Ege'de Son Söz

Ziraat Mühendisleri Hakan Çakıcı’ya görev verdi

Üç adayın yarıştığı seçimde Çağdaş Demokrat Mühendisler Grubu adayı Dr. Hakan Çakıcı sandıktan zaferle çıktı. Çakıcı 478 oy alırken, diğer adaylar İlker Ağın 225, Devrim Özgürkan ise 92 oyda kaldı
Ziraat Mühendisleri Hakan Çakıcı’ya görev verdi
Haberler / Tarım
13 Aralık 2021 Pazartesi 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ  – Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin hafta sonunda yapılan kongre ve seçiminde zafer, Çağdaş Demokrat Mühendisler Grubu adayı Dr. Hakan Çakıcı’nın oldu. Öğretim Üyesi Hakan Çakıcı, 478 oyla seçimin galibi olurken, en yakın rakibi olan Değişim ve Dayanışma Grubu adayı İlker Ağın’a 225 oy aldı. Diğer aday Dinamik Mühendisler Grubu’ndan Devrim Özgürkan’a sandıktan 92 oy çıktı.

TÜRK: YENİ YÖNETİM KURULUNA BAŞARILAR DİLİYORUM
Aday olmayan eski Başkan Tevfik Türk, yeni yönetim kuruluna başarılar diledi, “Yeni yönetimdeki arkadaşlarıma bayrağı onurla devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. 30. Dönem yönetim kurulumuz, bayrağı daha ileriye taşıyacaktır. Bizler odamızın her zaman için emrindeyiz” dedi.

ÇAKICI: AKLIN, BİLİMİN GÖSTERDİĞİ DOĞRULARIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Çarşamba günü yapılacak ilk toplantıda görev dağılımını yapacaklarını, başkanı da o gün belirleyeceklerini belirten Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Hakan Çakıcı, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Genel kurulumuzu, şiddetli yağmurlu bir günde, yoğun katılımla gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız genel kurulumuza büyük katkı koydu. Mesleğimizle, tarımla ilgili sunumlarıyla renk kattılar. Bizler gücümüzü tabii ki odamızdan, meslektaşlarımızdan, örgütümüzden alıyoruz. Üst örgütümüz TMMOB ile birlikte çalışıyoruz. Türk tarımına yön vermeye devam edeceğiz, yeni politikalara destek vereceğiz. Çiftçinin, emekçinin yanındayız. Tarımla ilgili üretim sıkıntılarımız var. Özellikle ekonomik problemlerin büyümesiyle, tarım girdilerinin artmasıyla, üretim geriledi. Tarım enflasyonu terimi ile tanıştık. Tarım ülkesiyiz, bu nedenle böyle bir terimle karşılaşmayı hiç istemezdik. Çağdaş ve Demokrat Mühendisler Grubu’nun bir temsilcisi olarak şunu söylemek istiyorum; herhangi bir konuda söz söyleyeceksek, meslektaşlarımızdan görüş, fikir alarak, uzman görüşü alarak beyan edeceğiz. Biz bunu hep savunduk. Hiçbir görüşün karşısında değiliz. Aklın, bilimin gösterdiği doğruların yanında olacağız.”

İŞTE ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI’NIN YENİ YÖNETİM KURULU
Yeni Yönetim Kurulu’nun tamamı, Çağdaş ve Demokrat Mühendisler Grubu’nun listesindeki isimlerden oluştu. Dr. Hakan Çakıcı, Ekim Özal, Handan Güven, Dr. Zerrin Çelik, İpek Topukoğlu, Özge Çiçekli ve Dr. Fatih Özden yer aldı. Yedekler de şu isimler oluştu: Üzeyir Karaca, Elcan Kurt, Elvan Hatipoğlu, Yasemin Özhan, Pınar Erdoğan, Yiğit Şanlıtürk ve Umut Turuplu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz