Ege'de Son Söz

İsrail'in katliamına dünyadan tepkiler!

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bulunan El-Mamedani Hastanesi'ne hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda yüzlerce sivil hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Katliamın ardından dünyadan art arda tepkiler geldi.
İsrail'in katliamına dünyadan tepkiler!
Haberler / Dünyadan
17 Ekim 2023 Salı 22:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hastane saldırısına tepkiler peş peşe geliyor. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre hastaneye düzenlenen saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra yaptığı açıklamada, İsrail tarafından Baptist Hastanesi'ne düzenlenen hava saldırısında en az 500 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Enkaz altında çok sayıda kişinin olduğu ve can kaybının artmasından endişe edildiği ifade edildi.

KANADA
Kanada Başbakanı Justin Trudeau yaptığı açıklamada, Al Ahli Arab Hastanesi’ne yönelik saldırının "korkunç ve kesinlikle kabul edilemez" olduğunu vurgulayarak, “Gazze'den gelen haberler korkunç ve kesinlikle kabul edilemez. Bu konuda ve her durumda uluslararası hukuka saygı duyulması gerekiyor. Savaşlarla ilgili kurallar vardır ve hastaneyi vurmak kabul edilemez” dedi.

MISIR
Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Mısır, İsrail'in Gazze'deki El Ahli Arap Hastanesi'ni bombalamasını en güçlü şekilde kınıyor” ifadeleri kullanılarak, “İsrail'i, bölge halkına yönelik toplu cezalandırma politikalarına derhal son vermeye çağırıyoruz” denildi. Uluslararası müdahale çağrısında bulunulan açıklamada, “Mısır, başta nüfuz sahibi ülkeler olmak üzere dünyanın tüm ülkelerine bu ihlalleri durdurmak için müdahalede bulunmaya ve bunları açıkça kınamaya çağırıyor” denildi.İsrail’in Refah Sınır Kapısı’na yönelik saldırılarını durdurması çağrısında bulunulan açıklamada, Gazze Şeridi'ne insani yardımın mümkün olan en kısa sürede ulaştırılması talep edildi.

KATAR
Katar, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasını kınayarak, saldırıyı "vahşice bir katliam ve uluslararası hukukun ihlali" olarak nitelendirdi

PAKİSTAN
Pakistan, İsrail'i şiddetle kınayarak, sivillerin bulunduğu bir hastaneye saldırmanın "insanlık dışı ve savunulamaz olduğunu" bildirdi.

BM GENEL SEKRETER YARDIMCISI
Yüzlerce insan öldürüldü. Gazze zor durumda. Sağlık, su ve hijyen sistemleri çöküyor. İnsanların onurları ellerinden alınıyor.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Gazze'nin kuzeyindeki El Ahli Arap Hastanesi'ne düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki Baptist Hastanesi'ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlendiği ve en az 500 kişinin hayatını kaybettiği hava saldırısı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından kınandı. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, “Gazze'nin kuzeyindeki El Ahli Arap Hastanesi'ne düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İlk raporlar yüzlerce ölü ve yaralı olduğunu gösteriyor. Sivillerin ve sağlık hizmetlerinin derhal korunmasını ve tahliye emirlerinin geri alınmasını talep ediyoruz” dedi.

UNİCEF
UNICEF, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, acil ateşkes çağrısında bulund

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz