Ege'de Son Söz

İzmir’de gözler taksilerde… ‘Benzin 50 TL olursa zam olur’

Asgari ücretin ve akaryakıta yapılan zamma rağmen taksi ücretlerinde bir düzenlemeye gitmeyi düşünmediklerini belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, “Zam düşünmüyoruz. Akaryakıtın litresi 50 liraya yaklaştığında zam konusunu gündeme alabiliriz” açıklamasında bulundu.
İzmir’de gözler taksilerde… ‘Benzin 50 TL olursa zam olur’
Haberler / Otomobil
4 Ocak 2024 Perşembe 09:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – 31 Temmuz 2023 tarihinde taksi ücretlerinde güncellemeye giden İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası, asgari ücret ve akaryakıtın litre fiyatındaki artışa rağmen zam yapmamaya karar verdi.

Mazotun litre fiyatının 38 liraya, asgari ücretin 17 bin liraya çıktığını, akaryakıta yapılan 3 liralık zammı telafi edebileceklerini, asgari ücretteki artışa da göğüs gerebileceklerini belirten Oda Başkanı Celil Anık, “Akaryakıtın litre fiyatı 50 liraya yaklaştığında ancak o zaman zam konusunu gündeme alabiliriz” dedi.

TAKSİ ÜCRETLERİNE BEŞ AY ÖNCE ZAM YAPILMIŞTI
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, üyelerinin zam talebi olduğunu, ancak bu talebi olumlu karşılamadıklarını açıkladı. Başkan Anık, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Şu anda taksi ücretine zam yapmayı düşünmüyoruz. Üyelerimizin zam istediği doğrudur ancak şu an itibariyle zam yapmamız doğru olmaz. Vatandaşı da düşünmemiz lazım. Temel girdilerimize sürekli zam yapılıyor ancak 5 ay önce zam yaptığımız için biraz daha şu andaki tarifeyle yolcu taşımaya devam etmeliyiz. Daha büyük artışlar olursa, akaryakıtın litresi 50 liraya dayandığında zam konusunu gündemimize alabiliriz. Şu an taksi ücretlerine zam yok.”

KISA MESAFE ÜCRETİ 30 LİRADAN 50 LİRAYA YÜKSELTİLMİŞTİ
İzmir’de taksi ücretleri, 31 Temmuz’da zamlanmıştı.Taksimetre açılış ücreti 7 liradan 13 liraya, kilometre başı artış 13 liradan 22 liraya, kısa mesafe indi bindi ücreti de 30 liradan 50 liraya çıkarılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Ferhat
15 Ocak 2024 Pazartesi 11:47
Bu nasıl bir yaklaşımdır. Herşeye iğneden ipliğe zam gelirken sadece benzin zammına endekslicez taksi ücretlerini. Sanki taksiciler meclis mutfağından yemek yiyor tüik in sepetinden alışveriş yapıyoruz. Bizde bu ülkenin insanıyız İstanbullu taksici nasıl geçiniyorsa masraf ediyorsa bizimde aynı. Ne demek benzin 50 olunca düşünürüz. 3.5 sene 50 olmazsa zam yok mu yani. Vergilere %68 asketi ücrete %50 memura %50 emekliye bile %37.5 İzmir li taksiciye zam yok muş. ??
Sarı
8 Ocak 2024 Pazartesi 16:30
Sanki çalışanlara sigorta yapıp asgari ücret veriyorsunuz da bu artışların üstesinden gelebiliriz diyosun
4 Ocak 2024 Perşembe 22:30
İnciraltı'ysa fiyat bu ücretlerde normal. 20 km den fazla oluyor. Taksiye binmek hakikaten artık lüks oldu.
barış koç
4 Ocak 2024 Perşembe 11:27
havaalanı- inciraltı 560 tl tuttu. dünyanın her yerinde metro istasyonları havaalanlarına göre düzenlenir. bizde tam tersi, bld başkanının seçim bölgesine göre olur. sonra da yok izban yok aktarma yok bilmem ne... taksiciler de müşteri seçer! karabağlar, gaziemir diyene sen şöyle kenarda bekle derler...
Şerafettin Zeyrek
4 Ocak 2024 Perşembe 10:51
Bir siz eksiktiniz. Bir gün geç bile kaldınız. Fırıncı, berber ve çaycıdan sonra siz de ses yükseltmeye ve sıraya girmeye başladınız.
4 Ocak 2024 Perşembe 10:06
10 km 232 lira tutması gerekiyor.
barış koç
4 Ocak 2024 Perşembe 09:26
vatandaş taksiye binemez oldu. 10 km mesafeye 560 tl ödedim. sizin taksiler kilometrede kaç tl yakıyor, hepsi lpg'li araçlarda uçak yakıtı mı kullanıyorsunuz?
MURTAZA HEPMUTLU
4 Ocak 2024 Perşembe 09:16
Benzinin 50 lira olması için gün sayıyoruz. Kısmetse bu da olur inşallah(!). Yeter ki zam yapanlar mutlu olsun yeter. Biz vatandaşların görevi onları mutlu etmektir(!).

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz