Ege'de Son Söz

MYK'nın arka planı... İki isim için istifa çağrısı!

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı, Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği zoom toplantısına yönelik tartışmaların gölgesinde toplandı. Yaklaşık 50 dakika süren MYK’da bazı üyeler, zoom toplantısında yer alan CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’dan istifalarının istenmesi gerektiğini dile getirdi. İki ismin istifa etmemesi halinde ise CHP Meclis grubunda “güvensizlik oylaması”nın gündeme gelebileceği belirtildi.
MYK'nın arka planı... İki isim için istifa çağrısı!
Haberler / Politika
19 Temmuz 2023 Çarşamba 15:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönettiği zoom toplantısının parti içerisindeki yankıları sürerken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bir araya gelen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı yaklaşık 50 dakika sürdü. Pazartesi toplanmasına karşın, iki gün arayla yeni bir MYK’nın toplanmış olması, kulislerde bugünkü MYK’nın, sızdırılan videoya yönelik toplandığı yorumlarına neden oldu.

'Meclis’teki görevlerinden istifa etsin' denildi
Edinilen bilgiye göre, son ayların en kısa süren MYK’larından biri olan toplantının ana gündem maddesini kamuoyuna sızdırılan zoom toplantısı oluşturdu. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bu tür tartışmaların kamuoyu önünde yapılmasının partiyi yıprattığına dikkat çekti. Bazı MYK üyeleri, toplantıda yer alan CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel ile Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın’ın artık Meclis’te partiyi temsil etmemeleri gerektiğini belirterek, istifalarının istenmesini talep etti. Kılıçdaroğlu’nun bu konuda henüz bir yorumda bulunmadığı belirtilirken, bu iki isme yönelik “güvensizlik oylaması” da gündeme geldi.

Meclis’te güvensizlik oylaması gündeme gelebilir
CHP TBMM Grup İç Yönetmeliğine göre, Grup Başkanı ile Grup Başkanvekilleri veya Grup Yönetim Kurulu için güvensizlik yöneltilerek, Genel Kurulda görüşme isteminde bulunulabiliyor. Bu istem, partinin Meclis’teki üye tamsayısının dörtte birinin Grup Başkanlığına yazılı başvurusu ile yapılıyor. Güvensizlik istemi, Genel Kurulun ilk basına kapalı toplantısında okunuyor ve gündeme alınması konusunda görüşme açılıyor. Bu görüşmede istemde bulunanlardan biri ile güvensizlik yöneltilenlerden bir üyeye söz veriliyor. Görüşme tamamlandıktan sonra istemin gündeme alınıp alınmaması oylanıyor. İstemin gündeme alınmasına karar verildiğinde, konu bir sonraki basına kapalı toplantıda görüşmeye açılıyor. Güvensizlik isteminde bulunan kişinin görevinin sonlandırılması için Meclis’teki üye tam sayısının yarısından bir fazlasının oyu gerekiyor. Bu durumda Özgür Özel ve Gökhan Günaydın’ın Meclis’teki grup görevlerinin sonlandırılması için CHP’deki 130 milletvekilinden en az 66 milletvekilinin bu yönde oy kullanması gerekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

20 Temmuz 2023 Perşembe 09:07
Akepe denen demokratik olmayan partiyi konuşun. CHP demokratik partidir ve başkanlık yarışı olması normaldir. 21 yıldır başarısızlıklardan başarısızlıklara koşan Tayyibe karşı hiçmi Akepe içinden parti başkanı olacağım diyen biri çıkmaz? Akepenin 21 yıl ne başarısı olmuş? Biri anlatsın. Ekonominin hali ortada, siz CHP'yi konuşuyorsunuz. Asıl olan ülkenin bugünkü haline rağmen hala akepe içinde bu ne biçim yönetim, Türkiye bunların babasının çiftliğimi diyen bir tane adam yok mu? Hele bir çıksın bakın ne oluyor? Akepe denen demokratik olmayan bir partinin ülkeye demokrasi ve başarı getirmesi beklenemez.
bayraklı...
20 Temmuz 2023 Perşembe 08:11
Neden insanların CHP ye oy vermediğini çok daha iyi anladım. HAKLILARMIŞ !!
Az Bilmiş
19 Temmuz 2023 Çarşamba 20:57
Haberi okudum. TV lerde de sürekli bu haber dönüyor. BABALAR ve OĞLU sineması siyaset sahnesinden ZOOM sosyal medya mecrasına yelken açtı. Baba ve oğlu seçim öncesi ve seçim sonrası söz ve davranışları arasında 180 derece fark var. Hepsi de kazdıkları KUYUYA düşüyorlar, düşmeye de devam ediyorlar. İmamoğlu boş beleş birisi ama bak elinden tuttuğu genel başkanının başına ÇORAP örüyor. Bu yaşananlar bize göre SİYASİ AHLAKSIZLIKTIR. CHP Arap saçına döndü. Her geçen gün dolaşmış bir bahçe hortumu gibi. Neden bu hâle düştüler. Ben cevap vereyim. Parti''nin sermayesi YALAN, DOLAN, İFTİRA. Merdan YANARDAĞ ve diğerleri içeride diye üzülüyorlar. LGBT ile işbirliği içindeler. Allah bunların işlerine RAST getirmesin. Birbirlerine girsinler. Yerel seçimleri de kaybetsinler. CHP marjinal bir partidir. Fabrika ayarlarından ÇOK uzaklaşmışlardır. Bunları izlemek çok KEYİFLİ OLUYOR.
İZMİRLİ
19 Temmuz 2023 Çarşamba 18:39
Giti de gitti bütün Buyukşehirler gitti Millt gerçek yüzünüzü görüyor...
Partili
19 Temmuz 2023 Çarşamba 18:39
Böyle bir durum siyâset sahnesinde köy tiyatrosunda oynanmaz,şimdi bir taraf mat olacaktır kazananlar iktidar olduk diyerek öndeyiz kazandık palavraları atacaktır,yazıklar olsun bu partideki tüm yöneticilere aidat ve aldığınız hazine yardımı haram olsun,kişisel çıkarlarınız için kullanıyorsunuz partiyi...
Bunlarla Olmaz
19 Temmuz 2023 Çarşamba 17:15
Gökhan Günaydın dar ekipçi-hizipçi anlayışın temsilcisidir. Onun ve arkadaşlarının iktidar anlayışı CHP içerisinde iktidar olmaktır. CHP nin hastalıklı yapılarıdır.
Özgür ulu
19 Temmuz 2023 Çarşamba 16:59
Emekli sürünüyor çalışanlara verilen ücret verilmemiş mazot kırk liraya merdiven dayamış köylü bugdayını satacak muhatap bulamıyor tüccara gitmek zorunda kalmış muhalefet milletvekilleri meclis toplantısına katılmamış şimdide onu mu ihraç edelim bunu mu kavgası yapılıyor tabi zamlarınızı aldınız eşek gölgede yok birbirinizden farkınınız hepinizin Allah cezasını versin
Vatandaş Cemil
19 Temmuz 2023 Çarşamba 16:29
bir tarafta 13 defa seçim kaybeden biri diğer tarafta aday olacağını zoom toplantıları ile konuşan biri yahu çık yekten adayım de İmamoğlu! sizden bir cacık olmaz böyle kısır döngüler iç çekişmeler ile geçecek ömrününüz kendinizi de partiyide bitireceksiniz... 8 ay sonra İstanbul'da kayıp İzmir'de...
can can
19 Temmuz 2023 Çarşamba 16:17
her zaman olduğu gibi herkes kendi koltuğunun derdine düşer de bu yüzlerle yerel seçime girilirse ankara, istanbul hatta izmir bile gider. diğerlerini saymaya bile gerek yok. bırakın artık şu 7 dönemdir kalkmadığınız koltukları.
vatandaş
19 Temmuz 2023 Çarşamba 16:00
değişmeye kimse karşı duramaz

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz