Ege'de Son Söz

Orman şehidine acı veda!

İzmir'deki orman yangınında şehit olan Bergama Orman İşletme Müdürü Şahin Dönertaş, memleketi Manisa'da son yoluculuğuna uğurlandı.
Orman şehidine acı veda!
Haberler / Ege
19 Temmuz 2024 Cuma 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bergama'da Çobanlar mevkisinde çıkan yangına müdahale sırasında dün orman işletme müdürlüğüne ait pikabın devrilmesi sonucu yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Dönertaş'ın cenazesi, helallik alınması için Bergama Orman İşletme Müdürlüğü önüne getirildi.

Ailesi ve mesai arkadaşlarının gözyaşı döktüğü törenin ardından Türk bayrağına sarılı naaş, şehidin memleketi Demirci ilçesindeki Durhasan Mahallesi'ne getirildi.

Mahalle camisinde Cuma vakti kılınan cenaze namazına Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Manisa Valisi Enver Ünlü, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve İzmir Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz da katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bakan Yumaklı, vatan ve milletin bekası, geleceğinin daha iyi olması için savaşan ama adı bilinmeyen birçok kahramanın bulunduğunu, Dönertaş'ın da bu kahramanlardan biri olduğunu söyledi.

Yumaklı, şöyle konuştu:

"Yeşil vatan için hayatını, yani en kıymetli varlığını fedai can eyledi. Rabbim şehadetini kabul eylesin. Her zaman olduğu gibi devletimiz, bütün şehitlerimizin yanında olduğu gibi, ailelerinin yanında olduğu gibi bu kardeşimizin de ailesinin yanında olacak, onları bağrına basacak. Orman teşkilatı hakeza öyle yapacak. Ben bu vatan için, bu millet için devlet için fedayı can etmiş bütün şehitlerimize rahmet diliyorum."

Dönertaş'ın cenazesi kılınan namazın ardından mahalle mezarlığında defnedildi.

Olay
Bergama'da dün orman yangınına müdahale eden pikabın devrilmesi sonucu yaralanan Dönertaş ve ulaştırma personeli Özgür Dilsiz, ambulansla Bergama Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Buradaki ilk müdahalenin ardından ambulans helikopterle İzmir Şehir Hastanesine sevk edilen Dönertaş kurtarılamamıştı.(AA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Kamil Doğan
20 Temmuz 2024 Cumartesi 09:42
Sayın Halkım ,ŞEHİDİMİZİN MEKANI CENNET OLSUN.NURLAR İÇİNDE YATSIN. Ben de DİŞ hekimi kızım Zarife Doğan'ı 30 Ekim 2020 de görevi başında hastasını tedavi ederken RIZA BEY apt da ücretli çalıştığı ve SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI KURULUŞ OLARAK HİZMET VEREN KURUM OLAN DENT 35 DİŞ POLİKLİNİĞİNDE enkaz altında can vererek " ŞEHİT " verdim.Ancak davalık olduğum Sağlık Bakanlığı yürürlükteki "SAĞLIK BAKANLIĞI VE BAĞLI KURULUŞLARI ŞEHİTLİK BELGESİ DÜZENLENMESİNE DAİR YÖNERGE" DEKİ "ŞEHİT " şartlarını BİREBİR TAŞIYAN KIZIMIN HAK VE HUKUKUNU İNADINA ÇİĞNEMEKTE VE KIZIMIN KEMİKLERİNİ SIZLATMAKTADIRLAR.BURADAN İLAN EDİYORUM VE KİMSEDEN DE KORKMUYORUM.KİM Kİ KIZIMIN KAZANDIĞI ŞEHİT HAKKINI GASP EDİYOR VE KASTEN YİYORSA KIZIMIN VE AİLEMİZİN HAKKI ONLARA HARAM ZIKKIM OLSUN.SAYGILARIMLA.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz