Ege'de Son Söz

Z Raporu: Çeşme'de turizmci bayram etti!

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, 9 günlük bayram tatilinde Çeşme’nin talep göreceğini bildiklerini ancak son andaki atakla tüm odaların dolduğunu söyledi. Başkan Demir, Alaçatı Ot Festivali öncesi de şimdilik yüzde 50’lik bir doluluk olduğunu, yüksek sezonun Kurban Bayramı tatili ile birlikte başlayacağını sözlerine ekledi
Z Raporu: Çeşme'de turizmci bayram etti!
Haberler / Ekonomi
15 Nisan 2024 Pazartesi 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Çeşmeli turizmciler, Ramazan Bayramı tatilinde çifte bayram yaşadı. Bayram tatilinin dört gününde yüzde 100’lük doluluk oranı yakalanırken, diğer günlerde yüzde 50’ler seviyesinde doluluk yaşandı. Tatilin bitmesiyle birlikte Çeşme adeta boşaldı, sakinleşti.

TATİLCİLER BAYRAMDA ÇEŞME’YE HÜCUM ETTİ
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, havaların ısınması, bayram tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle yoğun bir taleple karşılaşacaklarını bildiklerini ancak yaşadıkları yoğunluğun, tahminlerin üzerinde olduğunu söyledi.

“Tatilciler bayramda Çeşme’ye hücum etti” diyen Başkan Demir, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Yüzde 100 doluluk, hem turizmcileri, hem de Çeşmeli esnafı ziyadesiyle memnun etti. Bayram bitti, eskiye döndük. Çeşme’de dört gün boyunca yüzde 100 doluluk olması, turizmcilerin beklemediği bir şeydi ve gerçekleşti. Bu bayram bize ilaç gibi geldi. Otellerde 9 gün boyunca aralıksız kalan pek olmadı, sürekli sirkülasyon yaşandı. Çeşme’de iki gün, üç gün kalan, Sakız’a gitti, Bodrum’a geçti. Deniz sezonu tam açılmadığı için misafirlerimiz çok uzun süreli kalmak istemediler.

Perşembe günü başlayacak ve üç gün sürecek olan Alaçatı Ot Festivali var. Rezervasyonlarımız yüzde 50 düzeyinde. Cuma ve cumartesi günleri için rezervasyonlarımız iyi gidiyor ama bayram gibi bir tat vereceğini düşünmüyorum. Aynı dönemde Adana Portakal Çiçeği Festivali var. Bakanlık, Adana’nın festivaline daha büyük önem veriyor. Belediye Başkanımız Lal Denizli önümüzdeki yıl için buna bir çare bulur diye ümit ediyorum.

Özetleyecek olursak, sezonu açtık gibi görünsek de Çeşme’de sezon aslında 19 Mayıs’ta açılır. Sezona geçişimiz Kurban Bayramını ile başlayacak gibi.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

15 Nisan 2024 Pazartesi 22:04
SOYTARIALR
TC misafir
15 Nisan 2024 Pazartesi 16:35
Serkan, bunlar parası olan kesim ülke geneli böyle değil. 5 milyon sefa süren bir kesim var geriye kalan 80 milyon cefa çekiyor.
serkan
15 Nisan 2024 Pazartesi 12:08
millette para yok enflasyoın tepelerde tatıle para cok ya devlet yalan soyluyor enflasyon bu kadar yuksek değil ya da mıllet yalan soyluyor para dolu cepleri

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz