Ege'de Son Söz

İzmir'in ünlü firması takviye gıda işine giriyor!

Medical Point Hastaneler’inin yöneticileri Veysi Kubba ve Op. Dr. Zafer Beken ortağı olan şirket takviye edici gıda üretmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurdu.
İzmir'in ünlü firması takviye gıda işine giriyor!
Haberler / İş Dünyası
16 Kasım 2022 Çarşamba 16:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - Medical Park Hastaneler Grubu'ndan ayrılan Medical Point ismini hastaneler grubunun CEO'luğunu yapan Veysi Kubba ve yönetim kurulu başkanlığını yapan Op. Dr. Zafer Beken, takviye edici gıda işine girdi.

Kubba ve Beken’in ortağı olduğu Functional Medicine Şirketi, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) tahsis edilen parselde farmasotik içerikli takviye edici gıda üretimi yapacağı fabrikanın çevresel etki değerlendirme sürecini başlatmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvurdu. 

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre tam teşekküllü ve Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsatlı bir gıda takviyesi üretim tesisi kurulması planlanıyor. Söz konusu tesiste bitkisel sıvı yağlar ve solüsyonlarda çözünmüş vitamin ve mineral çözeltileri hazırlanarak reçetelerine göre karışım yapılarak gıda takviyesi (Vitamin C, Vitamin B6, Vitamin D, Vitamin K, Magnezyum Sitrat, Çinko, Bakır, Krom, Curcumin, Resveratrol, Berberib HCL, Omega-3, Balık Yağları) üretimi gerçekleştirilmesi amaçlanıyor. İlerleyen yıllarda fabrikada Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ürünlerin üretilmesi de planlanıyor. Şirket bu proje için 77 milyon 490 bin TL bütçe ayırdı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz