Ege'de Son Söz

Zeytin hasadında Z raporu… Rekolte düştü, fiyat arttı!

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, zeytin hasadının sona erdiği Salihli’de rekolteninin bu yıl yarı yarıya düştüğünü belirtirken fiyatların üreticilerin beklentilerini karşıladığını kaydetti. Başkan Yalvaç, üreticilere kooperatifleşme çağrısında da bulundu.
Zeytin hasadında Z raporu… Rekolte düştü, fiyat arttı!
Haberler / Tarım
23 Aralık 2023 Cumartesi 09:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin önemli sofralık ve yağlık zeytin üretim merkezlerinden Salihli’de zeytin hasadı sona erdi. Buyıl zeytindeki rekolte üreticiyi üzerken, fiyatı ise sevindirdi. 

Egedesonsöz’e konuşan Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, aşırı ve zamansız yağan yağmurlar dolayısıyla zeytinde rekolte düşüklüğü olduğunu ifade etti.

FİYATLARDA SIKINTI YOK
Rekoltede geçtiğimiz yıla göre neredeyse yarı yarıya düşüş olduğunu ifade eden Yalvaç,“Bu yıl zeytin çiçekliyken aşırı yağmura maruz kaldı. Bu yüzden geçtiğimiz yıla göre rekolte neredeyse yarı yarıya düştü. Kimi yerde dörtte üçü kimi yerde dörtte ikisi rekolte düşüklüğü yaşandı. Fiyatın iyi olma sebebi de bu rekolte düşüklüğü… Fiyatları ortalama 50-55 TL fiyat beklerken 60-70 TL’ den alıcı buldu. Fiyat sıkıntımız yok. Rekolte azaldı ancak fiyatlardan memnunuz” ifadelerini kullandı.

BİZDEN ALDIKLARI ÜRÜNE FİYAT KOYUYORLAR
Yalvaç öte yandan, köylerde kooperatif kurulması ile ilgili çalıştıklarını belirterek şunları söyledi:

Üreticilerimize bir çok yerden alıcı geliyor. 100 bin dekarda zeytin üreten Salihli’de zeytin birlikleri kooperatifi kurulmasını istiyoruz. Bunun için de hazırlıklara başladık. Zeytinler kooperatiften alınsın, Marmara Birlik’e satılsın. Üreticimiz daha çok korunsun. Bizden aldığı ürünlere fiyat koyarak satıyorlar. Köylerde kooperatifleşme olsa en azından üreticilerin maliyetleri hafifler” diye konuştu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz