Ege'de Son Söz

İmamoğlu ve Öztrak'tan 'gizli toplantı' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisinde, "değişim" talebinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, bir dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdardoğlu’nun A takımında yer alan eski yöneticilerle yaptığı çevrimiçi toplantının görüntüleri sızdırıldı. Bu gelişme, CHP’de gizli toplantı tartışması başlattı. İmamoğlu, o toplantı için “gizli değildi” dedi. CHP sözcüsü Faik Öztrak, ise “Etik olmayan toplantıyı doğru bulmuyoruz. Yarışmaya hazırız” dedi.
İmamoğlu ve Öztrak'tan 'gizli toplantı' açıklaması
Haberler / Politika
19 Temmuz 2023 Çarşamba 18:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’de “değişim” tartışmasını başlatan isim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, partinin önde gelen isimleriyle yaptığı çevrimiçi toplantının sızdırılması, CHP’yi karıştırdı.

Toplantıda CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yanısıra, Kılıçdaroğlu’nun bir dönem A takımında yer alan Bülent Tezcan, Engin Altay, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Onursal Adıgüzel gibi isimler yer aldı.

Ele alınan başlıklar ise bazı il ve ilçe başkanlarının görevden alınma kararlarının kaldırılması ve olağanüstü kurultay süreciydi.

İMAMOĞLU: TOPLANTININ GİZLİ TARAFI YOK
Emirgan Korusu'nda düzenlenen 125 İETT Otobüsü Temini Sözleşme Töreni'nde soruları yanıtlayan İmamoğlu'na CHP'li yetkili isimlerle yaptığı online toplantının internete sızdırılması soruldu.

Toplantının gizli bir tarafı olmadığını ifade eden İmamoğlu, görütüleri sızdıranın araştırılacağını söyledi.

"Partimin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle konuşulur, parti meclisi üyeleriyle konuşuluyor, partinin eski yeni milletvekilleriyle konuşulur. İlçe başkanlarıyla, il başkanlarıyla konuşulur. Dolayısıyla bundan daha doğal bir şey yoktur." ifadelerin kullanan İBB Başkanı, seçimden bu yana buna benzer 200'e yakın toplantının olduğunu belirtti.

Bu toplantıların devam edeceğini de söyleyen İmamoğlu, "Yarın da toplantımız var. Bugün bile buna benzer toplantılarımız var. Hiçbir gizli tarafı yok. Konuşulan mevzular partinin konularıdır." dedi.

İmamoğlu, şöye devam etti:

"Onu araştıracağız, bakacağız, ne olmuş, nasıl olmuş… Bunu seven kimler var. Partinin içinden mi var, dışından mı var. Ona da bakacağız ama biz partimizle ilgili mevzuları partimizin yetkilileriyle çekinmeden, açık ve seçik kalbimizde ne varsa bir arada bir aile meselesi gibi konuşuyoruz, konuşmaya devam edeceğiz. Oradan sağlıklı kararlar çıkması için de yapılan her işlemi takip edeceğiz."

CHP'DEN AÇIKLAMA: ETİK OLMAYAN TOPLANTI DOĞRU DEĞİL
CHP'nin önde gelen isimlerinin yaptığı çevrim içi değişim toplantısına CHP yönetiminden tepki geldi.

Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam altında inlerken zoom konuşmalarını doğru bulmayız." dedi.

Partinin kongre sürecinin hızla ilerlediğinin de altını çizen Öztrak, "Partinin hiyerarşisini dikkate almayan, etik olmayan toplantıyı da doğru bulmuyoruz." diye konuştu.

Öztrak, şöyle devam etti:

"Partimizin genel başkanı ve MYK, yüz yıllık CHP gemisini limana hasarsız yanaştırmaya kararlıdır. Bunu da yapacaktır. Bir de Genel Merkezi'n haberi var mıydı diye bir soru vardı... Hayır haberimiz yoktu."

GÖZLER PARTİ MECLİSİ TOPLANTISINDA
CHP’de 973 ilçede kongre süreci yaşanırken genel merkezin bazı il ve ilçe başkanlarını görevden alması üzerine, muhalif kanat olağanüstü Parti Meclisinin toplanması için harekete geçti.

PM'yi olağanüstü toplantıya çağıran bir yazı imzaya açıldı. İmzacılar arasında Selin Sayek Böke, Hakık Süha Okay, Muharrem Erkek dahil 16 isim yer aldı. Ancak bunu gören CHP Yönetimi, Parti Meclisinin 23 Temmuz Pazar günü toplanması kararı aldı ve partiçi muhalefetin bu hamlesini boşa düşürdü.

Gözler şimdi, pazar günü yapılacak Parti Meclisi toplantısında.

Eğer görevden alınan il ve ilçe başkanlarının görevine iadesi konusunda karar çıkarsa, bu durum İmamoğlu’nun Parti Meclisi üzerinde gücü olarak yorumlanacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Vatandaş
19 Temmuz 2023 Çarşamba 21:36
28 Mayıs genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimini CHP kayıp etti ortada bir trafik kazası olmuş yaralılar bir hayli fazla kim bu yaralılar;CHP gönülden bağlı olan seçmenler ama genel merkez yöneticileri ve milletvekilleri mutlu umurlarında değil taht kavgası ile uğraşıyor tıpkı tarikatlar gibi yazıklar ve yuhu!!! Olsun...
Partili
19 Temmuz 2023 Çarşamba 18:53
Biriniz yitsin biriniz bulunmasın hepiniz çekin gidiniz inanın bu partinin fabrika ayarlarını bozdunuz format dâhi atılmaz,gelecek seçimlerde gününüzü göreceksiniz belki beş yıl daha koltuklarda kalacaksınız ama seçim yenilgisinden sonrasında umarız tası tarağı toplar kaçarsınız...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz