Ege'de Son Söz

Atılan işçilerden 'sessiz eylem' kararı!

Başkan Tugay’la görüşen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden işten çıkarılan işçiler, görüşmenin olumlu geçtiğini Tugay’ın kendilerinden süre istediğini açıkladı. Cuma günü yeniden bir görüşme yapacaklarını belirten işçiler Cuma gününe kadar da Egemenlik Evi önünde sessiz eylem yapacaklarını aktardılar.
Atılan işçilerden 'sessiz eylem' kararı!
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Haziran 2024 Pazartesi 18:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ozan EKİZ / EGESONSÖZ -  İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı iştiraki şirketler olan İZENERJİ ve İZDOĞA işçileri işten çıkarıldıkları için eyleme geçmişlerdi. İşçiler son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in İzmir ziyaretinde Özel ile bir araya gelmiş ve taleplerini genel başkana anlatmışlardı. İşçiler bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile İzmir Sanat’ta bulunan Başkanlık Ofisi’nde bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşme sonrası işçiler eylemin sürdüğü Egemenlik Evi önünde açıklama yaptılar. Görüşmenin olumlu geçtiğini Tugay’ın kendilerinden süre istediğini belirten işçiler Cuma günü yeniden görüşeceklerini aktardılar. İşçiler, Cuma gününe kadar Egemenlik Evi önünde sessiz eylem yapma kararı aldı. Cuma günkü toplantı eylemin geleceğini belirleyecek.

İşçiler “Başkan bizden bir süre istedi ve bu işi halledeceğini söyledi. Başkana ‘genel müdürler sizi yanlış yönlendiriyor’ dedik. Bizler fazlalık personel değiliz. Başkan ilaçlama personeline ihtiyaç duyulduğunu söyledi biz de işten çıkarılan işçilerden bir tanesi bu birimde çalıştığını aktardık. ‘Gelsin işe başlasın’ dedi ama bizde ‘Biz bunu kabul etmiyoruz. Bütün arkadaşlarımız işe girecek şekilde planlama yapalım’ dedik.  Başkan ‘Sonbahara kadar bütçelere toplayalım, sizleri değerlendireceğiz. Büro personeli konusunda çok fazla alım yapıldığını ancak örneğin süpürge kısmında ihtiyacın olduğunu’ dedi. Biz bayram öncesi söz istedik, çifte bayram yaşayalım dedik ama başkan şu anda söz veremeyeceğini, durumu değerlendireceğini söyledi” açıklamasında bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Sezar
11 Haziran 2024 Salı 09:04
Sayın tugay, arkadaşları tüm ilçe belediyelerine 1 kişi olacak şekilde dağitın zor değil bayramda sevindirin bu insanlari.
erdal
10 Haziran 2024 Pazartesi 22:31
Yetti be. adam atandıktan sonra bile bile işe girmişsiniz. hadi artık sıktınız..

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz