Ege'de Son Söz

Tugay eylemciler için net konuştu: İş teklif ettim kabul etmediler!

EBSO Meclis toplantısında Büyükşehir’den işten atılan işçiler hakkında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Son 3 ayda 1980 kişi işe alınmış. Biz alelacele alındığını düşünüyoruz. Büyük çoğunluğu büro elemanı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin saha elemanına ihtiyacı var. Temizlik, ilaçlama, park bahçelerde çalışacak işçiler elbette alacağız. Dışarıda bağıran arkadaşlara söyledik 'çalışmak isterseniz sizi alabiliriz' dedim ancak bunları istemediler. Ben ihtiyaç olan noktaya daha fazla insan alabileceğimi düşünüyorum" dedi.
Tugay eylemciler için net konuştu: İş teklif ettim kabul etmediler!
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Haziran 2024 Pazartesi 18:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, EBSO tarafından düzenlenen olağan meclis oturumuna katıldı. Düzenlenen oturumun öncesi Büyükşehir’den atılan işçiler Başkan Tugay’ı protesto ederken, Tugay  EBSO Meclisi’nde gerçekleştirdiği konuşmasında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

TÜM İŞSİZLER İÇİN ÜZGÜNÜM
İşten çıkarılan ve İZTO binası önünde eylem yapan vatandaşlar hakkında da konuşan Başkan Tugay, “Beni dışarıda protesto eden 200 civarında işten çıkarılmış arkadaşımız haksızlığa uğramış gibi görünebilir. Ancak problem şu, yüz binlerce işsiz var. 10 binlerce CV var belediyede. Bu arkadaşlar ihtiyaç doğrultunda alınmış değildiler. İhtiyaç yok bu insanlara. Ancak belediye kapağı bir şekilde atmışlar. Ancak bu onların da suçu değil bu. Bana hak hukuk adalet diye slogan attıklarında kimin hakkı, kimin hukuku, kim için adalet diye sormak lazım… Bir tarafta 4,5 milyon insan var... Bir sürü işsiz insan... Bütün şehirde herkes toplansın eylem yapsın o zaman. Bu arkadaşlar 15 gün ya da 1 ay önce gibi işe alınmış alındıktan sonra ücretsiz izne gönderilmiş kişiler. Ben onların işsiz olmalarından kaynaklı çok üzgünüm. Ancak bu ülkedeki tüm işsizler için üzgünüm” dedi.

Son dönemlerde işe alınan rakamlara da değinen Tugay, “Son 3 ayda 1980 civarında kişi işe alınmış. Biz alelacele alındığını düşünüyoruz. Büyük çoğunluğu büro elemanı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin saha elemanına ihtiyacı var. Temizlik, ilaçlama, park bahçelerde çalışacak işçiler elbette alacağız. Dışarıda bağıran arkadaşlara söyledik 'çalışmak isterseniz sizi alabiliriz' dedim ancak bunları istemediler. Ben ihtiyaç olan noktaya daha fazla insan alabileceğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Karşıyakalı
25 Haziran 2024 Salı 13:34
Son 3 ayda işe alınan 1800 kişiyi işten çıkardınız ancak gaziemir belediye başkanın oğlu il bşk yrd arda ışıkın eşini neden çıkarmadınız. Değişen chp adaleti bu mudur.
İşçi
25 Haziran 2024 Salı 01:33
Ya yalanı bırak bayram arefesi bıle görüşmeden kaçtın haberleri var yakışmadı başkan sana yalan
Belçika
24 Haziran 2024 Pazartesi 22:39
Bence yokuşa sardılar başkan hiç bir zaman işçi düşmanı olmadı karşıyakadan biliom ve yazık ki kiskirtiyorlar emekçileri ama zararın neresinden donurlerse kâr
Mağdur İşçi
24 Haziran 2024 Pazartesi 21:24
Gelin hala çalışıyor mu yahu, o konuda da bir açıklama bekliyoruz sayın Tugay ?
Torpilliler Dersime
24 Haziran 2024 Pazartesi 21:22
Liyakatten yana olan başkanı tebrik ederim. Umarım bütün personel detaylı incelenir ve çürük elmalar da temizlenir. Belediye hemşeriye iş bulma kurumu değildir.
Ya
24 Haziran 2024 Pazartesi 21:10
Yalan olma ihtimali yüksek
ismail
24 Haziran 2024 Pazartesi 20:44
dogru yapıyorusn lakin bu dedıklerıne ek olarak şunu söyle ellerindne opelim bundan sonra tüm alımları kpss sınav puanına gore yapacagız de elini opecegım
Lombak
24 Haziran 2024 Pazartesi 20:37
Akp, akp'yi, CHP de chp'yi içten kemirerek bitiriyor. Çünkü birbirinin dengi değiller.
Aylin
24 Haziran 2024 Pazartesi 20:34
İyice seviyeni aşağı düşürdün bari dürüst ol Cemil Tugay ,bir başkana yakışmadı ,yazık İzmir e
Yorgun demokrat
24 Haziran 2024 Pazartesi 20:30
Arkadaşlar işe girerken hangi niteliklerine göre kimin aracılığıyla işe girdiklerini, işe alanlarda bu kadar yogun buro elemanı alımında amaçlarını açıklarsa seviniriz

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz