Ege'de Son Söz

Türkiye’ye uluslararası onur

Merkezi İzmir’de bulunan Uluslararası Müzecilik Derneği, dünyanın saygın sivil toplum yapılanmalarından biri olan NEMO (Network of European Museum Organisation)’nun Avrupa düzeyinde “eğitim plan ve program organizasyonu” çalışmalarını yürüten beş sivil toplum örgütünden biri oldu.
Türkiye’ye uluslararası onur
Haberler / Güncel
16 Temmuz 2024 Salı 09:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İngiltere’deki Museum The Home kültür merkezi ile “butik müzecilik”  gelişimi anlamında işbirliği yapan Uluslararası Müzecilik Derneği, Türkiye’de müzeciliğin gelişimi için arama konferansı gerçekleştirdi. Paydaşların geniş katılımı ile İzmir Mövenpick Otel’de  düzenlenen toplantıda, kişi ve kuruluşların kültürel ve sosyal gelişime büyük katkı sağlayan “kentlere yeni müzeler” çalışmasına katkı vermesi için daha etkin girişimler yapılması kararı alındı.

Uluslararası Müzecilik Derneği Genel Başkanı Derya Manav, Türkiye ‘de sadece toplumsal ve sosyal hayatın gelişimi değil, kültürel yenileşme ve ‘memnun turist’ olgusunun yerleşmesi için de yeni Müzelere ihtiyaç olduğunu, Derneklerinin bu konuda başta yerel yönetimler olmak üzere kişi ve kuruluşlara gönüllü hizmet verdiğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz