Ege'de Son Söz

Tarım alanlarında yapılaşma baskısı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yayınladığı ihale duyurusu ile İzmir’in Kemalpaşa ilçesindeki 95 dönüm büyüklüğündeki tarım ve ağaçlık karakteri korunacak alan daha yapılaşmaya açılabilecek.
Tarım alanlarında yapılaşma baskısı!
Haberler / Tarım
9 Mart 2022 Çarşamba 08:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Metehan UD / EGEDESONSÖZ -  İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Bornova Emlak Müdürlüğü Kemalpaşa sınırları içerisindeki mülkiyeti Hazine’ye ait taşınmazların irtifak hakkının tesisi için ihaleye çıkacağını duyurdu.

İlçenin Akalan Mahallesi’nde yer alan 162 ada 35 parsel, 162 ada 9 parsel ve 165 ada 17 parsel ve Sütçüler Mahallesi’nde yer alan 392 ada 44 parsel ve 352 ada 1 parsel, 30 yıllığına yatırımcılara kiralanacak.

Taşınmazlar, hali hazırdaki 1/25.000’lik İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planına göre ‘tarım alanı’ ve ‘doğal ve ağaçlık karakteri korunacak alanlar’ ve ‘büyük alan kullanımı gerektiren kamu kuruluş alanları’ içerisinde yer alıyor.

KONUT VE ENERJİ HARİÇ
Taşınmazlar, hazırlanacak imar planları ile birlikte konut ve enerji amaçlı kullanım alanları dışında eğitim, ticari, sağlık, turizm, sanayi, tarım ve hayvancılık, sosyal ve kültürel alanlarda kullanmak üzere yapılaşmaya açılabilecek.

95 BİN METREKARE
İhaleye çıkılacak parsellerin toplam boyut 94 bin 288 metrekare. Yıllık tahmini irtifak hakkı bedeli ise 34 bin 140 TL ile 710 bin TL arasında değişiyor. Pazarlık yöntemi ile yapılacak ihaleler 22 Mart tarihinde gerçekleşecek. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

private35
9 Mart 2022 Çarşamba 13:41
eee sonra enflasyon dünya sorunu :)
Ne zaman akıllanacağız?
9 Mart 2022 Çarşamba 10:08
Ayçiçeği ve buğday için Ruslara ve Ukraynalılar muhtaç olduk. Hala akıllanmadık. Tarım sahalrını betoncuların emrine veriyoruz.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz