Ege'de Son Söz

İzmir'de otizmli bireye 'banka kartı' eziyeti!

Menderes Belediyesi’nde çalışan otizmli birey Fırat Serin, Yapı Kredi bankasından maaş kartını alamadı. Başlarından geçenleri anlatan baba Murat Serin “kart için vasilik kararını getirmemizi istediler. Vasilik kararının aslını getirdik, bu sefer de ‘bununla da olmaz bize ek karar getirin’ dediler. Vasilik ve velayet kararı olan bir çocuğun, Türkiye Cumhuriyeti mahkeme kararlarını tanımayan bir bankanın engelliye çıkardığı bu kadar zorluğu anlayamıyorum. Engelliye bu kadar engel çıkaran bankayı kınıyorum. Böyle bir rezillik olmaz” dedi.
İzmir'de otizmli bireye 'banka kartı' eziyeti!
Haberler / Güncel
10 Haziran 2024 Pazartesi 11:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Büşra ÇETİNKAYA/EGEDESONSÖZ  - Menderes Belediyesi, yerel seçimlerden sonra değişen belediye başkanı ile birlikte banka anlaşmasını da değiştirdi. VakıfBank ile anlaşmasını sonlandırarak Yapı Kredi Bankası ile anlaşan belediyenin otizmli çalışanı Fırat Serin ise, Yapı Kredi’den maaş kartını alamıyor.

Maaş kartını vermek için vasilik kararı isteyen Yapı Kredi Bankası’nın daha sonra ek karar isteyerek süreci uzattığı ve engelli bireye maaş kartını vermediği iddia edildi.

Baba Murat Serin, Menderes Belediyesi’nde çalışan otizmli çocuğunun bankadan karşılaştığı engelleri Egedesonsöz’e aktardı.

BİRÇOK BANKA KART VERDİ AMA…

Serin, yaşanan süreci şöyle anlattı:

“Otizm engelli bir oğlum var. Oğlum Menderes Belediyesi’nde çalışıyor. Engelli oğlum 4 aydan beridir Menderes Belediyesi Vakıfbank’tan maaşlarını alıyorlardı. VakıfBank’tan maaş kartı ve kredi kartı mevcut. Hiçbir sıkıntısı yok. Daha öncesinde ise oğlum, İŞKUR üzerinden A 101 marketinde çalışıyordu. Oğlumun orada da Denizbank’tan banka ve kredi kartı mevcut. Daha sonrasında İŞKUR üzerinden Menderes Belediyesi’nde çalışmaya başlayınca maaşları Vakıfbank’tan almaya başladılar. Yeni Başkanımızın gelmesiyle beraber, Yapı Kredi bankasıyla bir anlama yapıldı. Maaşları Yapı Kredi’ye taşıdılar. Biz de otizmli oğlumla birlikte bankanın Menderes şubesine geldik. Menderes şubesinden çocuğumun maaş kartını talep ettik fakat oradaki arkadaşlar, maaş kartını veremeyeceklerini söyledi. Gerekçesini sorduğumuzda ise vasilik kararını getirmemizi istediler. Vasilik kararının aslını getirdik, bu sefer de ‘bununla da olmaz bize ek karar getirin’ dediler. Vasilik ve velayet kararı olan bir çocuğun, Türkiye Cumhuriyeti mahkeme kararlarını tanımayan bir bankanın engelliye çıkardığı bu kadar zorluğu anlayamıyorum.”

TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM
Engelli çocuğunun gelişimi ve topluma kazandırılması için 30 yıldır mücadele ettiklerini dile getiren Serin, bankayı kınadığını söyleyerek çocuğunun kazanılmış hakkının gasp edildiğini iddia etti.  Serin, “O kadar mücadele ediyoruz, bu insanlar kazanılmış hakkını vermiyor. 30 yıllık mücadelemizi engelliyorlar. Çocuğun maaş kartını istiyoruz. Belediye buraya çocuğun maaşını yatıracak o da maaşını bankamatikten çekecek ya da alışverişte kullanabilecek. Otizmli çocuğumun kazanılmış hakkını Yapı Kredi Bankası’nın Menderes Şube Müdürü ve gişede çalışan kişi gasp ediyor. Engelliye bu kadar engel çıkaran bankayı kınıyorum. Böyle bir rezillik olmaz. Engelli insanların ne yapması lazım? Yapı Kredi, engelli bireylerin haklarını gasp ediyor. Vasi kararını göndermemize rağmen tekrar talep ediyor. Mahkeme de böyle bir şey olmayacağını söylüyor. Buna rağmen Yapı Kredi çocuğumun hakkını vermiyor. Suç duyurusunda da bulunacağım. Manevi tazminat davası da açacağım. Yapı Kredi İl Genel Müdürlüğü’nü de aradım onlara da durumu anlattım” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Menderes
10 Haziran 2024 Pazartesi 20:27
Menderesliler dururken Gaziemirde oturan meclis üyesinin oğlu mu işe alınmış anlamadım
MAVİ
10 Haziran 2024 Pazartesi 16:31
YAPI KREDİ COK SORUNLU ..ÇALIŞANLARI ÇOK SAYGISIZ...KENDİLERİNİ NE ZANNEDİYORLAR ACABA?HAYIR YANİ İNSANLARA YARDIMCI OLMAYACAKSANIZ ÇALIŞMAK ZOR GELİYORSA GİDİN BAŞKA İŞ YAPIN SİZİN NURSUZ SURATINIZA KİMSE MARUZ KALMAK ZORUNDA DEĞİL.
BASKENT
10 Haziran 2024 Pazartesi 16:00
Bu banka ile is yapanlar yanmis ki hem de o bicim...
ANKARA
10 Haziran 2024 Pazartesi 16:00
Bu Banka Her Konuda Zorluk Cikaran Sistemi Benimsemis... Bagli Oldugu Holdingi Bile Umursamayan Bir Duzen Kurmuslar... Kapatilmasi Gereeken Bir Banka Hatta Yoneticilerinden Mudurlerine Calisanlarina Kadar Tutuklanmasi Gereken Bir Banka...
Cumaovalı
10 Haziran 2024 Pazartesi 13:15
Chp Gaziemir belediye meclis üyesi oğlunu Menderes belediyesine sokmuş ha, bak sen kurnaza, Arda başkanla Necati başkana söylemediğini bırakmayan Murat bey, meğerse saman altından su yürütüyormuş, sizi gidi çıkarcılar sizi, aslan sosyal demokratlar sizi.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz