Ege'de Son Söz

İzmir kent merkezindeki plana onay… Yeni gökdelenler mi geliyor?

Aralarında Eczabaşı ailesinden Filiz Eczacıbaşı Serper, bir dönem Türkiye’nin kira rekortmeni olan Ayla Ökmen’in tek kızı ve varisi Çiğdem Ökmen ve Demirören Holding’e bünyesinde bulunan Hürriyet Gazetesi’ne ait arsaların da olduğu, Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu’nun yanı başındaki yaklaşık 4 buçuk hektarlık bölgenin ayrıntılı planları kabul edildi. Parselasyon planları ile birlikte bölgede yeni gökdelenlerin dikilmesinin önü açıldı.
İzmir kent merkezindeki plana onay… Yeni gökdelenler mi geliyor?
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Haziran 2023 Cumartesi 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Metehan UD/ EGEDESONSÖZ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümen’i, İzmir Yeni kent Merkezi bölgesinde kalan değerli taşınmazlara ilişkin önemli bir kararı onayladı.

Alsancak’taki Umurbey ve Ege mahallelerinde kalan 17 parsele ait Konak Belediyesi tarafından düzenlenen parselasyon planı ve dağıtım cetvelleri, Büyükşehir Encümeni’nden geçti.

DOP KESİNTİLERİ YAPILDI
Onayla birlikte Mustafa Denizli Stadyumu’nun yanı başında yer alan ve yaklaşık 4,5 buçuk hektar büyüklüğündeki alanın düzenleme ortaklık payı (DOP) kesintileri yapılarak yeni yapı adaları oluşturuldu.

İZMİR YENİ KENT MERKEZİ’NDE
Parselasyon planlarının yapıldığı bölge yüksek katlı ticaret, turizm ve konut yapı izni olan İzmir Yeni kent Merkezi Nazım İmar Planı sınırlarında yer alıyor. Parselasyon planları ile birlikte bu alanda da yeni gökdelenlerin dikilmesinin önü açıldı.

Encümen’in kabul ettiği gündem maddesi şu şekilde:

İzmir İli, Konak İlçesi, Ege ( Eski Kuruçay) Mahallesi 278 pafta 1384 ada 17 no.lu ile Umurbey Mahallesi 280 pafta 1446 ada 1, 2, 3 no.lu, 1447 ada 10, 11, 12 no.lu ve 1448 ada 1, 2, 4, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 13 no.lu parselleri kapsayan alanda, 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesi ve bu maddenin uygulama yönetmeliğine göre düzenlenen Konak Belediyesi Encümeninin 03/03/2022 tarihli ve 439 sayılı Kararı ile onaylanan 1152 no.lu parselasyon planı ve dağıtım cetvellerinin 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7/1-b maddesine istinaden onaylanması ve 3194 sayılı İmar Kanununun 19. maddesine göre işlem yapılmak üzere Konak Belediyesine gönderilmesi hk. Aynen Kabulüne.  



ECZABAŞI AİLESİ’NE AİT TAŞINMAZ
Planlama alanında ise dikkat çeken isimlere ait taşınmazlar bulunuyor. Bunlardan biri Eczabaşı Holding’in sahipleri arasında yer alan Filiz Ezcacıbaşı Serper. Ezcacıbaşı Serper’in 6 bin 482 metrekare büyüklüğünde taşınmazı var.



KİRA REKORTMENİNİN KIZI
Yine bu bölgede 2000’li yılların başında Türkiye’nin kira rekortmeni olan gayrimenkul zengini merhum Ayla Ökmen’in kızı ve tek varisi Çiğdem Ökmen’e ait yaklaşık 13 bin 500 metrekare büyüklüğünde 6 parseli bulunuyor.



DEMİRÖREN’E AİT PARSEL
Demirören Holding bünyesindeki Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi’nin de bu bölgede 3 bin 215 metrekare büyüklüğünde parseli bulunuyor. Parselde DHA bünyesindeki gazetelerin bulunduğu bir bina da yer alıyor.

MALİYE'YE AİT ARSALAR
Bu isimlerin dışında bölgede Maliye’ye ait parseller de bulunuyor. Yine plan değişikliği ile birlikte bu parsellerin satışının da önü açılmış oldu. Bu parsellerde ise Konak Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve bir ilkokul da bulunuyor. 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Uğur
11 Haziran 2023 Pazar 16:44
İnciraltı halkı 50 yıldır bekledi 2 kat 0,6 emsali zor aldı, ona da itiraz etmesinler diye bakıyoruz. Sermaye sahipleri 2 günde yüksek yoğunluklu imarı alıverdi. Sorsanız halkçıyız derler...
Gözgöz
11 Haziran 2023 Pazar 16:42
Gerçekten pes TUNÇ SOYER denilen izmir sevdalısı inciraltı için 2 kat çok deyip izmirin göbeğine gökdelen imarına sessiz kalıyor yazıklar olsun sizin gibi ATATÜRKÇÜLERE sözde demokratlar menfaat düşkünü karekter yoksunları
Bünyamin
11 Haziran 2023 Pazar 12:34
BİR ATASÖZÜNE GÖRE AZA SORMUŞLAR NETEYE GİDİYORSUN DİYE ODA CEVAP VERMİŞ ÇOĞUN YANINA DEMİŞ
Izmirli vatandas
11 Haziran 2023 Pazar 11:00
Evettt m.m.o.birligi hadi bu gökdelenler için acın davanızı ama yokkk sizlerin gözü fakır fukara da depremde evlerini kaybeden insanlar tekrar evlerini yaptiramasinlar degilmi.. yazıklar olsun hepinize.....
Cumhuriyetli
11 Haziran 2023 Pazar 00:45
itiraz etsene odalar !
Sirin
10 Haziran 2023 Cumartesi 23:53
Balçova arsa mağdurlarına gelince bir konut neyinize yetmiyor O da ortada bir şey yok hayali bir plan gereksiz bir toplantı dalga geçer gibi insanlarla ama büyük başlara gelince her şey kolay oluyor izinler imarlar katlar başkan dört buçuk yıl oldu geldin şurada bir sorun var çözeyim demedin nasıl ki seçim yaklaştı yeni bir kandırma senaryosu ile birlikte bir sürü insanı yine topladın salona palavranın alasını attın biz senin arsalarımızdan elini çekmeni istiyoruz nasıl ki inciraltı''nı bakanlık planladı bizim arsalarımızı da bakanlık planlasın istiyoruz Hiç değilse Sağlam ve çabuk olur bu konuda lütfen bizim düşüncelerimize saygı duymanızı istiyoruz Balçova arsalarıyla ilgili ne düşünüyorsanız Bundan sonra lütfen çekin elinizi eteğinizi
ayşe
10 Haziran 2023 Cumartesi 12:15
odalar neden dava açmıyor.İnciraltı olsa açarlarÇıkar ilişkisi
kimbilir
10 Haziran 2023 Cumartesi 11:34
EVETTTTT TMMOB HADİ BEKLİYORUZ DAVA AÇMANIZI DEPREMZEDEYE AÇTIĞINIZ GİBİ BİR DAVA AÇMANIZI MERAKLA BEKLİYORUZZ..

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz