Ege'de Son Söz

CHP'li Aslanoğlu'ndan İzmirlilere eylem çağrısı: Saat 21'de ışıkları açın, kapatın!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu tüm İzmirlileri saat 21.00’de yapılacak 'Işıkları Aç Kapat' eylemine katılmaya çağırdı.
CHP'li Aslanoğlu'ndan İzmirlilere eylem çağrısı: Saat 21'de ışıkları açın, kapatın!
Haberler / Politika
10 Temmuz 2024 Çarşamba 16:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in çağrısıyla başlatılan ve tüm Türkiye’de yapılan “Işıkları Açın Kapatın” eyleminin ikinci günü için CHP İzmir il başkanı Aslanoğlu’ndan İzmir’e davet geldi. Aslanoğlu, bu eylemin iktidara bir uyarı olduğunu ifade ederek “ İzmir bu eylemlerin başkentidir. Geçinmekte sıkıntı çeken, ülkenin gidişatından memnun olmayan, AKP iktidarının aklını başına alması ve halkın halini görmesini isteyen herkesi bu eyleme katılmaya çağırıyorum” dedi.

Aslanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

TÜM İZMİRLİLERİ SAAT 21.00’DE KATILMAYA ÇAĞIRIYORUZ
AKP iktidarı memleketi, özelliklede emekli maaşıyla yaşamaya çalışanları ve asgari ücretle çalışanları açlığa terk etmekten vazgeçmedi. Halkın ve muhalefetin tüm uyarılarına kulak tıkayan saray ve AKP iktidarı, memlekette her şey yolundaymış, millet bolluk içinde yaşıyormuş gibi davranmaya devam ediyor. Maliye bakanına göre “Türkiye’de asgari ücret düşük değil”. İktidara göre yoksulluk yok, fahiş zamlar sıkıntısı yaşanmıyor. TÜİK’ e göre ev kiraları 5-6 bin lira civarında ve enflasyon normal değerlerde.

AKP milletle adeta dalga geçiyor ve vatandaşın sesini, isyanını duymazdan, ekonominin içler acısı halini görmezden geliyor.

İşte tam da burada vatandaşın isyanını, artık yeter dediğini göstermek için yine vatandaşlarımızla birlikte bir eyleme başlıyoruz. Geçim derdi çeken, ay sonunu getiremeyen, ülkenin gidişatından memnun olmayan İzmirlilerle ile birlikte, tüm Türkiye’de olacağı gibi,  iktidar milletin sesini duyana kadar, her akşam saat 21.00’de evlerimizin, iş yerlerimizin ışıklarını bir dakika boyunca açıp kapatıyoruz.  Bazen söz biter basit bir eylem her şeyi anlatır, duymayan kulaklar duyar, görmeyen gözler görür olur.

İşte bu eylem, AKP’nin milletin haline kapattığı gözlerini görür, sağır olan kulağını duyar hale getirecek. Başkaldırının, eylemselliğin ve mücadelenin başkenti olan İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlarımızı, sonuç alınıncaya kadar her akşam düzenlenecek bu eyleme katılmaya, saat 21.00’de ışıkları açıp kapatmaya çağırıyorum.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

11 Temmuz 2024 Perşembe 09:51
saat 21'de hava daha aydınlık farkında mısın :)))
“ Duymayan kulak , görmeyen göz “
10 Temmuz 2024 Çarşamba 22:52
İzmir merkez ilçelerindeki toplu ulaşım araçlarında aktarma hakkı VAR . İzmir çevre ilçe otobüslerinde 13.02.2016 tarihinden itibaren aktarma hakkı YOK. O günden bu güne kim gördü , kim duydu ? Sadece. konuşmuş olmak için konuşuluyor .
Bu iş fasafşso
10 Temmuz 2024 Çarşamba 22:20
Ben chp linin hasıyım bu eylem sakat
erdal
10 Temmuz 2024 Çarşamba 21:04
izin aldın mı seni atayan abilerinden?
10 Temmuz 2024 Çarşamba 19:33
Küflü paslı oksitli bir görünümü var. Yıllarca koltukta yata yata yıpranmış
10 Temmuz 2024 Çarşamba 19:30
suyu da açıp kapatalım mı?
İzmirli Barış
10 Temmuz 2024 Çarşamba 18:57
Yahu adam milleti kötü ekonomik koşullara, yoksulluğa karşı eyleme çağırıyor, yazılan eleştirilere bak. Sizin işinizi halletmediyse, eylem yapamaz kimseyi çağıramaz mı yani. Dünya sadece sizin sorunlarınızdan mı ibaret kardeşim. Nasıl bir kafadasınız anlamıyoruz. Ben İzmirliyim bu eylemi ailemle birlikte destekliyorum. Her şeyi birbirine karıştırıp alakasız yerlerde alakasız konuşmasın kimse.
Ali ismail
10 Temmuz 2024 Çarşamba 18:52
Hiçbir hükmünüz yok artık, kafanızı kuma gömüp sorunları görmezden gelmekle olmuyor siyaset, siyasi kariyeriniz bana göre bitti...
medya takipçisi
10 Temmuz 2024 Çarşamba 16:53
Senin lafınla hiç olmaz. Güven vermiyorsun önce Narlıdere de kaçak inşaat yapıp haberim yok mütahit yaptı demen hiç etik değil. Sonra belediyeden aldığın deprem konutları. CHP izmir e başka il başkanı bulana kadar hiç bir açıklamasına destek yok
aynur tan
10 Temmuz 2024 Çarşamba 16:36
memurlar eksik maaş alırken neredeydiniz

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz