir bakış açısı ile birleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadeleri kullandı.

ŞPO açıklaması doğrultusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden şu taleplerde bulundu, " İzmir`in geleceği için; Tarım arazilerinde yapılaşmayı artıran ve teşvik eden 1/25000 ölçekli planlarda yapılan plan notu değişikliklerinin, 

Dikili - Kabakum, Seferihisar, Tire-Duatepe, Kemalpaşa-Ören, Bornova - Pınarbaşı/Doğanlar bölgelerinde, tarım arazilerinde ve zeytinlik alanlarda onaylanan ve odamız tarafından davaya konu edilen -bir kısmı iptal/bir kısmı devam eden- imar planlarının yeniden değerlendirilmesini, 

Tarım arazisi niteliği ile korunması gereken İnciraltı vb. alanlarda başlatılan imar planı çalışmalarına son verilmesini İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığından talep ediyoruz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz