Ege'de Son Söz

Yorgancılar'dan tekne fuarında 'Türk Bayrağı' çağrısı: Vergi yurt dışına gitmesin!

İZFAŞ tarafından düzenlenen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı'nda konuşan EBSO Başkanı Ender Yorgancılar "biz kendi ülkemizde bulunan teknelerin Türk Bayrağı'yla dolaşmalarının, sularımızda bizim bayrağımızın dalgalanmasının daha doğru olduğunu her ortamda ifade ediyoruz. Bununla ilgili yeniden bir düzenlemeye yapılması, gelecek açısından son derece önemli. Neticede bunlarla ilgili bir vergi ödeniyor. Bu verginin yurt dışına gitmesindense bizim ülkemizde kalmasının doğru buluyorum." dedi.
Yorgancılar'dan tekne fuarında 'Türk Bayrağı' çağrısı: Vergi yurt dışına gitmesin!
Haberler / İş Dünyası
1 Mayıs 2024 Çarşamba 16:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından Fuar İzmir’de düzenlenen MAST İzmir Boat Show-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı kapılarını açtı. 5 Mayıs'a kadar sürecek MAST İzmir Boat Show'da dünyaca ünlü tekne markaları, sektörün büyük yerli üretici tekne, ekipman ve aksesuar firmaları bir araya gelecek.

Fuarın açılışında Ege Bölge Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar da açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin yat ve ve tekne üretimindeki uluslararası başarasının  tesadüf olmadığını belirten Yorgancılar "Zamanla bu ilginin artarak devam edileceği, ülkemizin yakın gelecekte yat ve tekne üretiminde liderlik mücadelesi verebileceği de öngörülüyor." dedi. 

Yorgancılar'ın konuşması şu şekilde:

Denizcilik sektörünün yakından takip ettiği MAST-Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’nın ikincisine ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluyuz.

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemiz, tarihi boyunca denizcilik alanında adından söz ettirmiştir. Bu tarihsel zenginliğin bir uzantısı olarak, ülkemizin, yat ve tekne üretiminde, uluslararası başarıları da tesadüf değildir. Zamanla bu ilginin artarak devam edileceği, ülkemizin yakın gelecekte yat ve tekne üretiminde liderlik mücadelesi verebileceği de öngörülüyor.

Üretimdeki liderliğimizin gücüyle, Türk firmalarımız, dünyanın dört bir yanına yat ve tekne ihracatı yapıyor. “Gemiler ve suda yüzen taşıt ve araçlar”ın 2022’de 1,8 milyar dolar olan ihracatı, 2023’de %22 artışla 2,2 milyar dolara çıkmıştır. Net ihracatçı olan sektörümüzün ithalatı ise sadece 965 milyon dolardır. Yani sektör, ülkemizin döviz girişine de çok kıymetli katkı koyuyor.

Binlerce yıllık tarihimizde farklı medeniyetlerde Ege ve Akdeniz’in en önemli ticari liman kenti olmuş İzmir’de büyük limanların yanı sıra sayısı 6 olan faal yat limanları da, tekne ve deniz aksesuarları açısından zenginliğimizi ortaya koyuyor.

Hedefimiz, İstanbul'daki Boatshow gibi, yurt dışındaki Miami ve Cenova fuarları gibi, bu fuarı da dolduracak bir kapasiteye ulaşmak olmalı. Şehirlerin yarıştığı bir ortamda biz Marble gibi fuarlarımızla yarışıyoruz. Bu fuarı da benzer bir noktaya getirebilecek her türlü altyapımız var.

Ayrıca önemli bir diğer konu, biz kendi ülkemizde bulunan teknelerin Türk Bayrağı'yla dolaşmalarının, sularımızda bizim bayrağımızın dalgalanmasının daha doğru olduğunu her ortamda ifade ediyoruz. Bununla ilgili yeniden bir düzenlemeye yapılması, gelecek açısından son derece önemli.

Neticede bunlarla ilgili bir vergi ödeniyor. Bu verginin yurt dışına gitmesindense bizim ülkemizde kalmasının doğru buluyorum.

Fuarımız sektöre hayırlı olsun,  ileriki yıllarda daha çok katılımcıyla büyümesini diliyorum.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Ersoy Tasdemir
2 Mayıs 2024 Perşembe 08:30
Sayın EBSO başkanının Milliyetçi (ayrıştırmayan) açıklamalarını çok takdir ediyorum.Keşke ülkemizin başına böyle ülkesine değer veren yöneticiler gelebilse.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz