Ege'de Son Söz

Tabip Odası Başkanı'ndan sandık görevlisi uyarısı: Kalbiniz varsa dikkat!

Yaklaşan ikinci tur seçimlerle ilgili kronik rahatsızlıkları olan vatandaşlara uyarıda bulunan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, “Seçim günü risk altındaki kişilerin sandık başında görev almamaları gerekir” dedi
Tabip Odası Başkanı'ndan sandık görevlisi uyarısı: Kalbiniz varsa dikkat!
Haberler / Sağlık
21 Mayıs 2023 Pazar 08:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalmasıyla gözler 28 Mayıs tarihine çevrildi.  

14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Aydın'ın Kuşadası ilçesinde oy vermek için gittiği okul bahçesinde kalp krizi geçiren Yusuf Başdağ (70), kaldırıldığı hastanedeki müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Aynı gün çeşitli illerde de sandık başında kalp krizi geçiren 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Egedesonsöz’e değerlendirmelerde bulunan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, kalp krizi riski olan vatandaşların yanı sıra kronik hastalığı olan vatandaşların da sandık başında görev almamasını önerdi.

GÖREV TALEP ETMEMELERİ TERCİH EDİLİR
Kalp ameliyatı geçirmiş vatandaşların sandık başında görev almamaları gerektiğini kaydeden Başkan Kaynak, “Seçimde görev alan vatandaşlar herhangi bir sağlık kontrolünden geçmiyorlar. Bu yüzden bununla ilgili ancak kişisel önlem alınabilir. Seçimlerin ilk turu heyecanla bitti. Böyle günler stresli geçiyor. Dolayısıyla sandık başında duygu durum değişiklikleri ile ilişkilendirilecek insanların sandık başında görev talep etmemeleri tercih edilir” dedi.

EVLERİNE GİTMELERİ ÖNERİLİR
Kronik hastalığı olan vatandaşların da oy kullandıktan sonra stresli ortamda bulunmamaları gerektiğini kaydeden Kaynak, “Diyabetik hastalar, by pass olanlar, stend kullananlar, böbrek hastaları, organ nakli ameliyatı geçirmiş kronik hastaların heyecanlı ortamlarda bulunmamaları tercih edilir. Risk altındaki vatandaşların oy kullandıktan sonra evlerine gitmeleri önerilir” ifadelerine yer verdi.

UZAK DURMALARI GEREKİYOR
Kaynak son olarak, seçim sonuçlarını televizyon başında takip eden vatandaşların da aynı durumu yaşayabileceğini ifade ederek, “Öte yandan sadece sandık başında görev yapanlar değil evde televizyon başında seçim sonuçlarını takip eden vatandaşların böyle stresli günlerde ilaçları da düzenli kullanması gerekir.Sandıkta heyecan daha yüksek oluyor ve farklı partilerin temsilcileri birbirlerine daha sert davranıyorlar bazen tartışmalı ortamlar oluşuyor. Kronik rahatsızlığı olan risk altındaki kişiler bu tür heyecanlardan sağlıkları açısından uzak durmaları gerekiyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz