Ege'de Son Söz

Kurultay kararını açıkladı: Aday olacağım

CHP, 4-5 Kasım'da yapılacak kritik kurultaya hazırlanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda bir kez daha aday olacağını söyledi. Gemiyi güvenli bir limana bırakmak için bu kararı aldığını belirten Kılıçdaroğlu, ''Partiyi iyi bir sosyal demokrata devredeceğim.'' dedi. CHP lideri, DEVA Partililerle yaptığı tartışma yaratan toplantı hakkında da ilk kez konuştu.
Kurultay kararını açıkladı: Aday olacağım
Haberler / Politika
28 Ekim 2023 Cumartesi 16:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4-5 Kasım'da yapılacak kurultayda aday olacağını söyledi. CHP lideri, nedenini ise gemiyi en kısa sürede güvenli limana bırakmak olarak açıkladı.

''PARTİYİ BİRİKİMLİ, İYİ BİR SOSYAL DEMOKRATA DEVREDECEĞİM''
Sözcü gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, ''Örgüt aday gösterirse aday olacağım gemiyi limana güvenli bırakmak için. Bilgili, birikimli, iyi bir sosyal demokrata devredeceğim. Partide böyle biri var ama görünür hale gelmesi lazım. CHP'nin yüz yıllık birikimini sürdürmeliyiz.'' dedi.

''KANAAT ÖNDERLERİYLE YAPTIĞIM BİR TOPLANTIYDI''
DEVA Partili ilçe başkanlarıyla yaptığı görüşmeye ilişkin tartışmalara da değinen CHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

"Ben kimseye bir vaatte bulunmadım. Öteden beri kanaat önderleriyle toplanırım. Ağırlıklı olarak CHP'ye oy vermeyenlerden oluşur bu toplantılar. İstanbul'da da böyle bir toplantı oldu. Elbette orada İl başkanımız vardı, değişik partilerden arkadaşlar da… Başka partilerden yönetici konumunda kişiler bize gelmek istiyorlarsa önce liderini arar, sorarız. Böyle bir şey konuşulmadı. Onların gönlünden geçebilir ama bu konuşulmadı."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kılıçdaroğlu'nun bu buluşmasına tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu, kurultaydan sonra Babacan'ı ziyaret edeceğini söyledi.

''SEÇİLSEYDİM YANIMDA OLACAKLARDI ŞİMDİ KARŞIMDALAR''
Kılıçdaroğlu, CHP'den seçilip sonra kendi partilerine geçen 40 milletvekili konusunda ise kararının yanlış olmadığını belirterek ''Seçilseydim yanımda olacaklardı şimdi karşımdalar.'' diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Vatandaş
29 Ekim 2023 Pazar 15:08
13 seçim + 2 referandum kaybeden bu kişiye tıpış tıpış oy vermeye devam mı?
29 Ekim 2023 Pazar 12:29
İstifa etmeyi düşünüyor musunuz ? Yoksa bu kafa ile başta İzmir olmak üzere diğer Büyükşehirleri de kaybedeceksiniz...
Vatandaş
29 Ekim 2023 Pazar 12:17
13 KEZ SEÇİM KAYBETTİNİZ,HALK'A GÜVEN VERMİYORSUNUZ.. İNSANLARIN UMUTLARINI GENÇLERİN HAYALLERİNİ ÇALDINIZ! BAŞKA ÜLKEDE OLSA NORMALDE İNSAN İÇİNE ÇIKAMAZSINIZ... HALA KALKMIŞ TEKRARDAN ADAY OLACAĞIM DİYORSUNUZ! KOLTUK VE MAKAM DERDİNDEN BAŞKA MAALESEF DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ BİR ŞEY YOK! LÜTFEN İSTİFA EDİN VE EVİNİZE TORUMNLARINIZI SEVMEYE GİDİN.. YETER HALK SİZİ İSTEMİYOR... İSTEMİYOR...
Düz Partili
28 Ekim 2023 Cumartesi 22:26
Sayın genel başkan Kılıçdaroğlu aday olma hakkınız olduğu kadar ıstıfa etme hakkınızda vardır siz başkalarının kanaat önderleri ile toplanırken partide istifa edenler ve küskünleri ne yapacaksınız? Lütfen daha başka absürd işler yapmadan gidiniz,,,

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz