Ege'de Son Söz

Tugay'dan TMSF'ye flaş teklif: Binayı yapın, Basmane'yi alın!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın TMSF'ye, Konak'ta depremin ardından yıkılan hizmet binasının yeniden inşası karşılığında Basmane Çukuru olarak bilinen parseldeki yüzde 30'luk hissesini önerdiği iddia edildi.
Tugay'dan TMSF'ye flaş teklif: Binayı yapın, Basmane'yi alın!
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Haziran 2024 Pazar 13:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasında Basmane’de 27 yıl önce inşaatına başlanan ancak açılan davalar nedeniyle temel seviyesinde öylece kalan Basmane çukuru için görüşmelerini sürdürüyor. Bu görüşmeler sürerken Başkanı Cemil Tugay’dan sorunun çözümü için yeni bir öneri bulunduğu iddia edildi.

erhangulenc.com'da yer alan habere göre; Tugay’ın, TMSF’ye “Bizim Konak’ta depremin ardından yıkılan hizmet binamızı yeniden inşa edin karşılığında biz de size Basmane’deki yüzde 30 hissemizi verelim” teklifinde bulunduğu öğrenildi. TMSF’nin bu öneriyi değerlendirmeye aldığı belirtildi.

GEÇEN DÖNEM DE GÖRÜŞÜLDÜ
Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tunç Soyer döneminde de sorunun çözümü için TMSF ile görüşmeler yapılmıştı. Bir ara belediyenin söz konusu arsanın tamamını almak için karşılığında TMSF’ye başka bölgelerdeki arsalarını vermesi gündeme gelmişti. Ancak bu takas gerçekleşmemişti. Ayrıca Büyükşehir’in 10 yıl vadeli olmak üzere buradaki tüm hisseyi 850 milyon liraya alması konusunda da mesafe kat edildiği belirtiliyordu. Ancak, o opsiyon da gerçekleşmedi.

Basmane’deki projede belediyenin yüzde 30 hissesi bulunurken projenin içinde de bir belediye hizmet binası yapılması şartı da bulunuyor. Ancak Başkan Tugay’ın o hizmet binası yerine Konak’taki hizmet binasının tamamlanmasını istediği ve TMSF’ye bu çerçevede bir öneri sunduğu kaydediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Karşıyakalı
1 Temmuz 2024 Pazartesi 18:42
Sayın Başkan, seçim öncesi verdiğiniz sözleri unutmayın,su ücretlerinde indirim yapacağız dediniz ama aksine zam yapıyorsunuz. Vatandaş sizden hizmet bekliyor zam değil! İzmirli 20 yíldır dik duruş gösterdi sıkıntılar çekti,bunun ödülü her şeye zam yaparak hayatı çekilmez hale getirmek değildir! Lütfen tekrar düşünüp zammı geri alın...
Mehmet
1 Temmuz 2024 Pazartesi 16:11
Başkan işten kaçayım derken değeri çok yüksek kültür parkın dibinde her zaman pirim yapacak halkın mülkünü veremezsiniz işi bilene danışın
Misafir
1 Temmuz 2024 Pazartesi 09:05
Basmane Çukuru'nun bulunduğu alan kamu hizmet alanıdır. Rant için üçüncü kişilere peşkeş çekilmesi kesinlikle düşünülemez. O nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının yapılması için Basmane Çukuru'nun bulunduğu alandan daha iyi bir alan yoktur. Sn. Başkan Konak Meydanı'nda hizmet binası ısrarından vazgeçmeli ve belediye hisselerini TMSF'ye satmak yerine belediye olarak TMSF hisselerini devralmak ve belediyenin tüm hizmet birimlerini Basmane Çukuru'nun bulunduğu alanda bir araya getirmek için çaba göstermelidir.
Hakan
1 Temmuz 2024 Pazartesi 07:25
Halkapınar su işletme sinde bulunan İZSU binası aziz Kocaoğlu tarafından yapılan inşaat çürümeye yüz tutmuş milyon larca para aktarıldı
Çakma
30 Haziran 2024 Pazar 18:17
yalandan kimse ölmemiş
Alsancaklı
30 Haziran 2024 Pazar 17:04
Basmane çukuru İzmir Büyükşehir Belediyesi için en uygun yerdir. %30 hisseyi satmak yerine TMSF 'ye belediyenin başka mülklerinden yer verip buranın %100 üne İzmir Büyükşehir Belediyesinin yerleşmesi mantıklıdır. Gerek altına yapılacak otopark gerek fuardaki otopark belediyeye gelen trafiğin park etmesine imkan sağlayacaktır. Basmane meydanı Yeşildere çevre yoluna çok yakındır. Konak meydan da zaten orada olmaması gereken eski bina yıkılınca muhteşem bir kentsel alan ortaya çıkmıştır. Buraya yeniden yüksek katlı bir bina yapılmamalıdır. Sergi, müze ve benzeri sosyal donatı alanlarının çeşitli alışveriş ve restoran kafeteryalarla birleştiği, Kemeraltı ile bütünleşen turistik alçak katlı bir yapı sistemi yerleştirilmelidir.
Kimin malı
30 Haziran 2024 Pazar 15:01
Kimin malını kime veriyorsun reis bey!!
Nazik ziyaretler
30 Haziran 2024 Pazar 14:50
Belediyenin kendi binasını yapacak bütçesi yok mu ki çok değerli bir yerdeki hissesinden vazgeçiyor? Karabağlar Metrosu'nu nasıl yapacaksınız? Buca Metrosu inşaatı sürüyor, 8 milyarlık araçlarını-tren setlerini nasıl alacaksınız?

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz