Ege'de Son Söz

‘Kumdan rezidans’ davasında gözler kararda!

Ayvalık’ın Altınova Mahallesi’nde denize 15-20 metre uzaklıktaki alanda yapımına başlanan 5 katlı rezidansın yapı ruhsatı iptal davasında karar duruşması 14 Kasım Salı günü görülecek. Altınova Koruma Girişimi Yürütme Kurulu Üyesi Kural, “Üç bilirkişi raporumuz var dosyada. Haklı bir karar çıkacağına inanıyoruz” dedi.
‘Kumdan rezidans’ davasında gözler kararda!
Haberler / Ege
13 Kasım 2023 Pazartesi 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ- Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin Altınova Mahallesi’nde sahile 15-20 metre mesafede inşa edilen ve kamuoyunda “Kumsal Bina” olarak nitelendirilen 5 katlı rezidansın yapı ruhsatı iptal davasında gözler verilecek kararda…

Eski Polisler Sitesi’nin satışının ardından Balıkesir Sistem Yapı Denetim Ltd. Şti. tarafından başlatılan ve bir yılı aşkın bir süredir devam eden projeye Ayvalık Belediyesi, 28 Nisan 2022 tarihinde yapı ruhsatı vermişti.

MAHKEME LEHİMİZE KARAR VERECEKTİR
Altınova Koruma Girişimi üyeleri ise yapı ruhsatı belgesini iptali ile ilgili dava açmıştı. Kumsal binaları davasının karar duruşması, yarın saat 10.00’da Balıkesir 2’inci İdare Mahkemesi’nde görülecek. Altınova Koruma Girişimi Yürütme Kurulu Üyesi Ayşe Kural, çıkacak kararın lehlerine olacağını düşündüğünü söyleyerek “Keşiften sonra bilirkişi raporu geldi. Daha sonra belirli süreler var. Keşiften sonra 30 gün süre geçmesi gerekiyor. Bilirkişi raporundan sonra mahkeme heyetinin talebi doğrultusunda iki kere daha bilirkişi raporuna gidildi. Üç bilirkişi raporu da birbiriyle aynı. Üç rapor da lehimize… Dolayısıyla çatışan-çelişen bir durum yok. Yarın için bölgeden bir grup destekçimiz gidecek, duruşmayı izleyecek.  Mahkeme heyetinin kararını bekleyeceğiz” dedi.

KUMSALI DENİZ BASTI
Diğer yandan sağanak yağış sebebiyle inşaat alanının etkilendiğini belirten Kural şu ifadeleri kullandı:

“Bölgedeki hava şartları da değişti. Lodos yaşadık… Plaj sular altında kaldı. Zaten zemin sıvılaşması olan bir yer. Bütün kumsal, sular altında kaldı ve geçen gün burayı deniz bastı.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Hakan
14 Kasım 2023 Salı 08:18
Aynı şeyi EKMAS GRUP BİVA MİMARLIK Yapıyor. Bu abiler CHP DEN ADAY ADAYIYDI.
ST
13 Kasım 2023 Pazartesi 18:20
Kıyı yasası diye bir yasa vardı, ne oldu? Belediye nasıl ruhsat veriyor denize bu kadar yakın yere? Güzel ülkemiz böyle kararlarla mahvediliyor.
Ali Veli
13 Kasım 2023 Pazartesi 17:32
Yağma düzeni şaşılacak bi durum yok..

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz