Ege'de Son Söz

İnşaatı Koç Grubu’na satmışlardı… Tıp fakültesinin yeni yeri belli oldu!

İzmir Ticaret Odası’nın eski başkanı Ekrem Demirtaş zamanında yapımına başlanan İZTO’ya ait İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Hastanesi’nin inşaatının Koç Holding’e ait Amerikan Hastanesi’ne satılmasının ardından açılması planlanan tıp fakültesinin hizmete geçeceği yer belli oldu. 
İnşaatı Koç Grubu’na satmışlardı… Tıp fakültesinin yeni yeri belli oldu!
Haberler / Güncel
24 Haziran 2024 Pazartesi 18:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Balçova’daki yerleşkesi ile ilgili plan değişikliği kararını yayımladı.

Bir ay boyunca askıda kalacak plan değişikliğine göre plan notlarına ‘üniversite ve bağlı kuruluşlarına ait hastane - sağlık kuruluşları yer alabilir’ ibaresi eklendi. 

Plan değişikliği ile birlikte İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’na ait İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin tıp fakültesinin ve hastanesinin nerede hizmet vereceği de belli oldu.  

Plan açıklama raporunda "İzmir Ekonomi Üniversitesine mülkiyeti kendisine ait olan İzmir İli, Balçova İlçesi, 1449 ada 1 numaralı parselde yer alan Balçova Kampüsünde, Tıp Fakültesinin eğitim ve öğretim faaliyetleri ile sağlık hizmetlerini sunmak üzere ivedi şekilde hastane planlanması yapmaktadır." ifadeleri yer aldı. 

ESKİ BAŞKAN KARŞI ÇIKMIŞTI
2001 yılında kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin 2017 yılında yapımına başladığı tıp fakültesi ve hastanesi binalarının kaba inşaatı tamamlanmıştı. 19 milyon lira karşılığında satın alınan 21 bin metrekare arsa üzerinde 30 bin metrekare inşaat alanı olan binalar, Vakıf Mütevelli Heyeti’nin aldığı kararla satışa çıkarılmıştı. İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Odası Eğitmi ve Sağlık Vakfı’nın geçmiş dönem Başkanı Ekrem Demirtaş, bu satışa şiddetle karşı çıkmış, yürütmeyi durdurma amacıyla konuyu yargıya taşımıştı. Yapılan ihale sonucunda inşaat halindeki İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi binasını geçtiğimiz yıl 260 milyon TL ile Mustafa Rahmi Koç almıştı. 

GÜZELBAHÇE’YE YENİ KAMPÜS
Öte yandan yıllardır Balçova’daki yerleşkede eğitim veren üniversite Güzelbahçe’de yeni kampüse taşınmak için gün sayıyor.  İmar planları ve inşaat izinleri tamamlanan yeni kampüsün altyapı işlerinden sonra sıra üst yapı çalışmalarına geldi. ilk blokların ihalesi sonuçlandı. Çekişmeli geçen ihaleyi 414 milyon TL’ye Antalya merkezli Simya Mimarlık ve Mühendislik Şirketi aldı. Yer teslimi sonrasında çalışmaları hızlandıracak firma şantiyeyi kısa süre içinde kurarak altyapısı tamamlanan alanda üst yapı ve blok inşaatlarına başlayacak.  

Üniversite idari binaları, kütüphane, mühendislik fakültesi ve fen edebiyat fakültelerini Güzelbahçe’deki kampüse taşınacakken tıp fakültesinin Balçova’daki kampüste eğitime devam etmesi bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ MAGAZİN DÜNYADAN SAĞLIK
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege'de Son Söz