Ege'de Son Söz

Örnekköy'deki 'hatalı yapı' için Büyükşehir harekete geçti: Yıkım kararı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda çalışmalar yürüten Halk Konut Projesi’nin Örnekköy’deki inşaatında bir yapıda hatalı beton ve eksik demir kullanıldığı tespiti ile ilgili olarak belediye cephesinden açıklama geldi. Açıklamada “şantiyede kontrolör olarak görev yapan personelimizin hassasiyeti doğrultusunda 48.000 m² inşaat alanı olan 3. Etap içinde 300 metrekarelik bir imalata ilişkin oluşan imalat mühürlenmiş ve gerekli onayların ardından söz konusu bölümün yıkılmasına karar verilmiştir” denildi.
Örnekköy'deki 'hatalı yapı' için Büyükşehir harekete geçti: Yıkım kararı!
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Haziran 2023 Cumartesi 15:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- İzmir depreminin ardından Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyduğu çalışma yöntemine göre; gecekondu ve depreme dayanıksız yapılaşmaların olduğu alanlarda kooperatif modeliyle dönüşümün sağlanması hedefiyle yürütlen Halk Konut Projesi kapsamında çalışmalar sürüyor.

Büyükşehir’in Karşıyaka-Örnekköy’de çalışmalarını organize ettiği ve inşaatı devam eden kooperatif inşaatında “hatalı beton ve eksik demir” tespit edilmişti. AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyup Kadir İnan’ın gündeme getirdiği olayla ilgili olarak Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Büyükşehir’den gelen resmi yazı göndermesinin ardından ilgili binada mühürleme işlemi yapıldığını aktarmıştı.

Konuyla ilgili olarak İzmirBüyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi. Açıklamada şunlara yer verildi:

“Kentsel dönüşüm çalışmalarını Türkiye’ye örnek olacak bir model çerçevesinde uzlaşmayla, adaletle ve yerinde gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda 248 hektar alan ve 6 ayrı bölgede proje yürütmektedir.

Kentsel dönüşüm alanlarında 8 şantiyede; yaklaşık 800.000 m² inşaat alanında 6000 bağımsız birimin yapımına devam edilmektedir. İnşaatların her aşamasında İzmir Büyükşehir Belediyesi teknik personeli denetim faaliyetlerini yürütmektedir. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanarak yürürlüğe giren “Karşıyaka, Örnekköy Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı Revizyon İmar Planı” doğrultusunda ise 5 ayrı etapta çalışılmaktadır. Projenin 3. ve 4. etapları için de 29 Aralık 2020 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Büyükşehir iştiraki İZBETON A.Ş. arasında yapılan protokolle yapım süreci başlatılmıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, bütün kentsel dönüşüm projelerinde yapı güvenliğini ön planda tutarak, bilimsel kontrol ve denetim mekanizmalarını işlettiği bilinmektedir.  Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan Örnekköy 3. Etap kapsamındaki bir imalata ilişkin yapılan uygulama da bu titiz çalışmanın ve sağlıklı işleyen kontrol mekanizmanın sonucudur.

İzmir Büyükşehir Belediyesi adına şantiyede kontrolör olarak görev yapan personelimizin hassasiyeti doğrultusunda 48.000 m² inşaat alanı olan 3. Etap içinde 300 metrekarelik bir imalata ilişkin oluşan imalat mühürlenmiş ve gerekli onayların ardından söz konusu bölümün yıkılmasına karar verilmiştir.

Sadece bu örnek bile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelerdeki kontrol görevini vatandaşımız adına son derece hassas ve sağlıklı bir şekilde yerine getirdiğini açıkça yansıtmaktadır.

Ülkemizde çokça görüldüğü şekilde üzerini örtme, sümen altı etme gibi uygulamalara İzmir Büyükşehir Belediyesi çatısı altında yer verilmesi söz konusu değildir.

İmalatın hızı nedeniyle ortaya çıkan bir iletişim eksikliğinden kaynaklanan sorun hızla çözüme kavuşturulmuştur.

Kentsel dönüşümün tüm süreçlerinde olduğu gibi imalat aşamasında da vatandaşımızın mal ve can güvenliğini temin etmek temel görevimizdir”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Aysel balcilar
12 Haziran 2023 Pazartesi 12:14
Neredeydi denetliyenleriniz. Biri çıkıp gündeme getirmese satacaksınız.hic bir işi doğru yapmıyorsunuz. Daha yeni izmir depremi.ni yaşadık edicek bettuva kalmadı size
Murat
11 Haziran 2023 Pazar 14:36
Proje hatalı değil. Uygulamada kontrolsüz döküm yapılmış. Kontrolsüz kısmın yıkımı yapılacak.
Rebels
11 Haziran 2023 Pazar 14:16
"En temiz belediyeler AKP idaresinde olanlar" yazan arkadaşım. Bu sözünün arkasında durabilir misin? Mizanda böyle değilse tüm günahlarım senin, senin tüm sevabların benim olsun. Ne diyorsun!
133456778
11 Haziran 2023 Pazar 12:54
Bina yapımında Belediye imar müdurluğü nasıl izin vermiş. Yazık degilmi milyarlarca devlet bütçesini heba olması? Belki; Bele bağlanan diye gider ayak, yokuşluk yapıyor, cukka bekliyor. Zararın tamamını belediye karşılaşın? En temiz belediyeler AKP'' idaresinde olanlar.Bir vukuat varmı? Taciz tecavüz zimmete para geçirme, ihaleye fesat karıştırma vb. Çirkin bir durum duydunuzmu?İzmır körfezinin haline ise gemiler dahi gülüyor, kokudan pisliğe batıyor. İzmir sen buna layıksın..!
Cumhuriyetli
11 Haziran 2023 Pazar 00:45
west kordelion adıyla satışa çıkarmışlar nasıl bu kadar ucuz oldugğunu sorgulamıştım 2+1 1.6 milyona geliyordu.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz