Ege'de Son Söz

İşçiler Egemenlik Binası’na dayandı… 'İşçi kıyımını durdurun!'

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde işten çıkarılan işçilerin eylemi devam ediyor. Son rakamlara göre 195’i bulan işten çıkarmalar sonrası Türk-İş'e bağlı Belediye-İş ve DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyeleri Konak’ta toplanarak Egemenlik Binası’na yürüdü. Sloganlar atan kalabalık çıkarılan işçilerin geri alınmasını istedi. Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Ercan  Gül, "Büyükşehir belediye başkanı Sayın Cemil Tugay'a, İzmir Milletvekillerine, CHP İzmir il başkanına sesleniyoruz. Bu haksız, bu hukuksuz işçi kıyımını derhal durdurun çıkardınız arkadaşlarımızı bir an önce işbaşı yaptırın" dedi.
İşçiler Egemenlik Binası’na dayandı… 'İşçi kıyımını durdurun!'
Haberler / Güncel
4 Haziran 2024 Salı 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Cemil Tugay’ın gelmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi’nde Tunç Soyer döneminde işe alınanlar için işten çıkarma kararı alınmıştı.

Bu  kapsamda sağlık kontrolünden geçmeden işe girenler, güvenlik soruşturmasına girmeden işe girenler ve toplu sözleşme gereği emekli olan işçilerin yerine çocuklarının alınacağının belirtilmesi ile birlikte çocuklarını işe aldıran ancak yine de emekliliklerini vermeyen işçilerin çıkarılması olduğu vurgulanmıştı. Yaşanan süreç sonrası işçiler işlerine dönemezken bugün Belediye-İş ve Genel-İş Sendikası yetkililerinin de katılımı ile Egemenlik Binası önünde eylem gerçekleştirildi.

ATALAY: ARKADAŞLARIMIZI İŞLERİNE İADE EDELİM
Belediye-İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay ise sonuna kadar işçilerin yanlarında olduklarını belirtirken, “Baştan beri söylediğimiz tek bir şey var. Bu arkadaşlarımız üç tane kriterin dışında kalan arkadaşlarımız. Burada Cemil Bey'le görüştüğümüzde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın söylemi üç kriter üzerindendi. Birisi güven soruşturması. İkincisi 24’üncü maddeyle ilgili çocuğu işbaşı yapan, emekli olmayan arkadaşlarla ilgili, üçüncüsü ise evraklarını tamamlamayan 18 tane arkadaşımız için… Ancak buradaki arkadaşlarımızın hepsi bu kriterlerin dışında kalan arkadaşlar. Yani onurlarıyla, hayalleriyle, gelecekleriyle oynanıldı. Buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza tekrar sesleniyorum; Bu arkadaşlarımızı işlerini geri iade edelim. Arkadaşlar biz bu mücadelenin yanından sonuna kadar sizlerin yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

GÜL:  İŞTEN ÇIKARMALAR 195’E ULAŞMIŞTIR
Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Ercan  Gül ise hazırlanan basın metnini okurken Büyükşehir Belediyesi’ni müzakere masasına davet ettiğini duyurdu. Gül şu ifadeleri kullandı;

“İktidar gün geçtikçe tasarruf adı altında attığı adımlarla işçi ve emekçileri büyük bir sıkıntıya sokuyor. Yaşanan ekonomik krizin faturasını işçilere ödetmeye çalışıyor. Emekçilerin, emekçilerin, yoksulluk sınırı altında aldıkları ücretleri, vergi adaletsizliğiyle gidererek daha fazla eriyor. Tam da bu dönemde binlerce kent emeklisinin çalıştığı bazı belediyelerde bu krizin faturasını emekçilere kesmeye çalışıyor maalesef bunlardan bir tanesi de belediye 2 No'lu şube olarak örgütlü olduğumuz İzmir Büyükşehir Belediyesi olmuştur. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDOĞA ve İz Enerji şirketlerinde çalışmaya başlayan işçi arkadaşlarımız seçimden bugüne kadar belirli aralıklarla işten çıkarıldılar. Geçtiğimiz hafta işten çıkan arkadaşlarımızla bu sayı 195 ulaşılmıştır. Bu tutum binlerce belediye emekçisinde huzurluk yaratmaktadır. Siyasi partilerin ve aday adaylarının seçim sürecindeki hesaplaşmaları emekçiler üzerinden yürütülmeye çalışılıyor. Ancak çok net bir şekilde ifade ediyoruz ki işçi arkadaşlarımız alın teri, emeği hiçbir siyasi hesabı kurban edilemez. Bu emekçi arkadaşlarımızın altında yıllarca çalıştıkları iş yerinden ailesine bakmakla yükümlü olan arkadaşlarımız bulunuyor. Seçim öncesinde ve seçim sonrasında yaşananlarla bu belediyede çalışan emekçilerin hiçbir sorumluluğu yoktur. Bu hesapların faturasını sözde tasarruf adı altında emekçiye kesmeye çalışanlara buradan bir kez daha sesleniyorum; İşçinin ekmeğinden tasarruf olmaz. Kamu kaynaklarının belirli ve tasarruflu kullanılması emekçilerin insanca yaşayabildikleri koşullarda çalışması ile pekala mümkündür. Ekonomik kriz ve plansız kamu yönetimi yüzünden işçilerin hayatı ile canınızın istediği gibi oynamayın. Büyükşehir belediye başkanı Sayın Cemil Tugay'a, İzmir Milletvekillerine, CHP İzmir il başkanına sesleniyoruz. Bu haksız, bu hukuksuz işçi kıyımını derhal durdurun çıkardınız arkadaşlarımızı bir an önce işbaşı yaptırın. Şehrimizin çözülmeye muhtaç birçok sorunu varken gelin bu emekçilerin mağduriyetini giderin ve bu sorunu kentin gündeminden çıkarın. Önümüzde Kurban Bayramı var. İnsanların ihtiyaçları var. Çocuklarına karşı sorumlulukları söz konusu elinizi vicdanınıza koyun ve bu mağduriyete bir son verin.  Bir an önce müzakere masasına sizleri davet ediyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

S.a
4 Haziran 2024 Salı 18:09
Burada yorum yapan arkadaşlar eleştiri yapacaksınız tabiki ama kimse bilmediği konulara yanlış eleştri yapmasın yaklaşık 60 kişi egemenlik önünde yaklaşık 190 kişi belediyeden atılan bunların hepsi izsu kanal izsu su arıza işçisi katı atık geri dönüşüm ana okulu öğretmeni mühendisler yani hepsi saha da çalışan personeller halka Cemil Başkan bir açıklama yapmış tunç Soyer gider ayak 2000 adam aldı e madem aldı 2000 adam nerde güvenlik soruşturması diyorsun bugün güvenlik soruşturması olmadan arkanda başkan da olsa asla büyükşehire giremezsin gerçek derdi dinlemek gerçekleri öğrenmek isteyen varsa egemenlik binası önüne gelip insanların nasıl çaresiz olduklarını evlerine şuan ekmek götürmeyen insanları görün dinleyin o zaman haklı kim karar verirsiniz en basiti şu arızası bildirin normalde aynı gün müdahale ediliyor du görün bakalım kaç günde müdahale ediliyor eksik personel var madem diyelim içerde fazla adam var kusura bakmasın kimse yeni adamda alınmasın içeri o zaman görmek isteyen Eşrefpaşa hastanesinde hergün heyetten geçen en az 15 kişi var mülakata giren en az 20 kişi var onlar fazlalık personel değil mi o zaman ve saha personeli de değil masa başlarına gidiyorlar maalesef
4 Haziran 2024 Salı 16:20
Bakalım bu sendikacı ya da işçi dostu görünen düzenbazlar olayları nerelere devşirecekler. Aslında belli de; bu iğrenç ajitasyonu devam ettirmek için her haltı yer bunlar. Sanki bld. vazgeçilemez asla terk edilmemesi gereken bir nöbet yeri gibi delinin şeyine yapıştığı gibi yapışmışalr. Çalışacak olana her yerde iş var; özallikle İzmir gibi bir yerde
4 Haziran 2024 Salı 16:14
15:15 te ki yorumcu senin gibi cahillere söylenecek çok söz var ama muhatap alınmaya bile deymezsin. Bedava yağlı kapı bulmuş ya kaybedince ona buna tafranılıyor; bu arada akp yi de düşman ilan etmiş. İşte kafa bu yaşamak istediği boş beleş yaşam elinden alınınca sağa sola veriştiriyor. Haksız olduğu umuurnda bile değil. Bu oalyların neden böyle mecraya aktığı umurunda bile değil varsa yoksa kendi menfaati.
Ati mi ate mi?
4 Haziran 2024 Salı 15:18
Ne işçisi birader? Neresi işçi bunların? Peki ne iş yapıyorlar. Belediye her zamanki belediye. Zaten asli görevini dahi yapmayan bir belediye; Bu kadar işçi çıkarıldığına göre hangi iş aksamış? Bir fabrika ya da üretim yeri olsa istihdam edilir bir şekilde; kapasite artışı falan olur. Bunları nerelere sıkıştırmışlar da birden oratya çıkatılar. Ayrıca bu kentin üzerinde yük olmaya ne hakları var? Yatırım olarak kaynak olarak bir beld. gelirleri % 80 işçi ya da çalışır görünenlere gidemez. Gitmemeli. (Ki bu rakamları başkanların kendileri söylüyor; çok daha uç düzeyde olabilir) Hadi o nu da geçtik bu çalışan görünenlerin çocuğuna yine aynu beld. de istihdam edilme lşartı nasıul bir rezillik. Beldi. sırtından sülale boyu ömür boyu geçinmeye kalkmak nasıl bir embesilliktir? Nasıl bir parazit olma durumudur? Eğer hukuk devreye girerese hepiniz rezil kepaze olursunuz! Hak devreye girerse konuşacak takatınız kalmaz; sendikacı embesiller aklınızı başınıza alın! Burada komünistçilik oynamaya kalkmayın.
........
4 Haziran 2024 Salı 15:15
BURADA IS AKITLERI SONLANDIRAN EMEKCILERIN HAKKINDA OLUMSUZ ACIMASIZCA YORUM YAPANLAR INSALLAH SIZLERIN AILE FERTLERININ YAKINLARINIZIN BASINA DA GELIR SIZIN GERCEK YUZUNUZ GORULUYOR AKPDEN HIC BIR FARKINIZ YAZIKLAR OLSUN!!! AYNISINI YAŞARSINIZ FAKAT KIM CALISMADAN ISE GITMEDEN BANKAMATIK CALISAN KANITLARAK IS AKTI SON VERILDIYSE HERTURLU HAKLARI ELLERINDEN TAZMINAT DAHIL VERILMEMELI SICILINE ISLENMELI
Yorumcu
4 Haziran 2024 Salı 15:09
Hadi bakalım sendika görelim yigitligini Paraların gidiyor işveren sendikası Yap bir hareket görelim Cocuklariniz anında kapı önünde Sayın Başkan Önce bu sendikacilarin yakınlarını atın.
4 Haziran 2024 Salı 14:01
Satılan mal geri alınmaz.
4 Haziran 2024 Salı 13:02
Yetmez Daha Fazla kıyım yapılmalı,iznerji,İzelman. İzsu ve diğer şirketlerde çok çok aşırı personel var. Kıyıma devam edilmeli, İzsu güvenlik personeli mercek altına alınmalı.Cemil Başkan tebrikler
İŞÇİ DÜŞMANI
4 Haziran 2024 Salı 13:01
İŞÇİ DÜŞMANI CEML TUGAY
Ekonomist
4 Haziran 2024 Salı 12:20
195 kişi değil binlerce kişinin çıkarılması gerekiyor. Belediyede çalışanların çoğunluğu bizim vergilerimizle yattığı yerden maaş alan insanlar. Cemil Tugay maaşları cebinden ödemiyorsun, vergilerimizle torpilli açgözlüleri beslemek zorunda değiliz!

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz