Ege'de Son Söz

İzmir Adliyesi için 282 milyonluk ihale!

İzmir Depremi sonrası dayanaklılığı tartışma konusu olan İzmir Adliyesi’nin güçlendirme ihalesinde 282 milyonluk imzalar atıldı. 
İzmir Adliyesi için 282 milyonluk ihale!
Haberler / Güncel
20 Haziran 2024 Perşembe 09:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, İzmir Adalet Binası ile ilgili kritik bir karar almıştı. 

Bakanlık, 30 Ekim 2020 tarihindeki İzmir Depremi sonrasında dayanaklılığı kamuoyunda neden olan Bayraklı’daki İzmir Adliyesi ile ilgili güçlendirme ve tadilat ihalesine çıkmıştı. 

Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ihale sonuçlandı. 

EN DÜŞÜK TEKLİFİ VERENE
Yaklaşık 317 milyon TL’lik maliyet çıkarılan ihale en düşük teklif olan 282 milyon 810 bin TL’yi veren NR Altyapı ve EFG Kentsel Dönüşüm ortaklığına verildi. İhaledeki en yüksek teklif ise 332 milyon 856 bin TL oldu. 

2022 yılında kurulan İstanbul merkezli NR Altyapı Şirketi’nin ortakları arasında Temelkon Mühendislik ve Nurahmet Özdemir isimli iş insanı yer alıyor. Temelkon Mühendislik ise Nimetullah Habil Kıymet isimli iş insanına ait. Nimetullah Habil Kıymet ise İstanbul Üsküdar Belediyesi’nden aldığı ihalelerle haberlere konu olmuş. İzmir merkezli EFG Kentsel Dönüşüm Şirketi ise Mesut Gür isimli iş insanına ait. 

İhale şartnamesinde yer alan 169 kalem işin yer tesliminden itibaren 550 gün içinde tamamlanması isteniyor. Binadaki tadilat ve güçlendirme işleri blok blok yapılacak

ANALİZLERDE SIVILIŞMA VURGUSU
İzmir Depremi’nde İzmir Adliyesi hasar görmüştü. Adliyenin deprem sonrasında yapılan analizleri ortaya çıkmış, analizlerde binanın taşıyıcıları ve kolonlarında bir sorun olmadığı ifade edilirken zeminle ilgili ciddi sorunlara vurgu yapılmıştı. 

Uzmanlar, denize de yakın olan bölgelerden başlayarak zeminde sıvılaşmanın olduğunu belirtmişti. İzmir Adliyesi’nin idari yönetim organlarıyla durum paylaşılırken yaklaşık olarak 10 yıl gibi bir süre içinde binanın kesinlikle yenilenmesi gerektiğinin altı çizilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

Doğru Olan
21 Haziran 2024 Cuma 11:08
Bırakın güçlendirme işini birileri para kazanmasın bu işten neden kazansın yıkıp yeni bir çok katlı bir adliye yapılabilir. Mevcut İzmir adliyesi 80 li yılların projesi ile yapılırsa sonuç tabiki bu olur.
Sedat Pek
20 Haziran 2024 Perşembe 20:34
Sağlamlaştırmak fayda etmez. Yıkılıp temelden yeniden sağlam inşaa etmek gerekir
Ictas
20 Haziran 2024 Perşembe 16:17
2000 yılında 5i1 yerdelerden biri tarafından yapılan binayı neden güçlendirmek zorunda kalındı!
Ömer
20 Haziran 2024 Perşembe 13:47
Yıkıp 30-40 katlı yeni adliye yapabilirsiniz
Misafir
20 Haziran 2024 Perşembe 12:31
İzmir Adliyesi'nin binası için güçlendirme çalışmaları şimdilik yeterli. Bağlı bulunduğu mahkemelerinin bir kısmı Çiğli'de yer alan Karşıyaka Adliyesi için yeni bina yapılmalı asıl.
20 Haziran 2024 Perşembe 11:44
Çevrede 20 kat ve üzeri yapı mevcut, ek binası bol olan adliyenin yıkılıp yenilenmesi ile yüksek kat ve modern inşaat teknolojisi ile ihtiyaca cevap veren tek bir adliye binası yapılmalı, güçlendirme bence yanlış.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz