Ege'de Son Söz

Saadet Partisi'nden iddialı yerel seçim açıklamaları: İzmir'de denge unsuruyuz

Yerel seçim sürecinde İzmir’de sürpriz partinin Saadet Partisi olacağını belirten Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, “İttifaktan kaynaklı olarak Saadet Partisi'nin büyük avantajları oldu. Bugüne kadar ulaşamadığı, kendini ifade edemediği bir kitle vardı.İzmir'i masaya yatırdığımızda 16 tane ilçenin bıçak sırtı olduğunu görüyoruz. Yani hiçbir siyasetin garanti olmadığı ancak 2-3 siyasi partinin önde mücadelesini götürdüğü, denge unsurunun da Saadet Partisi'nin olduğu ilçeler var. Bunlarla da ilgili özel görüşmeler yapacağız" dedi.
Saadet Partisi'nden iddialı yerel seçim açıklamaları: İzmir'de denge unsuruyuz
Haberler / Politika
11 Ekim 2023 Çarşamba 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Mayıs seçimlerinin ardından siyasi partiler 31 Mart 2024’te gerçekleştirilecek seçimlerin hazırlığına hız kesmeden başlamış durumda.

Genel seçimler için Millet İttifakı şemsiyesi altında bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti seçim sonrası ittifaka devam etmeme kararı almıştı. İYİ Parti seçimlere ayrı gireceklerini açıklamış ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Ümit Özlale’yi duyurmuştu. TBMM’de ise Saadet Partisi ve Gelecek Partisi ortak bir meclis grubu kurarken iki parti yerel seçimde ortak hareket etme kararı almıştı.

Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran yerel seçim süreci ile ilgili Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulundu.

LOKAL İTTİFAKLAR OLABİLİR
İzmir’de tüm ilçeler için aday belirleme sürecini başlattıklarını belirten Erduran, “Genel merkezden gelen talimatla biz  30 ilçenin tamamında aday belirleme sürecine girdik.  Ayın 15’inde bizim ilimizde resmi takvimi başlıyor. 15 Ekim’den itibaren bizim ilçeler ile yapacağımız temayül yoklamaları da başlıyor.  Sürecin tamamlanması ile birlikte çıkan raporu genel merkeze ileteceğiz.  Ama ilerleyen süreçte lokal bir manada ittifaklar olur mu? Olabilir. Gelecek Partisi ile birlikte adım atacağız zaten ancak lokal bölgelerde farklı ittifaklar söz konusu olabilir” ifadelerini kullandı.

DENGE UNSURUYUZ, ÖZEL GÖRÜŞMELER YAPACAĞIZ
Bazı bölgelerde Saadet Partisi’nin belirleyici olduğunu vurgulayan Erduran,“güçlü olduğumuz yerler var. Ancak İzmir'i masaya yatırdığımızda 16 tane ilçenin bıçak sırtı olduğunu görüyoruz. Yani hiçbir siyasetin garanti olmadığı ancak 2-3 siyasi partinin önde mücadelesini götürdüğü, denge unsurunun da Saadet Partisi'nin olduğu ilçeler var. Bunlarla da ilgili özel görüşmeler yapacağız” diye konuştu.

ALGIYI KIRDIK
6’lı Masa ittifakı ile Saadet Partisi’nin hem İzmir hem de Türkiye’de avantajlı bir konuma geldiğini belirten Erduran, “İttifaktan kaynaklı olarak Saadet Partisi'nin büyük avantajları oldu. Bugüne kadar ulaşamadığı, kendini ifade edemediği bir kitle vardı. Bu kitleye ulaşma imkanını bulduk. Kendimizi ifade etme imkanı bulduk. Dolayısıyla arada bir bağ oluştu. Bu bağdan kaynaklı da yerel seçimlerde Saadet Partisi'nin geçmişten çok daha yüksek oranda oy alacağı açık. Önümüzde çok ciddi bir algı vardı. Ulaşamadığımız kitlelere ulaşma imkanı, ön yargılı olan insanların da önyargılarını kırma imkanı bulmuş olduk. Dolayısıyla yerel seçimlerde Saadet Partisi bugüne kadar almış olduğu oyun çok çok üstünde bir oy alacaktır. Seçimlerin sürprizi Saadet Partisi olacaktır. Biz bu süreci  mevcut hükümetin yapmış olduğu kutuplaşma politikalarından uzak ve kucaklayıcı bir şekilde yürütmeyi düşünüyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Cumhuriyetli
12 Ekim 2023 Perşembe 00:11
dengeni bozarlar şaşarsın. 0.5 oyun bile yok.
REFAH
11 Ekim 2023 Çarşamba 20:37
İZMİR ÇÖP ÇUKUR ÇAMUR
izmirli
11 Ekim 2023 Çarşamba 10:42
gülücem.. gülü.. gü... aha ha ha haaa...
serkan
11 Ekim 2023 Çarşamba 10:13
kendinizi ne sanıyorsunuz ne dengesi izmirde yoksunuz 1000 tane oyunuz var sadece

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz