Ege'de Son Söz

Eski bakanlar barış çağrısı yaptı

İsrail güçleri ve Hamas militanları arasındaki çatışmalar üçüncü günü geride kalırken; İsrail'in Gazze'ye hava saldırıları sürüyor. Hamas'ın saldırısı sonucu İsrail tarafında en az 700 kişi hayatını kaybederken; Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin 10 eski bakanı, ortak bir açıklama yayınlayarak, “Dünyanın her zaman olduğundan daha çok bugün barış, itidal ve sağduyuya ihtiyacı var” görüşünü savundular.
Eski bakanlar barış çağrısı yaptı
Haberler / Politika
11 Ekim 2023 Çarşamba 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Turizm eski Bakanı Abdülkadir Ateş, Devlet eski Bakanı Aydın Tümen, Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel, Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Çalışma ve sosyal Güvenlik eski Bakanı Dr. Hakan Tartan, Devlet eski Bakanı Hasan Gemici, Ticaret ve Sanayi eski Bakanı Mehmet Dönen, Devlet eski Bakanı Metin Gürdere, Kalkınma eski Bakanı Müslim Doğan ve Devlet eski Bakanı Reşat Doğru’nun yayınladığı ortak açıklama şöyle:

Savaş, felakettir.

Sadece milyonlarca insanın yaşamına mal olmakla kalmaz; aynı zamanda bütün toplumların huzur ve refahına ve geleceğine de onulmaz darbeler vurur.

Ekonomik sorunlar, eşitsizlikler büyür, acılar çoğalır ve kitleselleşir.

insanlık ‘dünya savaşı’ korku ve tehlikesiyle yeni gerginliklere, karanlıklara sürüklenir.

O nedenle, ne adına olursa olsun, her türlü teröre tam bir kararlılıkla karşı olduğumuzu

ilan ederken, mazlum halkların özgürlük, demokrasi ve insanca yaşam olanaklarından yoksun bırakılması planlarına da aynı kararlılıkla karşı çıkıyor ve sorunların barış içinde çözümünün aranmasını önceliyoruz.

Çözüm; elbette terörle amasız ve amansız mücadeledir ve aynı zamanda barışın ve sorunları suhuletle çözmenin tüm olanaklarını da hep aramak ve yaşatmaya çalışmaktır.

Bu çerçevede, başta İsrail-Filistin olmak üzere her yerde sivil halka yönelik saldırılar bir an önce durdurulmalı, gerginliklerin daha büyük felaketlere yol açmasını önlemek için dünya seferber olmalıdır.

Türkiye’de çeşitli dönemlerde devlet yönetiminde bulunmuş, biz aşağıda imzası bulunan farklı siyasi görüşlerden eski Bakanlar, barış ortamının sağlanması ve bu yolda daha kararlı ve etkili bir tutum almaları için ülkemiz ve dünya liderlerine çağrıda  bulunuyoruz:

Dünyanın ihtiyacı barış ve sağduyudur.

Barışı sağlayalım, sağduyulu davranalım.

Daha geç olmadan!”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz