Ege'de Son Söz

İzmir’in akciğerlerinde yer alıyordu… GS’nin eski başkanından kapasite artışı hamlesi!

Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat’ın ortağı olduğu Meltem Enerji, rüzgar enerji santralinin kapasitesini artırmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi.
İzmir’in akciğerlerinde yer alıyordu…  GS’nin eski başkanından kapasite artışı hamlesi!
Haberler / Ekonomi
26 Mart 2024 Salı 14:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı izinle İzmir-Manisa sınırındaki bölgede Ege Rüzgar Enerji Santrali’ni diken Meltem Enerji kapasite artışı için harekete geçti.

Bakanlığa başvuran şirket, 6 türbin sayısını 14 türbine, gücünü ise 15.2 MWm/13 MWe’den 39,2 MWm/37 MWe’ye çıkarmak için ÇED başvurusunda bulundu. Şirket ayrıca 20 MWe / 20 MWh gücünde enerji depolama tesisi de kurmayı planlıyor.

Bakanlık proje ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattı.

ÇED sahası İzmir-Manisa 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre “Orman” vasfında alanda kalıyor. ÇED sahası kızılcan, ceviz ve ardıç ağaçları ile kaplı. Spil Dağı Milli Parkı’na da dört kilometre uzaklıkta kalıyor.



ORTAKLARI KİMLER?
Başvuruyu bulunan enerji şirketinin ortakları arasında Polat Holding’in sahibi Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat da yer alıyor. Şirketin hisselerinin bir kısmı Gürtaş Tarım’a satılmıştı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Pamir
26 Mart 2024 Salı 17:18
İstanbul ''un artisti, İş adamı, sporcusu neyi varsa çekirge gibi İzmir''in doğasına çullandılar. Ne oluyor ya.Nedir bu gözü doymazlık. Yuh ola yuh.
erdal
26 Mart 2024 Salı 15:57
Lal Denizli'nin en yakını... kim bilir çeşme nolcak...
TC misafir
26 Mart 2024 Salı 15:04
Temiz enerjiyi destekliyoruz ancak doğaya olumsuz etkisi olmayacak şekilde. Ormanlar bunun için talan edilmemeli, tarlalar jeotermal için katledilmemeli toprağın geri dönüşümü olmaz toprak öldükten sonra.
Körfez
26 Mart 2024 Salı 14:36
Google Earth üzerinden son 4-5 senedir Manisa Sabuncubelinde yapılan orman katliamına bakın derim..kesim yoldan görünmesin diye yol kenarında çizgi halinde ağaç bırakmışlar arka tarafta yüzlerce dönüm ağaç kesilmiş bölge bölge..nedense? buralarda da rüzgar tribünleri çoğalmaya başladı, sanki yenilerine hazırlık için alan yaratıyorlar.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz