Ege'de Son Söz

Sarıgül'den af çağrısı: Bütün partilerin uyacağına inanıyorum

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Af çağrımız kesinlikle siyasi bir çağrı değil, vicdani çağrıdır. Bu vicdani çağrıya bütün siyasi partilerin uyacağına inanıyorum" dedi.
Sarıgül'den af çağrısı: Bütün partilerin uyacağına inanıyorum
Haberler / Politika
6 Aralık 2022 Salı 16:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TDP Genel Başkanı Sarıgül, Kırıkkale F tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde açıklama yaptı. Sarıgül, 9 Nisan'dan bu yana hükümlü ve tutuklular için af çağrısında bulunduğunu belirterek, "Kardeşlik hukuku için toplumsal barış için af istiyoruz. Pandemi koşulları münasebetiyle acele yargılamalar oldu. Gözden kaçan bazı konular oldu. Pandemi koşulları nedeniyle çeklerini ve senetlerini ödeyemeyen binlerce esnafımız oldu. Özellikle cezaevlerinde dünyaya gelen binlerce çocuk var. Annelerini, babalarını göremeyen evlatlarımız var. Bizim devletimiz; vicdanlı, merhametli ve şefkatli devlettir. Bu nedenle anneler için babalar için ve çocuklar için affet Türkiye’m. Bütün siyasi partilere çağrım; 'Af çıkarsa bana kaç oy getirir, af çıkarsa bizim durumumuz ne olur', biz bunlarla meşgul değiliz. TDP olarak af çağrımız kesinlikle ve kesinlikle siyasi bir çağrı değil, vicdani bir çağrıdır. Bu vicdani çağrıya bütün siyasi partilerin uyacağına inanıyorum. Bu noktada MHP'nin attığı adımları çok saygıdeğer buluyorum. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun af ile ilgili sözlerini çok değerli buluyorum" diye konuştu.

Sarıgül, konuşmasının ardından esnaf ziyaretinde bulundu. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

İşin dogrusu
6 Aralık 2022 Salı 22:25
Af çıkmalıdır. Gerçek sorun budur ancak af çıksada cikmasada otun TDP ne ve SARIGÜL E. Nedeni ise ÜLKENİN gerçek sorunlarını bilen tek lider

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz