Ege'de Son Söz

Foça'daki eko-kondu için mühürleme kararı!

İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) tarafından Foça’da tarım arazileri üzerinde hayata geçirilen ‘Hayalinizdeki Köy: Mid Phokaia Ekoköy’ projesinin iptali davası sürerken Foça Belediyesi'nden yeni hamle geldi. Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı bölgede yapılan inşaatların mühürleneceğini söyledi.
Foça'daki eko-kondu için mühürleme kararı!
Haberler / Yerel Yönetimler
13 Mayıs 2024 Pazartesi 22:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - İzmir’in Foça İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 510 dönümlük tarım arazisi üzerinde yapılmak istenen ‘Ekoköy Ekolojik Turizm Projesi’, Mimarlar Odası (MO) İzmir Şubesi tarafından yargıya taşındı.

Mahkeme süreci devam ederken konu bugün yapılan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ele alındı.

BU KATLİAMA DUR DENMELİ
Belediye Meclis üyesi Hüsnü Boztepe konuyla ilgili olarak "İzmir’imizin her tarafında korkunç katliamlar gerçekleşiyor.510 dönümlük bir yer. Bir gün çıkıp gidin oraya. Burası güya sera. Tamamen maden ocağını andıran konumda. Buraya ruhsatlar kesilmiş ve ekolojik tarım adı altında işlem yapılmış.  Foça Belediyemiz bu işe 'dur' mu diyecek göreceğiz. Ancak alanı görmenizi istiyorum. Buraya villalar yapacaklar. Geçen sene 4,5 kilometre asfalt yol yapılmış, bunu yapan da İzBB. İzmir'in tanınmış insanlarının bu işin içinde olması esas canımı acıtan. Bu katliama 'dur' demenizi bekliyoruz” dedi.

FIÇI: TARAFINIZA BİLGİLENDİRME YAPACAĞIZ
İddialara yanıt veren Foça Belediye Başkanı Saniye  Bora Fıçı, “Sayın Boztepe, bizim meclisimizde verdiği önergenin sonucunu bekleyip tribüne oynamasaydı bizim işlemimizin ne olacağını kendisine belirtilecektir. Yapılacak incelme sonucunda imara aykırı birtakım yapılar olduğu tespit edildi ve ilk etapta mühürleme işlemi tarafımızca yapılıp bilgilendirme yapacağız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Mehmet Duman
27 Mayıs 2024 Pazartesi 20:46
Keşke söylenilen gibi uygulama olsa... Siyasette söylem var icraat yok... Söylenilenler yapılacak mıacaba? .... Bu haber ne ki.... Bir de gelin FOTAŞ Sitesini bir görün.... Fotaş Club Mavi’deki rant göz kamaştırıyor... Mahkemenin inşaatları durdur diye karar aliyor... Foça Belediyesinden bir yetkili "Yapılan inşaat yasak ama, buraya da yakışıyor. Çok güzel olmuş" diyor... Yorum yokkkk Yetkililere sesleniyorum Mahkeme kararı ne zaman uygulanacak. Sahili işgal etmiş... Kıyı koruma kanunu uygulanacak mı ?... Sahildeki kaçak yapıyı öven başkan gitti... Bakalım yeni gelen ne yapacak?... Konuları mı uygulayacak, yoksa ranta gözlerini mı kapatacak.... Zaman herşeyi gösterecek. Ama çevre ve kıyı katledilmeden lütfen sakin çıkın Foça''ya ...
Sule
17 Mayıs 2024 Cuma 00:09
Devir parasi olanlarin devri sorumsuzca katlediyorlar dogayi para icin gözleri doymuyor,hepsinin yikilip yerine sgac dikilmesini öneriyorum.
D.. demir
15 Mayıs 2024 Çarşamba 23:57
Devreyi hamutuyla yucaklar. Vicdansız lar. Tarım arazirerinden uzak durun talancılar.
Çalışan
15 Mayıs 2024 Çarşamba 21:44
Bu inşaata usulden yakında mühür vurulacak ama tekrar açacaklar şunu unutmayın hepsi bu işin içinde başkanı da aynı büyükleri de aynı hep kandırılıyoruz ayrı düzen devam edecek bu yapılar devam eder şunun altını çiziyorum ben de istemiyorum memleketin talan edilmesini ama yapacak bir şey yok zenginler yapıyor arkasında zengin insanlar var bu yapıların sözü özü belli
İsmail Hakkı
15 Mayıs 2024 Çarşamba 18:00
Foça belediye mahkeme açanların yetkisi olmadığını iddia ediyor, doğa katliamlarını savunuyor, şehir içinde inşaat alanı %80 E çıkmış yerler var, bahçeli nizam bitti.
Fikri ince
15 Mayıs 2024 Çarşamba 13:51
Bu ve bunun gibi ülkemde yağmalanan çok yerler var ????????
Fotaş sakini
14 Mayıs 2024 Salı 16:19
Fotaşclub mavi’deki rantsal göz yumuş nereye kadar sürecek? Mahkemenin inşaatları durdurma kararı ne zaman uygulanacak. Satış devam ediyor. Sonuçta vatandaş madur olacak. Kıyı koruma kanunu uygulanmıyor mu? Sahildeki kaçak yapıyı öven başkan gitti! Bakalım yeni gelen gideni aratacak mı? Zaman herşeyi gösterecek. Ama çevre ve kıyı katledilmeden karar verilmeli ki torunlarımıza yaşanacak bir dünya(Foça) bırakalım
Sebnem kilic
14 Mayıs 2024 Salı 16:15
Izmir egenin incisi, turkiyenin incisi de ege bu sebeple herkes burada yerlesmek can atiyor. Can atarkende egenin canini cikartiyorlar. Egenin sahiplenilmesi lazim ama bu sekilde degil talan edilerek perisan ederek degil. Bu guzel beldenin endemik yapisiyla, tarihi ile mimarisi ile kulturuyle korunmasi lazim bunu yonetici olarak gelip talana destek verenlerden beklemek saflik olur buranin gercek yasayanlari bu kotulugu yapmaz onun icin mutlaka yonetici olarak secilenlerin buranin yerlisi ve durust insan olmasina ozen gostermek lazim gelen kisinin cok iyi sorgulanmasi lazim bu cevreyi bilen burda yasanan sorunlari bilen yasamis durusy kisi olmasi lazim bundan onceki baskan tam bir talihsizlik diyelim nihayetinde yargiya versin hesabini ama yeni bir baskanimiz var artik, kendisinin bir bayan olarak olaylara gercekci cozumcu durust bir sekilde yaklasacagi umudu ve inanci icindeyim. Bizler egeyi sevenler focayi sevenler olarak bizimle bu ortak duygulari paylasan belediye baskanin her daim yaninda oluruz. Halkin destegini yanina alan her baskanin basarili oldugu aksine davrananinda haketmedigi bu makami daha fazla isgal etmedigi asikardir. Hepimizin hedefi guzel Focamiza sahip cikmak onu daha da guzel bir hale getirerek sevgi ve saygi cercevesinde birlikte yasamak olmalidir. Yeni baskanimiza ve halkimiza bu yeni basslangicin hayirli ve ugurlu olmasini temenni ediyorum.
Osman Nadir Ünal
14 Mayıs 2024 Salı 16:10
Belediyede yeni yönetimin tüm Foça’daki kaçak ve imara uygun olmayan yapılara denetimlerini sıklaştırması gerekiyor. Umarım Fotaş’ta da kendisini 30 yıl yönetici ilan edip her yere yeni yeni evler dikenlerin de yaptıkları yanlarına kalmaz. Onlarca haksız mahkeme açarak adaleti yanıltan, adaleti meşgul edenler de en sonunda adaletin gelmesini engelleyemeyecektir. Umarım belediye bunların suçlarına ortak olmaktan vaz geçer, adaletin gelmesine yardımcı olur.
Sezai basural
14 Mayıs 2024 Salı 15:53
Önceki yönetim tarafından ranttan yana olan anlayış halktan yana olarak değişir umarım. Eski adıyla fotaş yeni adıyla club mavi sitesinde yaşayan insanların sesine kulak verilir ve umarim inşaatlar durdurulur ve halkin kıyı kullanım hakkı engellenmez. Yeni başkan ile umutlanmak istiyoruz. Zaman gösterecek.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz