Ege'de Son Söz

‘Mandalinanın başkenti’nde şok… Yüzde 50 kayıp var!

Seferihisar’da etkili olan dolu yağışları dolayısıyla üretici zarar gördü. Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB) Başkanı Hayrettin Uçak, “Mandalina üreticilerimizin yüzde 50’ye yakın zararı var” dedi.
‘Mandalinanın başkenti’nde şok… Yüzde 50 kayıp var!
Haberler / Tarım
28 Kasım 2023 Salı 10:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Diren ÇELİK/EGEDESONSÖZ- İzmir'de fırtına ve yağış sonrası meydana gelen deniz taşmasından kentte bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi.  En çok zarar gören yerlerden olan Konak-Alsancak ile Karşıyaka-Mavişehir’de su tahliye ve temizlik çalışmaları devam ederken büyük maddi kayıp yaşandı.

Maddi kaybın yaşandığı bir diğer adres de tarım arazileri oldu. Mandalinanın başkenti olarak bilinen Ürkmez ve Gümüldür’de üreticiler dolu, yağış ve fırtına sebebiyle büyük maddi kayba uğradı.

TARSİM’E KAYITLI OLAN ÜRETİCİLERİN ZARARI KARŞILANACAK
Seferihisar-Ürkmez'de yaşanan dolu yağışı sonucu mandalina bahçelerinde görülen zararın tespit çalışmaları yapıldı. Çalışmalara, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EYMSİB) Başkanı Hayrettin Uçak da katıldı.

Egedesonsöz’e açıklamalarda bulunan Başkan Uçak, “Geçtiğimiz günlerde yaşanan dolu baskının ardından üreticilerimizin hasar tespitini gerçekleştirdik. Üreticilerimizin yüzde 40- 50 civarı kaybı var. Tarım Sigortaları Havuzu’na (TARSİM) kayıtlı olan üreticilerimizin zararları karşılanacaktır” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz