Ege'de Son Söz

İzmir'den Dünya Kupası'na garson ihracatı!

21 Kasım’da Katar’da başlayacak 22. FIFA Dünya Kupası maçları öncesi İzmir’den yüzlerce garson, dönerci ustası ve aşçının, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne transfer olduğu öğrenildi. Garsonların 3 -4 bin dolar arasında değişen maaşla anlaşma yaptıkları ifade edildi. İzmirli lokantacı Atakan Çelik, sadece kendi mekanından bir dönerci ustası ile bir garsonunun Dubai’ye gittiğini bildirdi.
İzmir'den Dünya Kupası'na garson ihracatı!
Haberler / Ekonomi
10 Kasım 2022 Perşembe 08:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Türkiye’de ekonomik şartların ağırlaşması üzerine yurtdışına kaçan doktorlardan sonra garsonlar da ülkeyi terk etmeye başladı. 21 Kasım&da Katar’da başlayacak 22. FIFA Dünya Kupası öncesi Türkiye’den Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne garson ihracatının hızlandığı, yüzlerce yetişmiş garsonun yüksek maaşlarla anlaşma yaparak bu iki ülkeye transfer olduğu öğrenildi.

3 BİN DOLAR MAAŞLA İŞE BAŞLAYACAKLAR
21 Kasım’da başlayıp 18 Aralık’ta sona erecek turnuva boyunca bu ülkeye milyonlarca insanın ziyarette bulunacağı, otel ve restoranların ellerindeki garsonların ihtiyaca cevap veremeyeceğinin anlaşılmasından sonra transfer piyasasının açıldığı ifade edildi. İzmirli lokantacı Atakan Çelik, biri dört, diğeri sekiz yıllık çalışanının Dubai’ye gittiğini, ikisinin de 3 bin dolar maaşla işe başlayacaklarını öğrendiğini söyledi.

Dört yıldır birlikte çalıştıkları dönerci ustası ve sekiz yıldır yanlarında çalışan garsonlarının transferine karşı koyamadıklarını, çünkü orada alacakları parayı vermelerinin imkansız olduğunu belirten Atakan Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

ÇELİK: SADECE BİZİM MEKANDAN İKİ KİŞİ GİTTİ
“İzmir’den sadece bizim mekanımızda çalışan iki arkadaşın değil, başka mekanlarda hizmet veren çok sayıda garson, dönerci ve aşçı, Katar’ın başkenti Doha ile Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’ye gitti. İşe başlangıç maaşlarının 3 bin dolar olduğunu, vaat edilen maaşların 4 bin dolara kadar çıktığını biliyoruz. Katar ve BAE’deki oteller, restoranlar, konuklarına daha iyi hizmet verebilmek için Türkiye başta olmak üzere pek çok ülkeden yetişmiş eleman almaya başladı. Dünya Kupası bittikten sonra, bu ülkelere giden arkadaşlar geri döner mi, bilemiyorum. Fakat kendilerini göstermeleri durumunda oralarda kalıcı olurlar diye düşünüyorum. Çünkü bizim ülkemizin garsonu, aşçısı, dönerci ustası gerçekten çok yetenekli. Bizler de başımızın çaresine bakacağız, gidenlerin yerini doldurmaya çalışacağız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz