Ege'de Son Söz

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nde seçim günü: Tugay başkan seçildi

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği yeni başkanını belirledi. Gerçekleştirilen seçimde 30 boş oy atılırken 195 oy alarak Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin yeni başkanı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay oldu. Birlikten 7 ilçe belediyesi ayrılma kararı alırken İzmir’den Tire ve Torbalı ilçeleri birliğe katıldı.
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nde seçim günü: Tugay başkan seçildi
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Haziran 2024 Salı 14:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği'nin 41. Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Seçimde 195 oy alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı oldu. Tugay’a 30 boş oy atılması da dikkat çekti.

Diğer yandan birlikten Koçarlı, Ağrı, Emet, Kovancılar, Muratpaşa, Uzundere, Viranşehir belediyeleri ayrılırken İzmir’den Torbalı ve Tire ilçeleri birliğe katıldı.

Birliğin encümen üyeleri ise Ali Orkun Ercengiz (Burdur Belediye Başkanı), Ahmet Ataç (Tepebaşı Belediye Başkanı), Alaattin Köseler (Beykoz Belediye Başkanı), Erkan Aydın (Osmangazi Belediye Başkanı), Fırat Görgel (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı), Ahmet Pekyatırmacı (Selçuklu Belediye Başkanı), Oktay Yılmaz (Yıldırım Belediye Başkanı) ve Hakan Bahadır (Bahçelievler Belediye Başkanı) oldu.

Plan Bütçe Komisyonu’na ise Ercüment Şahin Çervatoğlu (Fındıklı Belediye Başkanı), Hayati Okuroğlu (Tire Belediye Başkanı), Hülya Günel (Mersin-Yenişehir Belediye Meclis üyesi), Hasan Kılca (Karatay Belediye Başkanı), Hilal Ayık (Akyut Belediye Başkanı) seçildi.

İKLİM KRİZİ DEĞİŞİKLİĞİ İLE İLGİLİ PLANLARIMIZ OLMALI
Başkan seçilmesinin ardından konuşma yapan İzmir Büyükşehir  Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, "Hepimiz Türkiye'nin farklı bölgelerinden geldik ama hepimiz yoğun sıcaklık yaşıyoruz. Bu yoğun sıcaklık meclisin gününe denk gelmesiyle bizlere önemli bir mesaj veriyor. Bu birliğin amacı kurmuş olduğumuz kentlerde sağlıklı bir alt yapı kurmak ve bilgilerimizi birbirimizle paylaşarak çalışmalar yapmak. Her geçen yıl daha fazla etkisini hissettiğimiz iklim krizi dünyada herkesin karşılamış olduğu en büyük risk. İklim krizine karşı eylem planlarımız olmalı. Ben bana vermiş olduğunuz onurlu görevi 2 yıl boyunca yaparken sizleri en çok bu konu üzerinden dayanışma içerisinde olmaya çağırıyorum" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

5 Haziran 2024 Çarşamba 01:32
Sağlıklı kent ha? Eski bina sayısı her yerden fazla doğalgaz yok çoğu yerde; bence sağlıksız kentler başkanı desek çok doğru olur.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz