Ege'de Son Söz

Soyer’in mahallesinde ‘liste’ krizi… Seçim iptal!

Mahalle delege seçimlerini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi’nde Ulamış Mahallesi’nde kriz yaşandı. Çift listenin yarışının gerçekleşmesi beklenen süreçte iddialara göre listelerin birinde mahallede ikamet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yer almaması sonrası ‘yeter sayıya ulaşılamaması’ gerekçesi ile delege seçimleri ertelendi.
Soyer’in mahallesinde ‘liste’ krizi… Seçim iptal!
Haberler / Politika
15 Temmuz 2023 Cumartesi 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de devam eden delege seçimlerinde zaman zaman krizler yaşanırken bir kriz de Seferihisar’da patlak verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de mahallesi olan Ulamış Mahallesi’nde bugün üyeler sandık başına gitti. Çift liste ile yarış gerçekleştirilmesi beklenen seçimlerde ise sürpriz yaşandı.

DİĞER LİSTEDE SOYER YER ALMADI
Doğal delege olmasına rağmen ilçe teşkilatının desteklediği iddia edilen listede İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yer verilirken, karşı listede ise Soyer’e yer verilmediği öğrenildi. Seçim öncesi listelerin teslim edilmesi öncesi Soyer’in yer almadığının görülmesi sonrası ise ilçede krizin patlak verdiği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre Tunç Soyer’in iki listenin sadece birinde yer alması sonrası ilçe yönetimi durumu İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na bildirdi. İddialara göre Aslanoğlu’nun müdahalesi sonrası harekete geçen il ve ilçe yönetimi seçimi erteleme kararı aldı. Seçimin ertelenmesine gerekçe olarak ise ‘yeter sayıya ulaşılamaması’ gösterildiği öğrenildi.

Seçimlerin 18 Temmuz’da yeniden gerçekleştirilmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Vatandaş
16 Temmuz 2023 Pazar 12:37
SOYER'in delege olmuş olmamış önemli değil önemli olan genel merkez atamasındır,milletvekili olupta delegr seçilemeyenleri biliyoruz...
PARTİLİ
15 Temmuz 2023 Cumartesi 19:17
tunç u kendi mahallesi silmiş izmir den coktan silindi.
afyonlu selim
15 Temmuz 2023 Cumartesi 15:37
izmirli rumuzu ile yazan arkadaş doğru söylüyorsun yeni geldim ilimden ilgi sıfır oy atacak üye bulamadık yalvar yakar çağırıyorsuın insanları
Partili
15 Temmuz 2023 Cumartesi 14:27
Belediye Başkanı Doğal Delegedir. Herhangi bir listede yer alması hem bu kuraldan hem de etik açıdan doğru değildir.
yazık
15 Temmuz 2023 Cumartesi 14:05
Örgütün zerre sevgisi, saygısı yok. Koltuktan inse selam verecek kişisi yok. İsterse ayın 18inde iki listede olsun isterse iki listede de olmasın; kral çıplak bir kere. Neptün hanımefendi müdahale etmemiş mi?
Liyakat
15 Temmuz 2023 Cumartesi 13:10
Mavişehirdeki gibi kural ,kaide,demokrasi dışı çözüm üretselerdi
Izmirli
15 Temmuz 2023 Cumartesi 13:04
Ege bölgesinde göstermelik belediye başkanlarının himayesinde delege seçimleri devam ediyor,ama Anadolu'da bir çok illerde delege seçimlerine ilgi sıfır düzeyde,genel merkeze göre yapılan göstermelik işler bunlar inandırıcılığı yoktur...
Karşıyakalı
15 Temmuz 2023 Cumartesi 13:01
Madem doğal delege, delege yazılmalarına gerek yok. Belediye başkanlarının yerine en olsaydım hiç bir listeye adımı yazmayın der geçerdim. Ayrıca bir belediye başkanı bir listeyi arkalıyorsa karşı listenin yazmaması en doğal hakları. Rakibimi niye listeme alayım. Almayanlar halı.
delege
15 Temmuz 2023 Cumartesi 11:17
komedi yerel seçimdede böyle olacak il yönetimi şimdiden yeni adayımızı hazırlayın ona göre ha.istenmiyor işte.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz