Ege'de Son Söz

Kordon esnafının başkanı Şanlı: Kruvaziyer gemi bir gece kalmalı!

İzmir’e her seferinde en az 4 bin turist getiren kruvaziyer gemilerin Kordon esnafına bir katkısı olmadığını öne süren Kordon İşadamları Derneği Ömür Şanlı, “Bugün Kemeraltı’na gitmeye başlayan turist, zamanla Kordon’a da uğrayacaktır. Fakat geminin bir gece İzmir Limanı’nda konaklaması sağlanırsa, işte o zaman sadece Kordon esnafı değil, kentteki her esnafın yüzü güler” dedi.
Kordon esnafının başkanı Şanlı: Kruvaziyer gemi bir gece kalmalı!
Haberler / Ekonomi
19 Temmuz 2024 Cuma 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ – Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, SONSÖZ TV’de yaptığı açıklamada, İzmir Limanı’na gelen kruvaziyer gemilerin bir gece konaklaması halinde, Kordon esnafı başta olmak üzere kentteki tüm esnafa çok büyük kazanımlar sağlayacağını söyledi.

Gazeteci yazar Muhittin Akbel’in “Kruvaziyer gemilerle gelen yolcular, Kemeraltı’ndan bol bol alışveriş yapıyor. Bu turistlerin Kordon esnafına katkısı nedir?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“İzmir’e her hafta kruvaziyer gemi geliyor, ortalama 4 bin civarında turist getiriyor. Bu turistlerin Kordon’a katkısı şu an itibariyle yeterli değil. Kemeraltı’na çok sayıda turist girmeye başladı. Bugün Kordon esnafına bir katkıları olmasa da bir süre sonra olacaktır diye düşünüyorum. Gelen turistler paket turlar kapsamında Meryem Ana’ya, Efes’e, Agora’ya, Kemeraltı’na gidiyor. Zaman içerisinde Kordon’a da akın akın geleceklerdir. İzmir’in bu gemilerden fayda sağlaması için gemilerin bir gece İzmir Limanı’nda kalması gerekiyor. Bunun olması için girişimlerde bulunmak lazım. Eğer gemilerin bir gece limanda konaklamasını sağlarsak, o gece insanlar dışarı çıkarlar, Kordon’da yemeğini yer, içkisini içer, Kordon’un keyfini çıkarır ve esnafın yüzünü güldürür. İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’e ve bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kruvaziyer gemilerin İzmir’e uğraması için çok büyük çaba harcadılar. Selçuk esnafı, Kemeraltı esnafı bu ziyaretlerden payını düşeni alıyor. Kemeraltı muradına erdi, darısı başımıza diyorum ve bir gece konaklama programı yapılmasıyla İzmir’in çok şey kazanacağına inanıyorum. Aslında bir gecelik konaklama, sadece bizim bölgemize değil, İzmir’in her tarafındaki esnafın yüzünü güldürür. Şehir ekonomisine canlılık getirecektir”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

19 Temmuz 2024 Cuma 21:12
Turist sitenin yüzme havuzunda mi takılacak? Alsancak varken turistin Çiğli 'de ne işi olur?
19 Temmuz 2024 Cuma 16:36
alsancak'ta bir gece kalsın da elektrik kaçağından ölsün mü elin gavurcuğu :))
19 Temmuz 2024 Cuma 16:12
İzmir'de en mpdern projeler Çiğli'de. Balatçık'ta yüzme havuzlu olmayan site yok. Sen nerede yaşıyorsun?
19 Temmuz 2024 Cuma 16:11
YÜRÜ BE ÖMÜR BAŞKAN KİM TUTAR SENİ
Kordonl sakini
19 Temmuz 2024 Cuma 16:04
Çimlerin üzerindeki rezillikleri gören turistler kaçar bu şehirden
BAŞKAN
19 Temmuz 2024 Cuma 16:01
Zorla mı tutacaksınız? Yakında fiyat politikalarınız yüzünden hiç gelmeyecekler. Turistlere bile pahalı bu ülke artık... Zamanında destek verdiğiniz aday olduğunuz akepe yönetimi sağolsun
19 Temmuz 2024 Cuma 14:44
Çiğli mi modern yer? :)
sezarın hakkı sezara
19 Temmuz 2024 Cuma 14:40
arkadaşlar pire limanı ve barcelona limanı ile alsancak limanını bir mi tutuyorsunuz? adamların özel cruvaziyer limanları var. aynı anda 5-6 gemi birden yanaşabiliyor. gece konaklamaya müsait limanlar. keza kuşadası limanı bile öyle . daha önce tura çıkmış biri olarak yazıyorum gene de öyle her limanda konaklama yapmıyor gemiler. alsancak limanının konaklama alabilmesi için kırk fırın ekmek yemesi lazım. yatırım yapılması lazım. birde turistleri suriyeli izletmek için kemerlatına götürmekten vazgeçilmesi lazım.
Alsancaklı
19 Temmuz 2024 Cuma 12:29
Atina pire limanında bir gece kalıyor gemiler Atina turu yapıyor turistler geceleri barlar tavernalar dolup taşıyor
Vatandaş
19 Temmuz 2024 Cuma 12:25
Barcelona gibi şehirlerde bir gece konaklar gemiler mikanos santorini İzmirde en az bir gece konaklamalı şehirde gün içinde daha fazla vakit geçirilir yada gece 23:30 gibi hareket edilir yine şehire katkısı olur sabah gelip 16:00 gibi hareket edince katkısı olmuyor çok

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz