Ege'de Son Söz

NASA duyurdu: 'Süper Jüpiter' görüntülendi!

NASA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya'daki Max Planck Astronomi Enstitüsü'nden araştırmacılar, JWST ile fotoğrafı çekilen, Dünya'dan yaklaşık 12 ışık yılı uzaklıktaki dev ötegezegeni inceledi. Açıklamada, kütlesi Jüpiter'den birkaç kat fazla olan "Epsilon Indi Ab" adlı öte gezegenin, "bu zamana kadar doğrudan fotoğrafı çekilen en soğuk öte gezegenlerden biri" olduğu belirtildi.
NASA duyurdu: 'Süper Jüpiter' görüntülendi!
Haberler / Dünyadan
24 Temmuz 2024 Çarşamba 22:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD Havacılık ve Uzay Ajansına (NASA) ait James Webb Uzay Teleskobuyla (JWST) Dünya'dan yaklaşık 12 ışık yılı uzaklıkta "Süper Jüpiter" diye nitelendirilen ötegezegenin fotoğrafının çekildiği bildirildi.

NASA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya'daki Max Planck Astronomi Enstitüsü'nden araştırmacılar, JWST ile fotoğrafı çekilen, Dünya'dan yaklaşık 12 ışık yılı uzaklıktaki dev öte gezegeni inceledi.

Araştırmacılar, kütlesi Jüpiter'den birkaç kat fazla olan "Epsilon Indi Ab" adlı öte gezegenin, "bu zamana kadar doğrudan fotoğrafı çekilen en soğuk ötegezegenlerden biri" olduğunu kaydetti.

Araştırmanın yazarlarından Elisabeth Matthews, Güneş'e benzeyen "Epsilon Indi A" adlı K tipi yıldızın yörüngesindeki öte gezegenin, gezegenlerden en çok Jüpiter'e benzediğini fakat Jüpiter'den daha büyük olduğunu belirtti.

Matthews, sıcaklığı tahminen 2 santigrat derece olan, "Süper Jüpiter" diye nitelendirilen Epsilon Indi Ab gibi soğuk gezegenlerin daha zor tespit edildiğine vurgu yaptı.

Araştırmanın sonuçları "Nature" dergisinde yayımlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz