Ege'de Son Söz

Memurlar yeniden iş bırakıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasındaki sosyal denge tazminatını içeren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamaması üzerine memurlar iş bırakacaklarını açıkladı. Sendika haftalık eylem programını açıklarken, 24 Temmuz Çarşamba günü memurların tam gün iş bırakacağı belirtildi.
Memurlar yeniden iş bırakıyor!
Haberler / Güncel
22 Temmuz 2024 Pazartesi 08:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU genel müdürlüklerinde görevli kamu emekçileri ile bu işyerlerinde örgütlü Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir Şubesi büyükşehir arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan tıkanma üzerine başlayan eylemler sürüyor.

Sendika haftalık eylem planını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Paylaşılan eylem planında 24 Temmuz Çarşamba günü memurların tam gün iş bırakacağı belirtildi. Tam gün iş bırakacak olan memurlar aynı gün saat 11:00’de İzmir Sanat önünde basın açıklaması yaptıktan sonra CHP İzmir İl Başkanlığı önüne yürüyecekler.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Vatandaş’a
22 Temmuz 2024 Pazartesi 23:31
Belediye kanununu bilmemekle insanları suçluyorsun, ama sende SDT ile ilgili mevzuatı bilmiyorsun, onu ne yapacağız ? Hak arayacağınız yer belediye kapısı değil, hadi hepiniz haftasonu eylem yapın da görelim kaç kişisiniz.
Şaka gibi
22 Temmuz 2024 Pazartesi 18:30
kanun, yasa diye yazan arkadaş "yasal sınırın" üstünde para istiyor :)
Üslup yerlerde
22 Temmuz 2024 Pazartesi 16:53
Torpille belediyeye dolmuşlar, sığır, balta düz gidiyorlar. Akşama kadar çay, kahve, sigara sonra eylem.
Hadi bakalım.
22 Temmuz 2024 Pazartesi 16:50
Aşağıda vatandaşa hakaret eden memurlar tespit edilip, belediyeden kovulmaz, yasal sınırın üstünde herhangi bir şey verilir, görev başında olmayıp da eylem yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağım.
Smyrna
22 Temmuz 2024 Pazartesi 16:28
Belediyede memur olmasada olur.Bunlarin büyük bölümü bankamatik.60 bin tl maaş alıyorlar ekstradan haric.sahada da çalışıyorlar
Vatandaş
22 Temmuz 2024 Pazartesi 16:23
1. Belediye kanununu, yasasını bilmeyenler çıkmış işçiler yapar demiş. Önce belediye kanununu öğrenin. 2. Belediyede personel fazla diyorsunuz. Memur kadrosunu hükümet belirler. İşçi sayısını belediye. Fazla dediğiniz kadrolar işçi kadroları. 3. 22 bin denmiş. Bu rakam talep rakamıdır. Masa kurulur ve pazarlık yapılır adı üstünde toplu sözleşme masası. 4. Turkiye ekonomik şartlarında işçi arkadaşlara yapılan artış çok gözüksede aslında az. 5. Memur arkadaşların talepleri ve beklentileride bu ekonomik koşullarda gayet normal istekler. 6. Askeri üçretler emekli maaşları çok ama çok düşük. Gelin bunlar içinde mücadele edelim burdan klavye silahşörlüğü yapmak yerine. Ama o zaman sahada neden yoksunuz onu sorun önce kendinize.
Gül
22 Temmuz 2024 Pazartesi 15:18
İşçilerin maaşı memurları geçmiş, işyerinde sorumlu kim? Memur. Her işi işçi yapıyor diyen sığıra duyurulur. buradaki cahillerde kalkıp boş muhabbet yapıyor. Mevcut haklar alınmış böyle zamanda tabiki insanlar eylem yapar hakkını arar. Bir sürü belediye yasal sınırın üstünde veriyor. Aynı işi yapan işçi ile memur bile Aynı almıyorsa, İzmir''e muazzam sevilen şahıs çekilin bunu düşünmesi lazım.
seran
22 Temmuz 2024 Pazartesi 14:26
yorumları okuyorum da bilip bilmeden kralcilar yazmış çizmiş durmuş.. memurun yerine işçi de yaparmış da vs vs.. vız vız yapmayın. Alınan hakki öyle yada böyle geri alacağız. Yarın birgun yerimize çalışacak işçi arkadaşlarımıza aynısını yaptığında eshotlar kontak kapatip metrolar, otobüsler çalışmadığında da aynı yorumları yaparsınız..
Tarafsız
22 Temmuz 2024 Pazartesi 13:34
Bazı yorumcular memurun yerine işçiyi atlayıp memura gerek olmadığını yazmış. İşçiyi memur yaparsanız sonunda oda memur olur insanca yaşamak için hakkını ister. İşçi ile memur ücretleri arasındaki farkı görünce işçi kardeşlerimiz memur olmayı kabul etmezler. Bunun geçmişten örnekleri var. Yüksek ücretli, emeklilikten dönme bürokratlararın birde şirketlerden kaymaklı maaş verilmesini dile getireniniz yok. O görevleri ASKARİ ücrete yapmaya hazır o kadar çok üniversite mezunu donanımlı kişiler varki yandaşlardan onları görecek yetkili çıkmadı çıkmazda. Her nekadar adı Halkcı olsada haksızlığa dur diyemiyor.
MURTAZA ŞAŞKIN
22 Temmuz 2024 Pazartesi 13:33
Bir kamu çalışanı olarak, yasal ve hukuki zeminde yapılan eylem ve hak arayışını anlamlı ve de önemli buluyorum. Ama bu hak arayışına karşı bazı çevrelerin kullandığı ahlak dışı dili ve söylemi de, bu kesimin cahilliğine sayıyor ve şiddetle kınıyorum.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz