Ege'de Son Söz

İzmirli 8 yazılımcının eseri: Sürücülere ‘carvizit’ kolaylığı!

Park sorunları, park halindeki aracın çarpılması durumlarda araç sahibine, kaza halinde yakınlarına bildirim gönderilmesini sağlayan uygulama, 600 metre gerideki ambulans ve itfaiyeyi de bildiriyor. Bir ayda 20 bin kullanıcıya ulaştıklarını belirten Carvizit Satış Müdürü Selin Çetin, uygulamanın ayrıca en ucuz kasko poliçesine ulaşım konusunda da fayda sağladığını duyurdu.
İzmirli 8 yazılımcının eseri: Sürücülere ‘carvizit’ kolaylığı!
Haberler / Otomobil
2 Haziran 2024 Pazar 09:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – İzmirli 8 yazılımcının aylar süren çalışması sonunda ortaya çıkarılan “Carvizit” uygulaması, araç sürücülerinin ilgi odağı oldu. Araç sahiplerine park sorunundan, park halindeyken birinin çarpmasına, olası bir trafik kazasından kasko ve trafik poliçesine kadar pek çok konuda kolaylık sağlayan uygulamaya bir aylık süreçte 20 bin dolayında sürücü dahil oldu.

NE GİBİ FAYDALAR SAĞLIYOR?
Carvizit Satış Müdürü Selin Çetin, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen telefonların çoğunun, otopark şikayetlerini oluşturduğunu söyledi. Hatalı park nedeniyle otoparktan çıkış yapamayan sürücülerin bu ortak sorunundan yola çıkarak başladıkları çalışmayı, daha ileri boyuta taşıdıklarını belirten Çetin, “Carvizit’ uygulamasının ne gibi kolaylıklar sağladığını şu sözlerle dile getirdi:

“Carvizit uygulamasına ait bir karekodu arabanın camına yapıştırdığınızda, 112’yi aramanıza gerek kalmıyor, direkt araç sürücüne bildirim geçebiliyor, problemi iletebiliyorsunuz. Yani hatalı park etmiş araçtaki QR kodunu, telefonunuzun kamerasıyla okuttuğunuzda, karşınıza birtakım bilgiler çıkıyor. Araç sahibi telefon numarasını paylaşmışsa o telefon numarasını arayarak, paylaşmamışsa acil durum butonuna basarak, sürücüye ulaşılabiliyorsunuz ve arabasını çekmesini isteyebiliyorsunuz. Ya da o anda arabaya çarptılar mı, çarpıp kaçtılar mı, başka bir zarar mı verdiler, bu konuda bilgi aktarımı da  gerçekleştirilebiliyor.”

FAİLİ BELLİ OLMAYAN HASARLARDA SİZE ULAŞILMASINI KOLAYLAŞTIRIYOR
Aracın camına yapıştırılan QR kodunu okutacak kişilerin, herhangi bir uygulamayı indirmesine gerek olmadan araç sahibiyle iletişim kurabildiğini anlatan Selin Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Park halindeki aracınıza bir başka araç çarpıyor, kaçıyor. Görgü tanığı, çarpan aracın plakasını Carvizit uygulamasıyla size kolayca iletiyor. 5 dakikalık bir park yaptınız, bilgilerinize, 5 dakika içinde döneceğim, ifadenizi yazdığınızda, araç sahibi bu bilgiye ulaştıktan sonra sizin gelmenizi bekler, çekici çağırmaz. Bir trafik kazasına karıştınız diyelim. Bilinciniz kapalı ve bir yakınınıza bilgi verilmesi gerekiyor. QR kodunuz okunduğunda, acil durum kişisi olarak kaydettiğiniz kişiye kolayca ulaşılıyor, durumun hakkında bilgi aktarılabiliyor. Bu uygulama, araç sahipleri adına en uygun kasko ve trafik sigortası araştırması yapıp size alternatifler sunuyor. Bu uygulamayı taşıyan ambulans ve itfaiye araçları, sizin 600 metre arkanızda olduğu halde size gelecek bildirimle, sağ şeride geçmek için size zaman kazandırıyor, kamu araçlarına hız kazandırıyor. Bu sistem, akıllı saatlere de entegre edilebiliyor. Carvizit, tam donanımlı bir araç asistanıdır. Ceza makbuzu, muayene, trafik sigortası, kasko poliçesi tarihleriyle ilgili uyarıda bulunuyor. Faili belli olmayan hasarlarda sizi uyardığı gibi araç ve acil durum uygulaması ile kendinizi güvende hissedersiniz. Tüm araç sahiplerini, Carvizit uygulamasına katılmaya, hayatını kolaylaştırmaya çağırıyoruz”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Serap Kumral
2 Haziran 2024 Pazar 17:47
Desteklenmesi gereken bir uygulama bravo
Ebrar Yıldırım
2 Haziran 2024 Pazar 17:22
son derece güzel uygulama firmalar da bu konuya eğilmeli ve kullanmalı şirket araçlarında özellikle olmazsa olmaz trafikte çekme işleminde çok uğraşıyoruz otoparktan çıkarmak için evrak vekalet o bu cekim ücretide cabası
nevin söylemez
2 Haziran 2024 Pazar 16:39
Arkadaşım yolladı az önce öyle gördüm. güzel uygulamaymış. Emeklerinize sağlık.
A. Arslan
2 Haziran 2024 Pazar 15:11
Trendyoldan aldım. Apartmanımdaki komşulara da tavsiye ettim. Ben çok yararlı, ince düşünülmüş bir uygulama olarak değerlendiriyorum. Burda da haberini görünce kayıtsız kalmak istemedim. arabanızın güvenlik uyarı ikaz sistemi gibi bişey. arabayı olmadık biyere bıraktığınızda kafammı ağrır biri telefon açar bağırır çağırır mı düşünceniz olmuyor. büyük rahatlık veriyor insana iphone 14 pro kullanıcısıyım bir sorun yaşadığımda korna sesi ile uyarıyor o da güzel
Gözde Arslan
2 Haziran 2024 Pazar 13:32
Carvizit QR Kodunu ve uygulamasını kullanıyorum. Geçen hafta hatalı bir yere park etmiştim. Saolsun bir trafik polisi, kodu okutup bana ”park yerinizde problem var” uyarısı gönderdi. Hemen aracımın başına gelerek trafik cezası yemekten kurtuldum :) Sadece tek bir olayda Carvizit QR kodu için verdiğim ücreti çıkarmış oldum. Çok güzel ve profesyonel bir uygulama. Teşekkürler.
Mehmet KESKİN
2 Haziran 2024 Pazar 10:50
Valilikte vermişlerdi eşim için aldım kesinlikle özellikle kadınların kullanması gereken bir sistem. Telefon numarasını görmeden arabayla ilgili sorunlarda bildirim atabiliyorlar. Bildirimlerde her detay düşünülmüş eşim genelde farları açık unutuyor aracınızın farları açık kalmış bildirimi gelince koşa koşa arabaya gidiyor uygulama yokken 2 kere servis çağırdık akü bittiğinden onu da aştık bu sayede??
Yeliz Fidan
2 Haziran 2024 Pazar 10:31
Ben daha yeni çıktığında almıştım. Fazlasıyla güzel bir uygulama ozamanda söylemiştim muhteşem düşünülmüş bir uygulama. Hem seni koruyor hem arabanı hem de park olayı yüzünden çıkan kavgaları ortadan kaldırıyor. Acelem olduğunda gidiyorum arabaların önüne bırakıyorum yazıyorum sürücü notuna kusura bakmayın çok acildi bırakmak zorunda kaldım bildirim atarsanız hemen gelirim. Anlayışınız için teşekkürler ne gerginlik var ne kavga. Araba sahibi ya da sürücüleri için olmazsa olmaz uygulama bana göre carvizit ??

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz