Ege'de Son Söz

Bakanlık ve Dünya Bankası arasında 'kentsel dönüşüm' protokolü... İzmir'e 330 milyon euroluk bütçe!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Dünya Bankası arasında imzalanan protokole göre İzmir 330 milyon 500 bin Euro bütçe ile ‘’İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler’’ projesi kapsamında pilot il seçildi. Bütçe kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kullanılacak. Üst limit 2,5 milyon TL olmak üzere 0,69 faizle 180 ay vadeli krediler verilecek.
Bakanlık ve Dünya Bankası arasında 'kentsel dönüşüm' protokolü... İzmir'e 330 milyon euroluk bütçe!
Haberler / İnşaat/Emlak
10 Temmuz 2024 Çarşamba 08:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı ile Dünya Bankası arasında imzalanan protokolle İzmir'in pilot il seçildiğini duyurdu. ’İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler’’ projesi kapsamında İzmir için 330 milyon 500 bin Euro bütçe ayrılacak. 

Saygılı'nın duyurusu şu şekilde:

İzmir’e yine ve yeni bir müjde. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile Dünya Bankası protokolünce ‘’İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler’’ projesi kapsamında 330 milyon 500 bin Euro bütçe ile İzmir pilot il seçildi.

Seçimlerde söz verdik. Şimdi hayata geçiriyoruz.

Önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetiminin “kentsel dönüşüm” adı altında büyük vaatler ve nümayişle başlattığı; ama bir türlü ilerlemeyen ve hak sahibi depremzedelerin mağdur olduğu Halk Konut 5 Yapı Kooperatifi ile ilk adımı attık.

Böylece önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından yapım süreci tıkanan, depremzede vatandaşlarımızın evlerine kavuşamadığı için zora sokuldukları dönemi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız marifeti ile sonlandırıyoruz. Üst limit 2,5 milyon TL olmak üzere 0,69 finansman fırsatıyla kentsel dönüşüm faaliyetlerinin nitelikli ve hızlı bir şekilde ilerlemesi için hak sahiplerine 180 ay vadeyle ödeme imkanı sağlıyoruz.

Ayrıca; üzerine kayıtlı bir konutu olmayan orta ve dar gelirli vatandaşlarımız ile şehit ve gazi yakınlarımıza, emeklilerimize ve engelli kardeşlerimize yıllık yüzde 0,25 finansman indirimi sağlıyoruz.

Sırada diğer halk konut projeleri var. Biz depremden bu yana laf üstüne laf değil taş üstüne taş koyuyoruz. İzmir’in sorunlarını büyütmüyor, samimiyet ve azimle çözüyoruz. Bakanlığımızın desteği ile İzmir risksiz ve afetlere dayanıklı bir şehir kimliğine bürünecek.

Değerli çalışmaları ve gayretleriyle bu müjdeyi İzmir’e ve İzmirliye vermemizi sağlayan Bakanımız Sayın Murat Kurum’a teşekkür ediyoruz.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Alaattin Özlü
13 Temmuz 2024 Cumartesi 14:33
Şu Kentsel dönüşümle bütün bilgileri ve kredileri Özellikle K Yaka da oturan 50 yıllık evleri olan insanlara anlatılması gerekiyor İzmir için yarin çok geç olabilir İBŞB bu konularla ilgili hiç bir çalışması yok
Ömer
12 Temmuz 2024 Cuma 14:48
Benim evim 3 katlı müstakil ben kendim evimi yenilemek için faydalanabilirmiyim
Kazim emir
12 Temmuz 2024 Cuma 02:16
2,5 milyona kadar kredi verecekmiş peki 5 milyona çıkan inşaata 2,5 milyonu vatandaş nasıl ödeyecek loğ birde kredi aidatı geri ödemesi de cabası hoppala yavrum yaz geldi
Deniz
11 Temmuz 2024 Perşembe 15:01
Izmir limontepe bahriyeucok salih omurtak mahallelerinin kentsel dönüşüm ü 2012 den beri ıtiraz ediliyor parsel yapılıp vatandaş a versinler mutahit yada kendi yapsın cok çabuk olur kentsel dönüşüm biran önce yapılması lazım deprem riski cok izmirde
Yakup Turgay Önal
11 Temmuz 2024 Perşembe 13:16
Biz halk konut 2 olarak bu krediye müracaat ettik ama bize verilmedi biz hala madurux
Mualla Uygur
11 Temmuz 2024 Perşembe 13:15
Bu habere sadece gülünür.Gerçekleri saptırmak gazetecilik değildir kınıyorum.
Aydın
11 Temmuz 2024 Perşembe 11:46
Benim evim 25 yıllık kentsel dönüşüm kapsamında kendim bu krediyi çekip yapma imkanım varmıdır bu konu hakkında bilgi sahibi bana bilgi verebilirmi aydın.1980.at@ gmail.com
Ahmet Karabıyık
10 Temmuz 2024 Çarşamba 20:40
İstanbul a yapılan dan ne kadar siyasetci ve alakasız guruh indirimli ev aldı
sir alex
10 Temmuz 2024 Çarşamba 19:52
dünya bankasının verdiği krediyle övünmek
10 Temmuz 2024 Çarşamba 16:19
X şirketlerin milyarlarca vergi borcu niye siliniyor? Orada vergi borcu sil, burada dış güç dediklerinden para bul, sokakta kalmış vatandaşı borçlandır. DASK ne işe yarıyor?

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz