Ege'de Son Söz

Joe Biden'dan Putin'in restine yanıt!

ABD Başkanı Joe Biden, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Rusya Devlet Başkanı Putin'e yanıt verdi.
Joe Biden'dan Putin'in restine yanıt!
Haberler / Dünyadan
21 Eylül 2022 Çarşamba 20:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

"Putin'in yaptığı açıklamalar sorumsuzca" diyen Biden, "Kimse Rusya'yı tehdit etmiyor" şeklinde konuştu.

Biden'ın ifadelerinden satır başları şu şekilde:

"Putin'in kendi sözleri aslında onun amacını ortaya koyuyor. İşgalden hemen önce şöyle bir cümlesi var, Ukrayna Rusya tarafından yaratıldı dedi.

Şimdi okullarda, tren yolları üzerinde çeşitli saldırılar düzenleniyor. Rusya'nın savaş suçlarıyla ilgili kanıtlar ortaya çıkıyor. Bu savaş Ukrayna'nın bir devlet olarak var olma hakkına karşı bir savaş. Bu gelişmeler kanınızı doldurmalı. Genel Kurul'daki 141 millet bir araya geldi ve Rusya'nın savaşını sarsılmaz bir şekilde kınadık. Ukrayna'ya yönelik ekonomik desteğimizi sunduk.

25 milyar dolardan daha fazlası müttefiklerimizin de katkısıyla Ukrayna'ya iletildi. Buradaki birçok ülke kendi ekipmanlarından Ukrayna'ya destek sağladı. ABD aynı zamanda bütün müttefikleriyle birlikte Ukrayna'ya destek için çaba sarf etti. Geçtiğimiz sene içerisinde bütün dünya bir sınavdan geçti. Hiç tereddüt etmeden ilkeleri seçtik. Hepiniz gibi ABD de bu savaşın adil şekilde sona ermesini istiyor. Hiçbir ulusun toprakları zor kullanılarak ele geçirilemez. Çok net, çok güçlü bir duruş sergilemeliyiz. Ukrayna'nın tüm egemen devletler gibi hakkını savunabilmesi gerekiyor.

Burada otokrasi ile demokrasi arasında bir çekişme olduğunu görüyoruz. ABD dünyada da demokrasi değerlerinin liderliğini yapan bir ülkedir. Yine G20'de de demokrasinin dünyaya neler sunduğunu konuştuk. BM anlaşmasının ortaya koyduğu kurallara dayalı düzen tehdit altında. BM anlaşması sadece dünyadaki demokrasiler tarafından imzalanmadı."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz