Ege'de Son Söz

İZDEDA Kurucu Başkanı, Ankara zirvesinin detaylarını açıkladı: Kredi tamam, faiz oranı belirsiz!

İZDEDA Kurucu Başkanı Haydar Özkan, dernek Başkanı Bilal Çoban ile birlikte ziyaret ettiği AK Parti Genel Başkanı Hamza Dağ'ın Halk Bankası ile görüştüğünü, bir türlü alamadıkları kredinin önünün açıldığını ancak faiz oranının ne olacağını bilmediklerini söyledi. Özkan, Dağ ve Bakan Yardımcısı Vedat Gürgen'den diğer sorunlar için de yardım istediklerini bildirdi
İZDEDA Kurucu Başkanı, Ankara zirvesinin detaylarını açıkladı: Kredi tamam, faiz oranı belirsiz!
Haberler / Politika
7 Ekim 2023 Cumartesi 09:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Bilal Çoban ile derneğin kurucu Başkanı Haydar Özkan, hafta başında Ankara'ya çıkarma yaptı. Kurucu Başkan Haydar Özkan, bu ziyaretin perde arkasını, SONSÖZ TV'de Gazeteci yazar Muhittin Akbel'in programında anlattı.

Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'ın görüşmeleri sonunda Halk Bankası'ndan alınacak kredinin önünün açıldığını, ancak uygulanacak faiz oranının belirsizliğini koruduğunu söyledi.

EMLAK KONUT KONUSUNDA DA YARDIM İSTEDİK
Haydar Özkan, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir eski Milletvekili Hamza Dağ ile uzunca zamandır sıcak bir diyaloğumuz var. Kendilerini ziyaret ettik" dedi ve şunları söyledi:

"Hamza Bey, depremzedelerle de yakından ilgileniyor. Emlak Konut projesiyle iliği destekte bulunmuştu eski Çevre, Şehircilik Bakarı Murat Kurum. Hamza Bey, zemin artı 7 kata çıkartalım demişti. Emlak Konut 13 proje aldı şu anda. Sitemizin sorunları vardı, onları konuştuk. Kentsel dönüşüm kredisi vardı, o zamanlar yüzde 0,79 faizli. Bankalar bu oranla kredi vermiyor. Faiz oranı yüzde 2,79'a çıktı. Buna rağmen kredi alınamıyor. Bu konuların çözümü noktasında kendisiyle görüş alışverişinde bulunduk. Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı Yardımcısı Vedat Gürgen ile görüştük. Rezerv alanla ilgili birtakım sıkıntılarımızı anlattık. Hamza Bey, kredilerle ilgili Halk Bankası yetkilileriyle görüştü. Bize çok destek oldu. Kredinin önü açıldı ama hangi faiz oranında kredi verecekler, onu bilmiyoruz. Biz yüzde 0,79 istiyoruz ama yüzde 1'e de razıyız"

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz