Ege'de Son Söz

Menderes’te üreticiye koronavirüs darbesi: Satılamayan güller çöpe gitti!

Menderes’te yetiştirdikleri gülleri satarak geçimlerini sağlayan üreticiler, koronavirüs salgınının ardından perişan oldu. Üreticiler, yetiştirdikleri çiçekleri satamayınca, hepsini çöpe attı.
Menderes’te üreticiye koronavirüs darbesi: Satılamayan güller çöpe gitti!
Haberler / Tarım
27 Nisan 2020 Pazartesi 10:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes ilçesinde, geçimlerini yetiştirdikleri gülleri satarak karşılayan üreticiler, koronavirüs salgını nedeniyle mağdur oldu. Seralarda yetişen gülleri satamayan üreticiler, emeklerini çöpe atmak zorunda kaldı.

Her üreticinin kapısının önünde deste deste yığılan güller, görenleri şaşkına çevirdi. 1,5 dönümlük serada gül yetiştiren üreticilerden Hacer Salı, günlerce emek vererek yetiştirdikleri çiçekleri, koronavirüs salgınından dolayı satamadıklarını, evlerinin geçimini sağlayan bu güzel gülleri ilk defa çöpe attıklarını söyledi.

Bir destede yaklaşık 20 tane gülün bulunduğunu ve bunu piyasa koşullarına göre 5 TL ile 20 TL arasında değişen fiyatlara sattıklarını belirten Hacer Salı, “Normalde her yılın bu aylarında çiçek kooperatifleri bu çiçekleri alırdı. Ama şimdi alamıyor çünkü satış yapamıyorlar. Bu süreçte ancak devletin bu çiçekleri alarak gül suyu fabrikalarına vermesi gerekiyor. Yoksa hiç bir şekilde satış yapamayacağız. Ciddi anlamda mağduruz” diye konuştu. Gülleri satamadıkları için evlerine ekmek de götüremediklerini kaydeden Salı, yetkililerden destek beklediğini ifade etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz